سه شنبه , آبان ۱ ۱۴۰۳

سلامت

اخبار سلامت، بهداشت

سویه خطرناک‌تر «آبله میمونی» تاکنون در چه کشورهایی شناسایی شده است؟

سازمان جهانی بهداشت (WHO) با توجه به شیوع بیماری آبله میمونی در جمهوری دموکراتیک کنگو و گسترش آن در کشورهای همسایه این کشور آفریقایی برای دومین بار در ۲ سال گذشته وضعیت اضطراری جهانی اعلام کرد. به گزارش رمز فردا ، نوع مسری‌تر و خطرناک‌تر ویروس آبله میمونی با نام «clade Ib» باعث نگرانی جهانی شده است زیرا این نوع ویروس به سرعت در حال گسترش است و اطلاعات کمی در مورد آن در دسترس است. این ویروس از طریق تماس نزدیک منتقل می‌شود. کشورهایی که تاکنون موارد ابتلا به ویروس آبله میمونی از نوع «clade Ib» را گزارش کرده‌اند …

مشاهده بیشتر »

علائم و نحوه انتقال آبله میمونی

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه سازمان بهداشت جهانی از کشورها خواسته است درارتباط با «آبله میمونی» شفاف و سریع عمل‌ کنند، اظهار کرد: این احتمال وجود دارد بیماران بیشتری طی روزها و هفته‌های آینده در اروپا شناسایی شوند. به گزارش رمز فردا دکتر فرشید رضایی ، با بیان اینکه نخستین مورد ابتلا به آبله میمونی در سوئد گزارش شده، اظهار کرد: چند ساعت پس از صدور هشدار بین‌المللی و اعلام شرایط بهداشتی سازمان بهداشت جهانی درباره جهش آبله میمونی، سخنگوی وزارت بهداشت سوئد اعلام کرده که این نوع آبله میمونی را خارج از قاره آفریقا ثبت‌ کرده …

مشاهده بیشتر »

وزارت بهداشت: تاکنون موردی از آبله میمونی در ایران شناسایی نشده است

معاون فنی مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به شناسایی مواردی از آبله میمونی در پاکستان، از عدم شناسایی این بیماری در کشورمان تاکنون خبر داد. به گزارش رمز فردا ، دکتر بابک عشرتی با بیان اینکه آبله میمونی یک بیماری پوستی است که علائم آن در ابتدا تب و بدن درد و در ادامه ظاهر شدن لکه های قرمز رنگ بر روی بدن است، گفت: لکه‌های قرمز رنگ ناشی از آبله میمونی اول بر روی صورت و بعد بر روی گردن، بدن و دست‌ها ظاهر می شود و این ضایعات حالت تاولی همانند آبله مرغان به خود …

مشاهده بیشتر »

وضعیت سویه‌های جدید کرونا در دنیا و ایران

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه KP.3 از سوش‌های جدید کرونا به حساب می‌آید، اظهار کرد: اگرچه ابتلا به KP.3 در کشور گزارش شده اما شدت این سویه زیاد نیست و موارد حاد درباره این سوش گزارش نشده است. به گزارش رمز فردا دکتر شهنام عرشی ، با بیان اینکه سویه‌های جدیدی از کووید۱۹ شیوع پیدا کرده، اظهار کرد: اگرچه سوش‌های جدید کرونا شیوع‌یافته اما موارد ابتلای حاد در اروپا و ایران گزارش نشده است. مواردی مبنی بر افزایش کرونا در اروپا طی یک ماه گذشته گزارش شد اما وضعیت شیوع کنونی کرونا کم است. وی با …

مشاهده بیشتر »

کشف روش شگفت انگیز برای تشخیص ابتلا به اوتیسم

به گزارش رمز فردا : در مطالعه جدید، دانشمندان بیش از ۱۶۰۰ نمونه مدفوع کودکان ۱ تا ۱۳ ساله را تجزیه و تحلیل کردند و چندین “نشانگر” بیولوژیکی متمایز را در نمونه‌های کودکان مبتلا به اوتیسم یافتند. تحقیقات جدید روشی شگفت‌انگیز برای تشخیص ابتلای یک کودک به اوتیسم را ارائه می‌دهد: به سادگی ساختار میکروبیوم روده او را بررسی کنید. «چی سو»، سرپرست تیم تحقیق و محقق دانشگاه چینی هنگ کنگ، گفت: «این یافته بدان معناست که آثار منحصر به فرد باکتری‌های روده، قارچ‌ها، ویروس‌ها و موارد دیگر می‌تواند روزی به یک ابزار تشخیصی تبدیل شود.» او افزود: «چنین ابزاری می‌تواند …

مشاهده بیشتر »

آخرین وضعیت اجرای پرونده الکترونیک سلامت / اولتیماتوم وزارت بهداشت به بیمارستان‌های خصوصی

رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با تشریح آخرین وضعیت اجرای پرونده الکترونیک سلامت، در عین حال درباره بیمارستان‌های خصوصی به عنوان یکی از منابع ثبت اطلاعات این پرونده، گفت: پیش از ابلاغ برنامه پنج ساله هفتم توسعه، اطلاعات بیمارستان‌های بخش خصوصی باید به وزارت بهداشت ارائه شود، در صورت ارائه ندادن اطلاعات، درجه بیمارستان‌ها در اعتباربخشی کاهش می‌یابد. رضا مظهری  درباره آخرین وضعیت اجرای پرونده الکترونیک سلامت گفت: تصور می‌شود پرونده الکترونیک سلامت، یک محصول صفر تا صد است؛ چنین دیدگاهی وجود دارد اما باید گفت پرونده الکترونیک سلامت، اطلاعات جزئی تا اطلاعات بسیار مهم را شامل …

مشاهده بیشتر »

تب دنگی گرفتید این دو قرص را مصرف نکنید؛۳ علامت ابتلا

به گزارش رمز فردا : مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با اشاره به علایم بیماری تب دنگی و چگونگی شناسایی و درمان آن گفت: افراد در صورت ابتلا به تب دنگی باید از خوردن قرص‌هایی مانند پروفن و ژلوفن خودداری کنند؛ چرا که شدت بیماری را افزایش می‌دهد. دکتر فرشید رضایی   با بیان اینکه ۶ میلیون نفر در سال گذشته میلادی به تب دنگی مبتلا شدند، گفت: عمده موارد ابتلا در آمریکای جنوبی بود. کشورهایی مثل پاکستان و هندوستان به تب دنگی مبتلا هستند و کشور امارات نیز در سال گذشته به این بیماری مبتلا شد. میزان ابتلا …

مشاهده بیشتر »

اهمیت مصرف پروتئین در زندگی روزمره و سلامت بدن

نقش پروتئین در رشد و نمو، تشکیل و حفظ عضلات و استخوان‌ها، سیستم عصبی، ایمنی، خون‌رسانی، تنفس، گوارش و تمام فعالیت‌های حیاتی بدن بسیار مهم است. به گزارش رمز فردا ، پروتئین‌ها جزو سه گروه اصلی مواد مغذی محسوب می‌شوند که حیات انسان‌ها به آن وابسته است. پروتئین‌ها، مولکول‌های درشتی هستند که مانند یک تسبیح که از دانه‌های کوچکتری تشکیل شده، از واحدهای کوچک‌تری به نام «اسیدآمینه» تشکیل شده‌اند و به علت داشتن عامل نیتروژنی از دو گروه دیگر کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها متمایز می‌شوند. پروتئین‌ها، نقش‌های بسیار متنوع و مهمی در بدن ایفا می‌کنند؛ سلول‌های بدن برای ادامه فعالیت خود به پروتئین‌ها …

مشاهده بیشتر »

سردرد تنشی؛ مشکلی شایع و نیازمند توجه در ایران

شیوع و بار سردرد تنشی در ایران چقدر است؟ در یک مطالعه پژوهشی جدید، محققان نشان داده اند که شیوع و بار سردرد تنشی در ایران به طور قابل توجهی بیشتر از سایر کشورهای منطقه است و این موضوع ضرورت توجه بیشتر به این بیماری را نشان می‌دهد. به گزارش رمز فردا ، سردرد، یکی از شایع‌ترین شکایات پزشکی در سراسر جهان است که انواع مختلفی دارد. سردرد تنشی، نوعی سردرد شایع است که با درد مبهم، غیر ضربان‌دار و منتشر در سر یا گردن مشخص می‌شود. این سردردها می‌توانند به طور قابل توجهی کیفیت زندگی افراد را تحت تاثیر قرار …

مشاهده بیشتر »

ترک داروی مشهور لاغری چه عوارضی بر بدن دارد؟

داروهای کاهش وزن ویگووی (Wegovy)، اوزمپیک (Ozempic) و داروهای مشابه به برخی از محبوب‌ترین داروها در جهان تبدیل شده‌اند. اما گروه بزرگی از مردم نیز آنها را ترک می‌کنند. بر اساس تجزیه و تحلیل‌های انجام شده، حدود دو سوم از افرادی که در ایالات متحده مصرف دارویی از این گروه به نام آگونیست GLP-۱ را در سال ۲۰۲۱ آغاز کرده‌اند، مصرف آنها را در عرض یک سال متوقف کردند و ترک این داروها با عوارضی همراه است. به گزارش رمزفردا ، محققان و پزشکان اغلب آگونیست‌های GLP-1 را به عنوان درمان‌های مادام‌العمر می‌بینند. اما عوامل بی شماری می‌تواند افراد را مجبور …

مشاهده بیشتر »