پنج شنبه , آذر ۱ ۱۴۰۳

وضعیت مناسب‌سازی معابر با وجود رشد جمعیت سالمندان

وضعیت مناسب‌سازی معابر با وجود رشد جمعیت سالمندان/ ۶ وظیفه شهرداری‌ها در این زمینه

درحالی حدود ۱۰ درصد جمعیت کشور را سالمندان بالای ۶۰ سال تشکیل می‌دهند که کمتر از ۲۰ سال دیگر جمعیت این قشر دو برابر خواهد شد و در سال ۲۰۵۰ نیز بیش از ۳۰ درصد جمعیت کشور سالمند می‌شوند، این درحالیست که باوجود سرعت رشد جمعیت سالمندی، زیرساخت‌های لازم در زمینه مناسب‌سازی معابر مهیا نیست، به طوریکه به گفته رئیس سابق دبیرخانه ستاد پیگیری و هماهنگی مناسب‎‌سازی کشور، شاید ۴۰ درصد فضاها مناسب‌سازی شده باشند.

به گزارش رمز فردا ،ابراهیم کاظمی مومن‌سرایی ، با بیان اینکه با افزایش تعداد سالمندان، تعداد جوانان در کشور کاهش می‌یابد، گفت: چندی پیش سخنگوی وزارت بهداشت گفته بود که به زودی برای نگهداری سالمندان، جوان کم داریم. در همین راستا زمانی که تعداد جوان کم و تعداد سالمند زیاد می‌شود، باید فضایی مهیا باشد تا سالمندان بتوانند به صورت مستقل در فضا تردد کنند و کارهای خود را پیش ببرند.

وی افزود: در صورتی که فضا برای تردد و انجام کارهای سالمندان مهیا نباشد، آنها دچار آسیب‌های روحی، جسمی و… شده و به تبع آن دستگاه‌های حمایتی بیشتر درگیر می‌شوند، اما اگر فضا و شرایط برای فعالیت سالمندان مهیا باشد، بالطبع نیاز آنها برای مراقبت کاهش می‌یابد. در همین راستا ابتدا باید فضا را در دو زمینه مهیا کنیم؛ اول اینکه سالمندان بتوانند کارهای اداری خود را انجام دهند، به طور مثال زمانی که می‌خواهند کار بانکی انجام دهند به راحتی بتوانند وارد بانک شوند یا در صورتی که می‌خواهند وارد فضاهای دولتی شوند بتوانند کار خود را پیش ببرند.

رئیس سابق دبیرخانه ستاد پیگیری و هماهنگی مناسب‌سازی کشور درخصوص وضعیت ادارات دولتی مناسب‌سازی شده، بیان کرد: دبیرخانه ستاد پیگیری و هماهنگی مناسب‌سازی بهزیستی با همه دستگاه‌های دولتی برای بحث مناسب‌سازی فضاها مکاتبه کرده است.

کاظمی مومن‌سرایی درخصوص میزان فضاهای مناسب‌سازی شده ادارات دولتی، همچنین اظهار کرد: آماری از تعداد بانک‌ها و ادارات دولتی مناسب‌سازی شده وجود ندارد، اما با بانک‌ها مکاتبه شده است و آنها نیز اقداماتی برای مناسب‌سازی فضاهای خود انجام داده‌اند، اما لازم است این اقدامات تکمیل شود. پیشخوان‌های الکترونیکی فراهم شود تا افراد بتوانند از این سیستم استفاده کنند. همچنین شهرداری‌ها باید برای ایجاد زیرساخت‌های لازم برای مناسب‌سازی حمل و نقل عمومی و پیاده‌روها اقدامات لازم را به عمل بیاورند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از نکاتی که در فضاهای شهری باید موردتوجه قرار گیرد این است که سالمندان نیازمند تفریحات خاصی هستند، بر همین اساس می‌توان پارک‌ها را به نحوی مناسب‌سازی کرد که آنها بتوانند در پارک‌ها حضور داشته باشند.

رئیس سابق دبیرخانه ستاد پیگیری و هماهنگی مناسب‌سازی کشور با اشاره به اینکه براساس ماده ۱۰ آئین‌نامه ماده ۳ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، شهرداری‌ها دارای ۶ وظیفه هستند، گفت: براساس این ماده شهرداری‌ها و دهیاری‌ها موظفند جهت مناسب‌سازی و دسترس‌پذیری در راستای هم سطح‌سازی، مناسب سازی و نصب خط هدایت نابینایان در پیاده‌روها و تأمین محل ویژه توقف (پارک) خودروی افراد دارای معلولیت در محل توقف حاشیه خیابان ها و توقفگاه‌های عمومی، نصب چراغ‌های راهنمایی مجهز به علائم صوتی ویژه افراد نابینا و کم بینا در تقاطع‌ها؛ انجام اقدامات و تمهیدات لازم برای فرهنگ‌سازی در جامعه پیرامون رعایت ضوابط مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران برای افراد دارای معلولیت، فعال‌سازی سامانه اطلاع رسانی و دریافت شکایات مردمی در خصوص مشکلات مناسب‌سازی و دسترس پذیری معابر و محیط‌های شهری و اقدام در جهت رفع موانع موجود، مشروط کردن صدور پروانه احداث و بازسازی و پایان کار برای تمامی ساختمان‌ها و اماکن عمومی از جمله مجتمع‌های مسکونی، تجاری، اداری، درمانی و آموزشی به رعایت ضوابط مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران برای افراد دارای معلولیت در مورد دسترس‌پذیری افراد دارای معلولیت توسط مجری و مناسب‌سازی و دسترس‌پذیری کلیه پایانه‌ها، ایستگاه‌ها، تأسیسات سامانه‌ها و ناوگان حمل و نقل درون شهری و برون شهری منطبق با قوانین داخلی و استانداردهای بین‌المللی برای افراد دارای معلولیت، تأمین امکان بهره‌مندی این افراد از ناوگان حمل و نقل زمینی، دریایی و هوایی و آموزش کارکنان خود جهت همیاری عملی و صحیح با مسافران دارای معلولیت، اقدام کنند.

وی گفت: اگر شهرداری‌ها این ۶ وظیفه خود را انجام دهند به نظر بخش عمده‌ای از مشکلات مناسب‌سازی کشور حل می‌شود.

کاظمی مومن‌سرایی ضمن ارزیابی وضعیت مناسب‌سازی در سطح شهر، افزود: در زمینه مناسب‌سازی در سطح شهر مشکلات بسیار زیادی داریم و اگر قرار باشد کلیات موضوع مناسب‌سازی از تمام جوانب مورد سنجش قرار گیرد شاید ۴۰ درصد فضاها مناسب‌سازی شده باشد و لذا از ایده‌آل خود دور هستیم.

منبع : ایسنا

این مطالب را نیز ببینید!

اعلام میانگین افزایش حقوق بازنشستگان پس ازمتناسب‌سازی

معاون فنی و امور بیمه‌ای صندوق بازنشستگی کشوری با اشاره به صدور احکام متناسب‌سازی حقوق …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *