فصل دو مجموعه تلویزیونی «نجلا» به کارگردانی خیراله تقیانی پور این روزها در حال تصویربرداری است و علی رغم پیش بینی ها بازیگر نقش اصلی آن تغییر کرده است.
به گزارش رمز فردا : در این سالها کمتر دیده شده که یک زن شخصیت اصلی یا همان قهرمان یک سریال را برای تلویزیون بازی کند. سال گذشته فصل نخست سریال «نجلا» به کارگردانی خیراله تقیانی پور از شبکه سه پخش شد. سریالی که محوریت آن را دختری به نام نجلا بازی می کرد. دختری ایرانی عراقی که در زمان جنگ از کشور خود بیرون رانده شده بود و حالا قصه هایی برای خود داشت.
این روزها فصل دوم این مجموعه تلویزیونی در حال تصویربرداری است. در این گزارش بنا داریم نگاهی اجمالی بر داستان این سریال و حواشی آن از جمله تغییر بازیگر نقش اصلی آن داشته باشیم.
** سریال اربعینی تلویزیون
سریال «نجلا» از همان روزهای ابتدایی که وارد مرحله تصویربرداری شد، بنا بود در محرم و صفر پخش شود که مناسبتی هم با این ماه داشته باشد. اما به دلایل مختلفی از جمله آماده نبودن کار و شرایط تولیدی زمان بر در دوران کرونا، سریال برای مناسبت اربعین آماده پخش شد. اما هنوز مشخص نیست که فصل دو این سریال در چه مناسبتی روی آنتن می رود.
** سریالی در ۱۵ قسمت
«نجلا» در ۱۵ قسمت به قلم سید حسین امیرجهانی و مهدی حمزه به نگارش درآمد. امیرجهانی سریال حکایت های کمال، پدر و … را در کارنامه کاری خود دارد. همچنین مهدی حمزه سریال های پرده نشین، زیر هم کف، دلدار و … را برای تلویزیون نوشته است. فصل دو این سریال در ۳۲ قسمت به نگارش درآمده است.
** قصه عشق پسر ایرانی به دختر عراقی
داستان سریال نجلا شاید برای اولین بار در قالب یک سریال به تصویر کشیده می شد. درست در روزهای پایانی سال ۵۸ قصه عاشقانه ای در آبادان شکل می گیرد.
قصه فصل نخست این سریال درباره دختری عراقی به نام نجلا با پیشه پرستاری بود. عبد خواستگار سمج او برای رسیدن به نجلا در تلاش بود تا هر مانعی را از سر راهش بردارد و برای همین از هیچ تلاشی فروگذار نبود. از سویی زندگی که نجلا در گذشته داشته و ورود به اربعین سرخ تا آخر عمر در مقابل چشمانش مرور می شود.
نجلا چند سال پیش در عراق ازدواج کرده و یک فرزند با نام حسین دارد و همه تلاشش را به کار می گیرد تا برای حتی یک بار هم که شده حسین را از نزدیک ببیند به همین خاطر به همراه چند نفر از بستگان راهی عراق می شوند.
در این سریال فضای ملتهب سال های ۵۸ و درگیری با عراق و بعثی ها و عبور از مرز عراق که در آن زمان کار ساده ای نبود، به تصویر کشیده شد. اما قصه فصل دو از ادامه سفر نجلا به عراق آغاز می شود و تا زمان اشغال خرمشهر و ورود شخصیت های اصلی داستان به جنگ میان ایران و عراق نیز ادامه پیدا می کند و قصه در فصل جدید فضای جنگی دارد.
** رسول زاده و ایفای نقشی با لهجه عراقی
سارا رسول زاده که تا به حال در قامت مجری و بازیگر دیده شده است، در این سریال نقش «نجلا» را ایفا می کرد. دختری با لهجه عربی که اواسط قصه برای پیدا کردن فرزندش به عراق می رود.
رسول زاده تا قبل از حضور در نجلا، در سریال پرده نشین برای تلویزیون بازی کرده بود و پس از آن دیگر در تلویزیون حضور نداشت.
** تغییر بازیگر نقش اصلی در فصل دو/ محیا دهقانی به جای سارا رسول زاده!
به طور معمول هیچ کارگردان و تهیه کننده ای راغب نیست تا نقش اصلی سریال خود را تغییر دهد. حال می خواهد احترام به مخاطب باشد یا بر هم نزدن باور او از نقش. اما مدتی است که این موضوع در مجموعه های تلویزیونی پرمخاطب باب شده است. یکی از همین ها سریال بچه مهندس بود که در فصل ۳ با بازی روزبه حصاری به اوج رسید و در فصل چهار به دلیل تغییر این بازیگر افت کرد.
«سعید سعدی» تهیه کنندگی بچه مهندس را هم بر عهده داشت و در نجلا برای بار دوم دست به تغییر بازیگر نقش اصلی اش زد و به دلیل حضور رسول زاده در سریال «بامداد خمار» که این روزها در شبکه نمایش خانگی تولید می شود، منتظر او نماندند و سریال را با محیا دهقانی کلید زدند!
** خیراله تقیانی پور و کارگردانی اولین سریال
تقیانی پور با اینکه سالها است در عرصه تئاتر کارهای بسیاری را کارگردانی و نویسندگی کرده است، اما کمتر عرصه تصویر را تجربه کرده است. شاید «نجلا» اولین تجربه سریال تلویزیونی او باشد که با آموزه هایی که از تئاتر با خود به همراه آورده بود، توانست مخاطبان بسیاری را جذب این سریال کند.
** روایت قصه در عراق؛ ضبط در تهران
اغلب لوکیشن های این سریال در آبادان و تهران قرار داشت. گروه تولید برای سهولت در رفت و آمد عوامل و شرایطی که کرونا بر آنها تحمیل کرده بود، تصمیم گرفتند سکانس های عراق را در بوستان ولایت تصویربرداری کنند. به همین منظور برای طبیعی درآمدن این سکانس ها برای بخشی از صحنه ها دکورسازی صورت گرفت. اما هنوز معلوم نیست برای فصل دو نیز گروه در تهران دکورسازی می کنند یا به اهواز و آبادان می روند!
** شازده قجر در نقش مرد عاشق پیشه آبادانی
حسام منظور که با بازی در نقش شازده قجر در سریال بانوی عمارت به شهرت رسید، در این سریال نقش مردی آبادانی به نام عبد را ایفا می کرد که دلباخته نجلا شده بود. با اینکه شمایل ظاهری منظور در این سریال با سریال بانوی عمارت و برادر جان یکی بود اما در بازی، تفاوت های بسیاری را به تصویر کشیده بود.
** بازیگران این سریال چه افرادی بودند؟
حسام منظور، سارا رسولزاده، ملیکا شریفینیا، مصطفی ساسانی، سوگل طهماسبی، جواد پورزند، علی غابشی، مرتضی شاهکرم، وحید نفر، بدرالسادات برنجانی، محسن پوشانی، محسن سلیمانی، سجاد دیرمینا، ابراهیم گلهدارزاده و با هنرمندی هدایت هاشمی، سیدمهرداد ضیایی و آزیتا حاجیان از بازیگران این سریال بودند که اغلب آنها در فصل دو نیز حضور دارند.
منبع : فارس