درهمین حال بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، روز گذشته با بیان اینکه اومیکرون در ایران مشاهده نشده است گفت: با انجام واکسیناسیون و رعایت شیوه‌‌نامه‌های بهداشتی، احتمال ابتلا به اومیکرون و هر سویه دیگری از این ویروس بسیار کم است. به گزارش «ایرنا»، وی اظهار کرد: در حال حاضر ۸۷‌درصد جمعیت کشور در برابر کرونا واکسینه شده‌اند که در برخی استان‌ها پوشش واکسیناسیون بالای ۹۰‌درصد انجام شده است.

  سینو‌فارم‌ در صدر واکسن‌های وارداتی

درهمین حال طبق گزارش گمرک ایران تاکنون بیش از ۱۵۰‌میلیون دز واکسن کرونا از ۱۱ کشور وارد ایران شده است. گزارش معاون فنی گمرک ایران در رابطه با جزئیات واردات واکسن از این حکایت دارد که از ۱۵۰‌میلیون و ۱۰۸‌هزار و ۳۰۸ دز وارداتی، عمدتا مربوط به سینوفارم چین با ۶/ ۸۷‌درصد است؛ به طوری که طی ۵۱ مرحله حدود ۱۳۱‌میلیون و ۶۰۴‌هزار و ۴۹۸ دز از این واکسن وارد ایران شده است. همچنین چهار‌میلیون و ۹۱‌هزار و ۲۰۰ دز اسپوتنیک روسیه، دو میلیون و ۹۱۱‌هزار و ۸۱۰‌هزار دز آسترازنکا از چین، دو‌میلیون و ۵۲۹‌هزار و ۴۰۰ دز آسترازنکا از هلند، یک‌میلیون و ۷۰۰‌هزار و ۸۰۰ دز آسترازنکا از کره جنوبی دیگر محموله‌‌های وارداتی واکسن است. در سایر واردات صورت گرفته یک‌میلیون و ۴۵۲‌هزار دز آسترازنکا از ایتالیا، یک‌میلیون و ۴۴۹‌هزار و ۶۰۰ دز آسترازنکا از چین، یک‌میلیون و ۱۲۵‌هزار دز بهارات از هندوستان، یک‌میلیون دز آسترازنکا از اتریش و یک‌میلیون دز آسترازنکا از لهستان ثبت شده است. ۹۶۳‌هزار دز آسترازنکا از روسیه، ۱۵۰‌هزار دز آسترازنکا از یونان و ۱۳۱‌هزار دز دیگر از این واکسن، دیگر محموله‌‌های وارداتی به ایران است. براین اساس مجموع واکسن‌‌های کرونای تزریق شده در کشور طی ۲۴ساعت گذشته از مرز ۱۱۲‌میلیون دز گذشت.

  ۱۶ استان کشور بدون فوتی

همچنین براساس گزارش وزارت بهداشت طی ۲۴ساعت گذشته ۴۶ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ جان خود را از دست دادند. همچنین دراین بازه زمانی براساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۱۹۶ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳۴۱ نفر از آنها بستری شدند. روز پنج‌شنبه نیز ۶۳نفر براثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند. از سوی دیگر در شبانه‌روز گذشته ۱۶ استان شامل سیستان و بلوچستان، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، ایلام، هرمزگان، یزد، مرکزی، قم، کردستان، گلستان، گیلان، کرمانشاه، لرستان، همدان، اصفهان و خوزستان، هیچ موردی از فوت بیماران کووید-۱۹ گزارش نشده است. همچنین در این بازه زمانی در استان‌‌های بوشهر، خوزستان، مرکزی و البرز فقط یک بیمار کووید-۱۹ بستری‌شده است.

  نگرانی از تاخیر در دریافت دز دوم واکسن

درهمین ارتباط دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری مقابله با کووید-۱۹، ضمن تشریح وضعیت بیماری در کشور، گفت: همچنان مطالعات نشان می‌‌دهند که واکسیناسیون با واکسن‌‌هایی که در اختیار داریم، برای سویه اومیکرون هم اثرگذاری خوبی داشته است. مسعود یونسیان درباره وضعیت واکسیناسیون در کشور، گفت: اوج سرعت واکسیناسیون‌‌مان را در شهریور، مهر و نیمه آبان ۱۴۰۰ شاهد بودیم که روزانه بیش از یک‌میلیون دز واکسن تزریق می‌‌شد. در حالی که طی چند هفته اخیر مقداری سرعت واکسیناسیون کاهش یافته است؛ به‌‌طوری که به ۴۰۰‌هزار دز در روز رسیده است که این میزان خوشایند نیست و این درحالی است که واکسن به میزان کافی فراهم است. یونسیان گفت: در عین حال در دریافت دز دوم واکسن برای افرادی که دز اول را تزریق کرده‌‌اند، شاهد تاخیرهایی هستیم؛ به طوری که برای تزریق نوبت دوم سر وقت مراجعه نکردند. با توجه به اینکه چهار هفته قبل روزانه حدود ۲۸۰ تا ۲۹۰‌هزار نفر نوبت اول واکسن کرونا را تزریق کرده‌‌اند، انتظار داشتیم که در هفته گذشته هم همان تعداد دز دوم را تزریق کنند. در حالی که در هفته گذشته حدود ۲۱۰‌هزار نفر دز دوم را تزریق کردند. این اختلاف ۷۰ تا ۸۰‌هزار دزی، یعنی تاخیری که نسبت به برنامه وجود دارد و امیدواریم به معنای عدم تمایل برای تزریق نوبت دوم نباشد. در حال حاضر هیچ شهری در کشور در وضعیت قرمز نیست، ۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۱۹ شهر در وضعیت زرد و ۳۲۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

منبع : دنیای اقتصاد