«هماکنون تزریق دوز سوم واکسن کرونا در کشورهایی همچون انگلیس، آمریکا، سوئد، چین و … در حال انجام است و ما نیز باید این موضوع را جدی بگیریم؛ بهخصوص سالمندانی که واکسن سینوفارم را دریافت کردهاند، پس از گذشت چهار ماه از تزریق دوم باید نوبت سوم را دریافت کنند.»
در توضیح علت سودمندی دوز سوم همین نکته بس که تاثیر واکسن کرونا نیز مثل هر واکسن دیگری با گذشت زمان کاهش مییابد و ضروری است با دریافت دوز تقویتی، این کاهش اثرگذاری را جبران کرد. به طور مشخص در مورد افراد بالای ۶۰ سال، بهویژه گروهی از آنها که مستعد ابتلا به نوع شدید بیماری هستند، این نگرانی وجود دارد که با کاهش اثر واکسن پس از مدتی به سویههای شدید کرونا مبتلا شوند.
تحقیقات جهانی نیز نشان داده افراد دارای نقص سیستم ایمنی که بر اثر مصرف دارو پاسخ ایمنی ضعیفتری با تزریق واکسن در بدنشان ایجاد میشود، بهتر است پس از گذشت چند ماه از تزریق دوم، دوز یادآور را دریافت کنند. مطالعات جهانی همچنین با این که هنوز کامل نیست، اما نشان میدهد شش ماه پس از تزریق دوز دوم واکسن کرونا، اثربخشی آن رو به کاهش میرود (این کاهش با توجه به نوع واکسنها متفاوت است) که این اتفاق، دلیل خوبی برای تزریق دوز سوم در گروههای آسیبپذیر است. از آنجا که برخی مطالعات بینالمللی نیز این فرضیه را مطرح کرده است که واکسنهای موجود در برابر سویههای جدید ویروس کرونا نمیتوانند به اندازه سویههای اولیه، ایمنی ایجاد کنند نیز دلیل دیگری بر لزوم دریافت دوز سوم واکسن است. هماکنون تزریق دوز سوم واکسن کرونا در کشورهایی همچون انگلیس، آمریکا، سوئد، چین و … در حال انجام است و ما نیز باید این موضوع را جدی بگیریم؛ بهخصوص سالمندانی که واکسن سینوفارم را دریافت کردهاند، پس از گذشت چهار ماه از تزریق دوم باید نوبت سوم را دریافت کنند.
سالمندان ما باید بدانند اگر دوز سوم را دریافت نکنند، ممکن است سلامتشان به خطر بیفتد؛ چرا که کاهش سطح ایمنی ناشی از واکسن بهویژه در افراد مستعد احتمال ایجاد خطر را افزایش میدهد.»
منبع: روزنامه جام جم