روایتی درباره توقیف نفتکش

روایتی درباره توقیف نفتکش/برگزاری مراسم ۱۳ آبان/توصیه‌ای به تیم مذاکره کننده

برجام/ توقیف نفتکش حامل نفت ایران توسط سپاه/ روابط ایران و آذربایجان/ سالروز ۱۳ آبان و… از موضوعات و اخبار پربازدید روزهای پنج شنبه و جمعه (۱۳و۱۴) آبان ماه ۱۴۰۰ تحریریه سیاسی ایسنا بود که جزییات آن در ادامه می آید.

به گزارش رمزفردا ، تحلیل یک کارشناس مسایل بین‌الملل درباره محتوای مذاکرات برای احیای برجام و رویکرد آمریکا در این زمینه از خبرهای مورد توجه مخاطبان بود.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه در بخشی از تحلیل خود در توصیه ای به تیم مذاکره کننده گفت: باید در نظر بگیریم که اگر طرف آمریکایی برای استفاده از مکانیسم ماشه به برجام برگردد، خطرناک است.

در همین رابطه ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری خود مدعی شد که ایالات متحده اهرم‌های فشار بسیار خوبی، نه فقط خودش بلکه با همکاری متحدان و شرکایش در منطقه، در مقابل ایران در اختیار دارد. برخی از این اهرم‌ها شناخته شده هستند و برخی هم در توافق هسته‌ای برجام گنجانده شده‌اند.

از دیگر موضوعات مهم خبری این روزها، اقدام نیروی دریایی سپاه پاسداران در توقیف و بازگرداندن نفت‌کش حامل نفت صادراتی ایران بود که مدتی قبل توسط آمریکا در دریای عمان مصادره شده بود. این خبر بازتاب گسترده‌ای هم در رسانه‌ها و مطبوعات خارجی داشت.

در همین رابطه روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی به اظهارات مقامات ایرانی و آمریکایی و گزارش‌های رسانه‌ها درباره توقیف نفت‌کشی توسط سپاه پاسداران پرداخت که حامل نفت صادراتی ایران بود و پیش‌تر توسط نیروی دریایی آمریکا در دریای عمان مصادره شده بود.

جان کربی سخنگوی وزارت دفاع آمریکا هم موضوع توقیف یک نفتکش توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران که حامل سوخت صادراتی ایران بود را رد کرد و گفت: من ادعاهای ایرانی ها را شنیده ام، مطلقا و کاملا غلط و کذب هستند. این یک ادعای ساختگی است.

همچنین صفحه توییتر پایگاه خبری عرب نیوز در پی ادعای خبرگزاری آسوشتیدپرس به نقل از دو مقام بی نام آمریکایی مبنی بر این‌که ایران در ماه گذشته میلادی یک نفتکش با پرچم ویتنام را توقیف کرده است، نوشت: وزارت امور خارجه ویتنام می گوید درباره نفتکش توقیف شده با ایران در حال مذاکره است.

در مراسم سیزده آبان امسال هم سردار سرلشکر حسین سلامی تاکید کرد: به همه می گوییم در مورد ایران محاسبات خود را اصلاح کنند و قدرت این ملت و عظمت آن را به رسمیت بشناسند. ما گفته ایم لنگرگاه امنیت منطقه هستیم. به همسایگان هم می گوییم نیازی نیست برای برقراری امنیت از کسانی کمک بگیرید که در تامین امنیت خود ناتوان هستند؛ تکیه کردن به تکیه گاه نامطمئن باعث سقوط می شود، هرگز به ستون های نامطمئن تکیه نکرده و از کنار دیوارهای ترک خورده عبور نکنید. امنیت منطقه برقرار است و این را همگان دیده اند، ما ادامه می دهیم.

اظهارات وزیر خارجه آذربایجان درباره روابط این کشور با ایران هم از دیگر اخبار مورد توجه مخاطبان بود.

جیحون بایراموف گفته است که در طی هفته‌های اخیر خبرهایی مثبت از ایران رسیده است و باکو از این پیام‌ها استقبال می‌کند.

وزیر امور خارجه کشورمان هم با بیان اینکه “روابط تهران و باکو در مسیر مثبت همسایگی تداوم دارد”، گفت: ممکن است در برخی موضوعات تفاوت دیدگاه وجود داشته باشد، اما مهم آن است که در دو طرف اراده جدی برای عبور از موانع وجود دارد.

همچنین در پی ابتلای حسین امیرعبداللهیان به کرونا، وزرای امور خارجه عراق و سوریه در تماس های تلفنی و وزرای امور خارجه چین، کویت و اردن و تعدادی از سفرای مقیم در جمهوری اسلامی ایران در پیام‌های جداگانه‌ای ضمن احوالپرسی، برای او سلامتی و بهبودی کامل مسالت کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، طی حکمی از سوی رئیس قوه قضاییه، ذبیح‌الله خداییان به عنوان رئیس سازمان بازرسی کل کشور و حجت الاسلام والمسلمین احمدرضا پورخاقان شاهرضایی را به ریاست سازمان قضایی نیروهای مسلح کل کشور منصوب شدند.

علی القاصی‌مهر دادستان تهران هم در ارتباط با پرونده یکی از بانک‌ها، گفت: این بانک از طریق ادغام با موسسه مالی و اعتباری و چند شرکت تعاونی اعتباری دیگر تشکیل شده است که در اموال انتقالی از جانب شرکت‌های تعاونی اعتباری به بانک از طریق ارزیابی غیرواقعی املاک، تضییع گسترده حقوق بانک صورت گرفته است. دو نفر از مدیران سابق این بانک در حال حاضر بازداشت هستند و در ارزیابی فقط ۶ فقره پلاک ثبتی، رقمی بالغ بر ۳۴ هزار میلیارد ریال ارزیابی غیرواقعی صورت گرفته است.

منبع : ایسنا

این مطالب را نیز ببینید!

روایت رامبد جوان از بهترین فیلمش

رامبد جوان هفت سال پس از «قانون مورفی» سراغ کارگردانی یک فیلم جدید رفت؛ فیلمی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *