وزیر علوم با تاکید براینکه برخی رشته های دانشگاهی داوطلب ندارند، گفت: یکی از دلایل افزایش صندلی هالی خالی در دانشگاه ها این است که برخی رشتههای دانشگاهی متقاضی از سوی جامعه ندارند و افراد به آینده کاری فارغ التحصیلان آن رشتهها اطمینان ندارند.
به گزارش رمزفردا دکتر محمد علی زلفی گل ، ضمن بیان این مطلب با تاکید بر این که تعداد صندلیهای خالی دانشگاهها رو به افزایش است، اظهار کرد: با توجه به این که جمعیت دانشجویی در کشور کاهش پیدا کرده است در نتیجه ما امسال حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو در دانشگاه ها خواهیم داشت.
وی در ادامه تصریح کرد: متاسفانه علت افزایش تعداد صندلی های خالی در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی به عدم داوطلب برخی رشته ها در دانشگاه ها برمی گردد که البته مقداری رشد جمعیت کشور نیز کاهش یافته است.
وزیر علوم با بیان اینکه باید برای حل معضل صندلی های خالی برنامه ریزی جدی داشته باشیم، خاطر نشان کرد: یکی دیگر از دلایل افزایش صندلی هالی خالی در دانشگاه ها این است که برخی رشته های دانشگاهی متقاضی از سوی جامعه ندارند و افراد به آینده کاری آن رشته ها اطمینان ندارند.
دکتر زلفی گل اظهارکرد: اگر به گونه ای جلو برویم که اشتغال، اشتغال پذیری و تولید فارغ التحصیلان دانشگاهی رونق پیدا کند مشکل عدم تمایل برای تحصیل در برخی رشته های دانشگاهی نیز کاهش می یابد.
وزیر علوم از برنامه این وزارتخانه برای توسعه مراکز و دانشگاه های مهارتی در کشور خبر داد و گفت: ما نه تنهابرنامه ای برای حذف این مراکز نداریم بلکه دانشگاه های مهارتی نظیر علمی کاربردی و فنی حرفه ای را توسعه خواهیم داد تا افراد بلافاصله پس از فارغ التحصیلی بتوانند وارد باز کار شوند.
به گزارش ایسنا، بر اساس نتایج اعلامی سازمان سنجش آموزش کشور، تعداد ۱۳۷ هزار و ۱۸ داوطلب در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۰ در دانشگاههای دولتی پذیرش شدند که مقایسه آمار ظرفیت اعلامی برای مقطع ارشد ۱۴۰۰ دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی دولتی با تعداد پذیرفته شدگان نشان داد در سال جاری ۶هزار ۱۹۱صندلی بدون خواهان و خالی میماند.
منبع : ایسنا