«دوباره فکر کن» اثر «آدام گرنت» با پیشنهادهای تازه در روانشناسی شناختی و نحوهی مواجهه با موقعیتهای مختلف زندگی روانه بازار نشر شد.
به گزارش رمز فردا ، «دوباره فکر کن» یکی از محبوبترین و پرفروشترین کتابهای «آدام گرنت» است. کتابی که همان طور که از نامش پیداست، پیشنهادهای تازهای در روانشناسی شناختی و نحوهی مواجهه با موقعیتهای مختلف زندگی، مطرح میکند. دیدگاههای بدیع «آدام گرنت» راهگشای انسان امروز با همهی پرسشها و اما و اگرهایش است. همان طور که الهامبخش سایر متفکران روانشناسی نیز هست تا به فرضیههای خود در حوزههای گوناگون شناخت و اندیشه، دوباره فکر کنند.
«دوباره فکر کن» حدوداً هفت ماه پیش، اوایل سال ۲۰۲۱ به بازار آمد و بلافاصله با استقبال زیاد مخاطبان روبهرو شد. نویسندهی کتاب با طرح جذاب موضوعات اساسی، همهی ما را دعوت میکند که به خیلی از رفتارها و نگرشهایمان دوباره فکر کنیم. او با لحنی طنازانه و لبریز از مثالهای ریز و درشت جدید، از کرونا گرفته تا اتفاقات و شخصیتهای مهم جهان، نظیر استیو جابز، جف بزوس و دیگران، ثابت میکند که بازاندیشی چهقدر برای زندگی ضروری است. مباحث گرنت در حوزهی روانشناسی شناختی قرار میگیرند، کاملاً علمی هستند، اما او با طرح زیبا و شوخطبعانهی آنها، کتابش را به متنی تبدیل کرده است که برای عموم مردم بسیار مفید و خواندنی است. استفاده از جدولها و نمودارها و شکلهایی که به متن کمک میکنند نیز این ویژگی کتاب را تقویت کرده است.
«آدام گرنت» کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه هاروارد و دکترایش را از دانشگاه میشیگان گرفته است. او هفت سال در زمرهی استادان ممتاز دانشکدهی وارتون بوده است. «گرنت» یکی از محبوبترین سخنرانان تد هم محسوب میشود. از ویدیوهای سخنرانیهایش تا کنون بیش از ۲۵ میلیون بار بازدید شده؛ رقمی که جایگاه او را به عنوان یک روانشناس جوان، دستنیافتنی کرده است. او یکی از ده متفکر تأثیرگذار دنیا در زمینهی مدیریت است و نامش در فهرست چهل متفکر زیر چهل سال مجلهی فورچون نیز آمده است.
کتاب در چهار بخش تنظیم شده است:
بخش نخست: بازاندیشی فردی
بخش دوم: بازاندیشی میانفردی
بخش سوم: بازاندیشی جمعی
در بخش چهارم کتاب نیز گرنت از مجموع مطالب کتاب که در ۱۰ فصل کوتاهتر نوشته شدهاند، به نتیجهگیری میپردازد و ۳۰ راهکار عملی برای بازاندیشی در روابط انسان ارایه میدهد. راهکارهای گرنت، ساده و در عین بسیار موثرند. مثلا سه سرفصل از این ۳۰ راهکار مرتبط به بچههاست. او در راهکارهای ۲۱ تا ۲۳ خود مینویسد:
۲۱٫ هر هفته یک شب دربارهی افسانهها بحث کنید. تخریب عقاید اشتباه در سنین کم راحتتر است. بدین شکل بچهها با بازاندیشی احساس راحتی بیشتری میکنند. هر هفته موضوع متفاوتی را انتخاب کنید؛ مثلاً یک بار سراغ دایناسورها و یک بار سراغ فضا بروید، و هربار مسئولیت انتخاب افسانه را بر عهدهی یک نفر بگذارید.
۲۲٫ از بچهها بخواهید چند طرح اولیه بکشند و از دیگران بازخورد بگیرند. خلق چند نسخه از یک نقاشی یا داستان، کودکان را با ارزش اصلاح ایدهها آشنا میکند. دریافت بازخورد از دیگران نیز باعث میشود مدام استانداردهای خود را توسعه دهند. با این کار سردرگمی را میپذیرند و فکر نمیکنند باید همان دفعهی اول به نسخهای بیعیب و نقص برسند.
۲۳٫ از بچهها نپرسید وقتی بزرگ شدند، میخواهند چه کاره شوند. مجبور نیستند خود را در قالب یک مسیر کاری تعریف کنند. تکهویتی مانع از پذیرش مسیرهای دیگر میشود. نظراتشان را محدود نکنید. در عوض کمکشان کنید احتمالات پیش روی خود را گسترش دهند. لازم نیست یک مسیر را انتخاب کنند. میتوانند کارهای مختلفی انجام دهند.
«دوباره فکر کن» را نشر سنگ با ترجمهی «محدثه احمدی» در ۲۳۰ صفحه و با قیمت ۶۰ هزار تومان منتشر کرده است.