به گزارش رمز فردا:دکتر پیمان صالحی امروز در نشست تخصصی دیپلماسی علم و فناوری؛ فرصتها و راهکارها که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، اظهار کرد: طی نشستی که در ۱۱ سال گذشته در دانشگاه شهیدبهشتی برگزار شد، اعلام شد که در اوج جنگ آمریکا و شوروی هرگز مرزهای جغرافیایی اثری بر دو گروه دانشمندان و ورزشکاران نداشته و بیان شد که چگونه ورزشکاران و دانشمندان آمریکایی به شوروی وارد میشدند.
وی با تاکید بر اینکه ایران هرگز از طرف دانشمندان برای چانه زنی استفاده نشده است، اظهار کرد: در حال حاضر دانشمندان کشور کرسیهای بینالمللی را با زحمت دریافت کردهاند و پیشنهاد میشود که وزارت امور خارجه، کرسیهای علمی را در سازمانهای بینالمللی ایجاد کنند و ما دانشمندانی داریم که بتوانند این کرسیها را اشغال کنند.
صالحی به برگزاری اولین نشست کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه در ایران در ۳.۵ سال قبل اشاره کرد و گفت: در آن زمان من رئیس این کمیسیون بودم و ۵۶ کشور عضو به ایران آمدند، ولی من اجازه دریافت و ارسال ایمیل نداشتم و برای دریافت ایمیلی ۳ روز زمان برد تا اجازه لازم صادر شود.
معاون پژوهشی وزیر علوم تاکید کرد: تا زمانی که این جو امنیتی در دیپلماسی علمی برداشته نشود، راه به جایی نمیبریم و درخواست دارم مسؤولان به مدیران علم و فناوری کشور اعتماد داشته باشند.
صالحی ضمن هشدار به مسؤولان تاکید کرد: ما به شدت در معرض اخراج از سازمانهای بینالمللی چون سرن، سزامی و توآس هستیم. این موضوع منوط به سالهای اخیر نمیشود.
به گفته وی به دلیل پرداخت نشدن حق عضویت ۵ میلیون دلاری در حال اخراج هستیم.
صالحی ادامه داد: ما در یونسکو جایزه اخلاف به نام ابن سینا را به ثبت رساندیم؛ ولی حق عضویت خودمان را پرداخت نکردیم ک به تدریج سایر کشورها این جایزه را به نام خود میکنند.
وی یادآور شد: از سوی دیگر ما هر ساله به کامستک حق عضویت میدهیم، ولی از آن بهرهای نمی بریم.
منبع : ایسنا