جدیت خانواده شنای ایران باعث شد تا این رشته با مهرشاد افقری به کاروان ورزش ایران افزوده شود و اکنون فرصت طلایی سهمیه مستقیم متین بالسینی نباید از دست برود.
به گزارش رمز فردا همهگیری ویروس کرونا آسیبهای زیادی به ورزش زد و رشته شنا در ایران در زمره ورزشهایی قرار گرفت که صدمات زیادی را از این ویروس متحمل شد. در شرایطی که برنامهریزی بسیار خوبی برای حضور ملیپوشان در مسابقات انتخابی در نظر گرفته شده بود اما به یکباره شرایط تغییر کرد و شناگران نهتنها از حضور در مسابقات محروم شدند بلکه به آنها اجازه تمرین در آب هم گرفته شد.
مشکلات پیش روی شناگران ایران
ملیپوشان چندین ماه اجازه نداشتند در آب تمرین کنند و عملاً بهترین فضا برای تمرین از آنها گرفته شد. تلاش بیشائبه مسئولان فدراسیون بالاخره جواب داد و آنها اجازه پیدا کردند در استخر تمرین کنند اما با این تفاوت که دوری از بهترین محیط تمرینی آنها را با افت ناخواستهای مواجه کرد و به چندین ماه زمان نیاز داشتند تا بتوانند به رکوردهای قبلی بازگردند. امید حضور در میدان بزرگ المپیک باعث تلاش بیوقفه شناگران کشورمان شد و در این میان مهدی انصاری، بنیامین قره حسنلو، متین بالسینی، مهرشاد افقری، سینا غلامپور، علیرضا یاوری، متین سُهران و… با جدیت تمرینات را پیگیری کردند. البته آنها به هیچ مسابقهای اعزام نمیشدند و تنها در فضای تمرینی حضور داشتند که بدون شک در عملکردشان با رقبای بینالمللی فاصله ایجاد میشد چون رقبا در فضا و اتمسفر مسابقه قرار میگرفتند و ملیپوشان کشورمان چنین شرایط را درک نمیکردند.
پس از فروکش کردن سرعت انتشار ویروس کرونا مسابقات بیشتری در سطح جهانی برگزار شد و در حالی که مسابقات انتخابی در صربستان، کرواسی و ترکیه برگزار میشد تنها مجوز حضور در مسابقات صربستان صادر شد و انصاری، قره حسنلو، بالسینی و غلامپور با حضور در این رقابتها به آب زدند. شناگران کشورمان در حالی به مصاف حریفان رفتند که پس از ۱۷ ماه فرصت رقابت را پیدا کرده بودند و به آنها گفته شده بود این میدان اولین و آخرین فرصت آنها برای راهیابی به المپیک است و اگر حدنصاب را به دست نیاورند بلیت توکیو به آنها داده نمیشود. بدون تردید چنین موضوعی فشار مضاعفی به شناگران وارد میکند و آنها با شوک وارد رقابتها شدند.
بیشتر بخوانید:
۴ شناگر ایران به فینال انتخابی المپیک صعود کردند/ رکورد ملی ۲۰۰ متر پروانه شکسته شد
ملیپوشان شنا لایق کسب ۴ سهمیه المپیک بودند/ افسوس که تنها یک فرصت داشتیم
با وجود مشکلات فراوان ملیپوشان شنای ایران موفق به جابهجایی رکورد ملی از سوی متین بالسینی و کسب نشانهای طلا و نقره شدند اما حدنصاب ورودی المپیک زده نشد تا تک سهمیه یونیورسالیتی فدراسیون جهانی در انتظار یکی از شناگران ایران باشد. آن هم در شرایطی که تعداد شناگران ماده مورد نظر ایران پر نشود و به همین خاطر بالسینی در ماده ۲۰۰ متر پروانه بهعنوان نماینده ایران معرفی شد. البته که باید منتظر باشد تا فرصت حضور در توکیو به او داده شود و فهرست پر نشده باشد.
افقری سهمیه المپیک گرفت
در شرایطی که امیدها به حضور مستقیم نمایندهای از شنای ایران با سهمیه مستقیم در المپیک توکیو به پایینترین حد ممکن رسیده بود، در مسابقات انتخابی المپیک بلغارستان مهرشاد افقری که به همراه علیرضا یاوری و متین سُهران بهعنوان نمایندگان شنای ایران از پایگاه قهرمانی اصفهان در این رقابتها شرکت کرده بود در ماده ۱۰۰ متر پروانه رکوردی بهتر از حدنصاب ورودی B المپیک (۵۳.۵۲) را به ثبت رساند و این مسافت را در زمان ۵۳ ثانیه و ۴۶ صدم ثانیه شنا کرد تا مسافر توکیو شود و البته که وی توانست رکورد ۵۴.۱۷ مهدی انصاری را در این ماده بهبود بخشید و رکورددار ۱۰۰ متر پروانه نام گرفت.
بیشتر بخوانید:
سهمیه المپیک توکیو در دستان ملیپوش شنای ایران
یکی از تدابیر جالب فدراسیون شنا در این دوره از رقابتهای انتخابی المپیک این بود که تیم ملی سرمربی نداشته باشد و محسن سمیعزاده بهعنوان مدیر تیمهای ملی حضور داشت. شناگران با مربیان اختصاصی شنا کردند و سه شناگر از پایگاه شنای اصفهان با مربیگری گامر دیلانچیان در مسابقات انتخابی المپیک بلغارستان به مصاف حریفان رفتند که خروجی آن کسب نخستین سهمیه مستقیم المپیک ( حد نصاب ورودی B) پس از ۱۴ سال بود و در مرتبه قبل برای المپیک ۲۰۰۸ چین محمد علیرضایی به این موفقیت دست یافته بود. افقری در المپیک توکیو این فرصت را خواهد داشت تا بتواند رکورد بهتری را به ثبت برساند و در صورتی که در میان برترین شناگران دسته B قرار بگیرد وارد دستهبندی A بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو که در سال ۲۰۲۱ برگزار میشود، خواهد شد. رقابتهایی که کمتر از یک ماه دیگر برگزار میشود.
در این میان احتمال دارد سهمیه یونیورسالیتی شنای ایران در المپیک توکیو به سهمیه مستقیم تبدیل شود. مسابقات انتخابی بوسنی فرصتی طلایی برای بالسینی است که بتواند بار دیگر با جابهجایی رکود ملی ماده ۲۰۰ متر پروانه و ثبت حدنصاب ورودی المپیک با سهمیه مستقیم به توکیو سفر کند. در این راه باید به فدراسیون شنا کمک شود تا ویزای سفر به بوسنی برای این شناگر صادر شود و او فرصتی طلایی را از دست ندهد