بهروز افخمی، کارگردان سینما گفت: سینما در حال افول هست و فقط کمدیها میفروشند. سازمان سینمایی باید فیلمهای فاخر و بزرگ طراحی کند که فقط در سینما قابل مشاهده باشد. من خودم در حال نگارش فیلمی از شاهنامه هستم.
به گزارش رمز فردا به نقل از خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، قسمت اول از فصل جدید برنامه سینمایی «هفت» بامداد گذشته روی آنتن شبکه سه سیما رفت. در بخشی از این برنامه، بهروز افخمی و سیدجمال ساداتیان به بررسی عملکرد دولت قبل در حوزه سینما پرداختند.
افخمی در این برنامه گفت: چندان در جریان امور صنفی نیستم. ضمن اینکه به دلیل شیوع ویروس کرونا، نمیتوانیم قضاوت درستی داشته باشیم. ولی در آن ۶ سال اول دولت قبل، بیعملی حاکم بود. در سالهای اول ریاست آقای ایوبی، ایشان با این حوزه چندان آشنا نبود و منفعل شد. آقای انتظامی در تمام مدت آمده بود که هیچ کاری نکند، چون معتقد بود هنرمندان خطرناک هستند.
این کارگردان سینما گفت: من چشم دیدن آن دولت را نداشتم ولی در باره این مسئله سینما نمیتوان زیاد دولت را مقصر دانست. فکر میکنم مسئله افسردگی سینما در دولتهای قبل هم وجود داشت، چون در این سالهای اخیر تقریباً سینما انگیزه خود را جز در مواردی از دست داده بود. کل تماشاچیهای سینما در حال نزول بود و با شروع کرونا یک سقوط آزاد اتفاق افتاد. با وجود اینکه از نظر سیاسی هیچ سنخیتی با دولت روحانی ندارم ولی هر برنامهای که قرار بود در ۴ سال دوم طراحی و اجرا شود با این موج کرونا نابود شد. چون مصرفکننده سینما را به سمت فضای مجازی برد.
افخمی با اشاره به تغییر ذائقه مخاطب در شیوه فیلم دیدن ادامه داد: در حال حاضر، کمدیها فقط در حال فروش هستند. سازمان سینمایی باید فیلمهایی طراحی کند که فقط در سینما قابل مشاهده باشد. من خودم در حال نگارش فیلمی از شاهنامه هستم. سینما در حال افول هست، پس باید یک سری بیایند و فیلمهای فاخر و بزرگ بسازند.
* سینما برنامه مدون ندارد
ساداتیان، تهیهکننده سینما هم در این برنامه گفت: دستهای زیادی خارج از وزارت ارشاد در مسایل سینمایی دخالت میکند و جلوی کارها را میگیرد. مثلاً برای اکران «گشت۳»، دستهای خارج از وزارت ارشاد جلوی اکران این فیلم را گرفت ولی بالاخره مشکلش حل شد یا مثلاً فیلم متری «شیش و نیم» چقدر دچار حاشیه های خارج از وزارت ارشاد شد! در شهرستانها جلوی اکران را گرفتند ولی گفته شد تهیهکننده مایل به اکران فیلم در شهرستانها نیست.
وی در بخش دیگری گفت: آقای داروغهزاده زمان حضورش در معاونت نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی خیلی پر قدرت آمد، ولی به خاطر اکران چند فیلم، چند بار به قید وثیقه آزاد شد.
ساداتیان گفت: من از سال ۷۸ که در سینما هستم، یک برنامه مدون برای توسعه سینما ندیدهام چون اگر برنامه مدون داشتیم دنبال ابزار آن هم بودیم. سینما زمانی شکل میگیرد که به یک برنامه برسیم. با این تولید فیلمهایی که در سینمای ایران داریم، امورات سالنهای جدید نمیگذرد.