در شرایط فعلی که گزارشهای شرکتها معقول هستند و قیمت کامودیتیها در بازارهای جهانی روند رو به رشدی دارند، ریزش بورس دور از انتظار بود و مهمترین علتی که برای افت شاخص میتوان حدس زد ترس سهامداران از تاثیرگذاری کاهش دلار روی شاخص بورس است حالا چرا دلار روند ریزشی گرفته است؟
سیگنالهای زیادی برای کنترل نرخ ارز از بانک مرکزی به دلار داده شده، اما این مهمترین دلیل نیست و به نظر میرسد احتمال آغاز شدن مذاکرات برجام و رفع برخی از تحریمها عامل اصلی ریزش قیمت و بعد از آن شاخص کل بورس است.
کارشناسان بازار سرمایه پیشبینی میکنند بازار تا نیمه اول آبان و تا زمان منتشر شدن کامل گزارش شرکتها تغییری نمیکند و به همین شکل نوسانی باقی خواهد بود.
محمد خبریزاد در این باره گفت: هفته آینده با انتشار گزارشهای شش ماهه روند بازار تا حدی متعادلتر شود. وی همچنین افزود: در کنار گزارش شرکتها، گزارش شرکتهای پالایشی هم منتشر میشوند و میتوانند به بازار کمک کنند حالا اینکه جرا هنوز کمکی نکردهاند به این دلیل است که هنوز نرخها در صورت سود و زیانی مشخص نشدهاند و شفافسازی این شرکتها در هفتههای گذشته بیشتر مبهمسازی بود.
پیشبینی سومی هم از بورس وجود دارد و کارشناسان نسبت به روزهای آینده خوشبینند. به این دلیل که حتی با احتمال به نتیجه رسیدن مذاکرات و افت قیمت دلار تا کانال ۲۳ هزار تومان باز هم قیمت سهام شرکتها برای خرید ارزنده هستند.
اما نگاه بدبینانهتری هم به آینده بازار سهام وجود دارد. نیما جوادیان، کارشناس بازار سرمایه درباره روند بازار سهام در روزهای آینده گفت: دولت سال آینده به واسطه کسری بودجه خود دست در جیب صنایع میکند و برای جبران کسری خود مالیات بیشتری از شرکتها میگیرد بنابراین با توجه به این سیگنالها بازار سهام هم با اصلاح رو به رو میشود.
جوادیان همچنین افزود: زمزمههایی درباره گران شدن انرژی شنیده میشود. این مساله با حذف یارانه پنهان از صنایع همراه شده است و ضربه محکمتری را به صنایع میزند.
وی در بخش دیگری گفت: هزینه نیروی کار، انرژی و مواد اولیه روند افزایشی خواهند داشت و این مساله در حالی است که قیمتهای فروش با قیمتهای فعلی تفاوتی ندارند و این موضوع حاشیه سود شرکتها را کم میکند. بر این اساس اگر رشدی هم داشته باشیم بر روی بازار تاثیری نخواهد داشت و در قیمتهای بالاتر ریسکهای بازار خودشان را نشان میدهند.
منبع: تیتر برتر