سه شنبه , آذر ۱۳ ۱۴۰۳

حملات سایبری و تداوم اقدامات اطلاعاتی و سایبری برای تهدیدات آینده

برنامه «گفتگوی سیاسی» رادیو گفت‌وگو با موضوع حملات سایبری و تداوم اقدامات اطلاعاتی و سایبری برای تهدیدات آینده و با حضور دکتر زهیر اصفهانی، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل رسانه و فضای مجازی به روی آنتن رفت.

زهیر اصفهانی با بیان اینکه ارتباط انسان در فضای نت را سایبر تعریف کرده اند، گفت: هر نوع تلاش برای دسترسی به اطلاعات محرمانه و یا خصوصی یا اختلال در یک رایانه و یا مجموعه ای از سیستم ها را حمله سایبری تعریف می کنند.

وی ریشه حمله سایبری را به سال ۱۹۷۱ دانست و عنوان کرد: حملات سایبری در ۱۵ سال اخیر به شدت افزایش یافته است و طبیعتا اهمیت این موضوع نیز در جهان گسترش یافته است.

این استاد دانشگاه درباره دلایل رشد حملات سایبری در سال های اخیر توضیح داد و بیان کرد: حمله سایبری تا حدودی ارزان ترین و راحت ترین حربه برای زیان رساندن به دشمنان محسوب می شود. فضای سایبر مصادیق زیادی دارد که از موبایل، شبکه های اجتماعی تا اپلیکیشن های رسانه ای را شامل می شوند و هر کدام از این مصادیق امکان مورد حمله قرار گرفتن را دارند.

وی ضمن دسته بندی انواع حملات سایبری به بیش از هفت مدل اظهار کرد: در بعضی از حملات سایبری از بدافزارها جهت تخریب سیستم ها استفاده می کنند. یکی دیگر از حملات سایبری فیشینگ برای هک و به دست آوردن رمز عبور کاربران استفاده می شود.

اصفهانی افزود: استفاده از باج افزار برای اخاذی و باج خواهی در فضای سایبر مورد استفاده قرار می گیرد. فقط در سال ۲۰۱۷ قریب به دو میلیارد دلار باج خواهی در فضای سایبر صورت گرفته است . یکی از معروف ترین حملات در این حوزه در سال ۲۰۱۷ مربوط به آلوده شدن حدود دو هزار رایانه در ایران و دنیا بود که به ازای هر سیستم ۳۰۰ دلار بیت کوین درخواست کرده بودند.

این کارشناس مسائل رسانه و فضای مجازی در مصاحبه با رادیو گفت‌وگو درباره دیگر مصادیق حملات سایبری گفت: از کار انداختن سایت ها، استفاده از شنود در موبایل و حمله ویروسی به نرم افزارهای مرتبط به تاسیسات از دیگر مصادیق حمله سایبری محسوب می شوند. از این روش در حمله به تاسیسات هسته ای ایران توسط ویروس استاکس نت استفاده شد که به برنامه ساعت صفر مشهور است.

اصفهانی ناشناخته ماندن هویت مهاجم را یکی از مهمترین دلایل گسترش حملات سایبری عنوان کرد و افزود: این موضوع اهمیت زیادی دارد زیرا اساسا در یک نبرد و مبارزه، باید به گونه ای به دشمن ضربه زد که شناخته نشود.

وی با تصریح بر اینکه در ۴۳ سال گذشته دولت آمریکا از هر روش و برنامه ای برای ضربه زدن به منافع جمهوری اسلامی ایران استفاده کرده است، عنوان کرد: یکی از این شیوه ها، حملات سایبری است که آخرین مورد آن در موضوع بنزین است.

این استاد دانشگاه درباره چرایی هدف قرار دادن بنزین برای حملات سایبری گفت: هدف آمریکا و رژیم صهیونیستی این است که بر آحاد مردم بخصوص قشر متوسط و ضعیف جامعه فشار بیاورند و به همین جهت به زیرساخت های سوخت حمله کردند

منبع : رادیو گفتگو

این مطالب را نیز ببینید!

خلاصه اخبار ۶ آذر مجلس؛‌ بررسی دلایل قطعی برق در فصل سرد

مشروح مهم‌ترین خبرهای جلسه علنی امروز (سه‌شنبه) ششم آذر ۱۴۰۳ مجلس شورای اسلامی را می‌توانید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *