معاون دانشجویی دانشگاه الزهرا با بیان اینکه پس از بازگشایی دانشگاهها برای آموزش حضوری، مسئله خوابگاهها از دغدغههای اصلی ما است، گفت: اگر قرار باشد دانشگاهها برای حضور دانشجویان باز باشند و فضای دانشگاه عملیتر باشد، ما با مشکل بسیار بزرگ کمبود ظرفیت مواجه خواهیم بود.
به گزارش رمزفردا دکتر شهلا بختیاری اظهار کرد: پس از شیوع ویروس کرونا، ما مجبور شدیم تعداد بسیار محدودی از دانشجویان را در خوابگاههای الزهرا پذیرش کنیم و از آن زمان رعایت پروتکلهای اجتماعی به صورت جدی در فضای دانشگاه آغاز شد. اتاقهای دانشجویان در خوابگاهها نیز به صورت دو نفره طراحی شد تا شرایط و فضای عمومی دانشگاه از شرایط بهداشتی کامل برخوردار باشد.
وی در رابطه با احتمال بازگشایی دانشگاهها در اواسط ماه جاری افزود: بحث بازگشایی دانشگاهها ارتباط بسیار نزدیکی با فضای خوابگاهی دارد و ما با مسئله بزرگی مواجه هستیم. اگر قرار باشد دانشگاهها برای حضور دانشجویان باز باشند و فضای دانشگاه عملیتر باشد، ما با مشکل بسیار بزرگی مواجه خواهیم بود.
معاون دانشجویی دانشگاه الزهرا خاطرنشان کرد: این مشکل به این دلیل بیشتر میشود که قرار است اتاقها به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی از جمعیت کمتری برخوردار باشند و تعداد پذیرش در اتاقها کاهش یابد.
وی با اشاره به حذف ترمهایی که دانشجویان در طول دوران آموزش مجازی داشتهاند، ادامه داد: این حذف ترمها کار را از نظر پذیرش خوابگاهی برای ما سختتر کرده است. چراکه تعدادی از دانشجویان به دلیل عدم دسترسی به امکانات آموزش مجازی، به ویژه در ترمهای اولیه مجبور به حذف ترم شدند. در حال حاضر طبق بررسیهای آماری انجام شده، دریافتیم که ۳ برابر ظرفیتی که داریم، دانشجوی متقاضی خوابگاهها خواهیم داشت.
دکتر بختیاری در این خصوص افزود: این مشکل، معضل بسیار بزرگی است که باید بدون تعجیل حل شود. به همین سبب، پیشنهاد ما این است که پذیرش دانشجویان را به صورت تدریجی و آهسته و آهسته و با مدیریت داشته باشیم تا امکان شیوع بیماری را کاهش دهیم و نیز معضلات حضور دانشجویان در خوابگاهها را برطرف کنیم.
معاون دانشجویی دانشگاه الزهرا ضمن اشاره به اولویتبندی دانشجویان در پذیرش خوابگاهها گفت: قصد داریم به شیوهای برنامهریزی کنیم که دانشجویانی که میخواهند زودتر دفاع کنند یا فارغالتحصیل شوند و یا دانشجویانی که ملزم به حضور در آزمایشگاهها و کارگاهها هستند، در اولویت پذیرش در خوابگاههای دانشگاه باشند.
وی در پایان تاکید کرد: خوابگاهها یک فضای عمومی و فضای زندگی شبانهروزی دانشجویان است که با حضور دانشجویان در کلاسها بسیار شرایط متفاوتی خواهد داشت و همین امر کار را برای ما دشوار کرده است. البته امیدواریم با یک برنامهریزی گام به گام به مرحلهای برسیم که پذیرای همه دانشجویان در خوابگاهها باشیم.
منبع : ایسنا