آخرین اخبار سیل در استان مرکزی از قول استاندار
استاندار مرکزی آخرین اخبار درخصوص سیل در استان مرکزی را تشریح کرد.
فرزاد مخلص الائمه روز شنبه ۸ مرداد ماه در بازدید از روستای آهنگران اظهار کرد: روز گذشته(جمعه)دومین روز بارش های رگباری و غیرطبیعی و غیرنرمال در استان بود و سطح بارش ها به لحاظ گستردگی و شدت از روز پنجشنبه نیز بیشتر بود.
وی افزود: در مناطق مختلفی از استان خسارت هایی در خمین ایجاد شده و در تفرش ریزش کوه در محور الیگودرز و ازنا به طرف خمین خسارت های جزیی وارد کرده که همه رفع شدند، بخش کشاورزی نیز در این سیلاب ها جزو بخش های مهمی است که آسیب می بیند.
استاندار مرکزی تصریح کرد: در بخش مسکونی، به روستای اهنگران از توابع شهرستان فراهان و برخی روستاهای پایین دست از محدوده اراک(حدود ۵ روستا) آسیب جدی وارد شد و بخش مهمی از روستا باید بازسازی شود که این اقدام توسط مجموعه بنیادمسکن انجام خواهد شد و تیم هایی نیز الان در محل حضور دارند.
مخلص الائمه بیان کرد: ظرف دو روز اینده معاون سازمان مدیریت بحران کشور در استان حضور پیدا می کند. دولت خود را متکفل احیا و بازسازی بخش های خسارت دیده اعم از کشاورزی و دامداری و مسکونی و… می داند.
وی اضافه کرد: میزان بارش شدید بوده و بخشی از لوازم و اقلام مردم آسیب دیده چراکه با توجه به شدت بارش زمان تخلیه برای مردم وجود نداشته، نوع بافت مسکونی نیز به گونه ای نیست که بتوان لوازم را منتقل کرد.
استاندار مرکزی اضافه کرد: با کمک اهالی،شورا، دهیاری، بسیج و هلال احمر و راهداری و… از روز گذشته در سطح استان فعال بوده و بیش از ۵۵۰ اکیپ خدمان رسان و… فعال بوده اند و در همین روستا ترکیدگی لوله گاز نیز رخ داده بوده که خوشبختانه انفجار نداشته است. ۳۴ شهرداری و ۷۹۰ دهیاری علاوه بر اکیپ ها پای کار بوده اند.
وی با بیان ابنکه تیم های ارزیابی از سوی جهادکشاورزی و بنیاد مسکن و هلال احمر در محل حضور دارند گفت: به نظر می رسد گستردگی بارش امروز نسبت به روز گذشته کمتر بوده و بیشتر به روز پنجشنبه شباهت دارد ، امروز نیز نیازمند همراهی مردم هستیم. روز پنجشنبه یک نفر و روز گذشته نیز یک نفر بر اثر سیل جان خود را از دست دادند.
استاندار مرکزی در خصوص حوادث جاده ای نیز گفت: تعدادی نیز در این بخش دچار حادثه شدند که به نوعی پیامد شرایط سیل و سیلاب بوده که برخی به بیمارستان منتقل شدند. تلفات احشام نیز ایجاد شده که در این خصوص جهادکشاورزی اعلام آمادگی جهت خریداری احشام بدون اسکان را دارد تا کمترین خسارت را داشته باشیم.
مخلص الائمه اضافه کرد: در حال حاضر اسکان در چادر نداریم اما چادرهای هلال احمر آماده خدمت رسانی و رسیدگی به مردم است تا در صورت نیاز مردم در چادرها اسکان داده شوند. امیدواریم امروز حداقل در این نقطه بارندگی شدید رخ ندهد، ولی امکان پیش بینی دقیق وجود ندارد.
وی اضافه کرد: از بخشی از سرشاخه های رودخانه های قره چای آب نسبتا قابل توجهی در حرکت است که مسیرهای آن در حال کنترل است تا آب خسارت وارد نکند ضمن اینکه سد الغدیر نیز دریافت خوبی از این آب داشته باشد. پیش بینی می شود که ورودی دبی این سد ۱۰ برابر چند روز گذشته باشد. در حال حاضر نیز ورودی سد دو برابر شده و طی ۲ روز آینده نیز افزایش خواهد داشت.
مردم همراهی خود را با مجموعه خدماتی و امدادرسان ادامه دهند و در ساعات بارندگی از منزل خارج نشوند، اصناف همکاری خوبی در این خصوص داشته اند. خسارت ها نیز ارزیابی و کمک لازم انجام خواهد شد. میزان خسارت در کشور بالا بوده و در استان مرکزی به نسبت کمتر بوده اما در مجموع باید ارزیابی شود و از آنجاییکه ۲ روز بحرانی دیگر باقی مانده ، براورد کلی بعد از پایدار شدن شرایط در تعامل با معتمدین و شوراها و… انجام می شود.
خسارات سیل به کشاورزان و صنعتگران پاکدشتی
نماینده مردم پاکدشت در مجلس شورای اسلامی گفت: خوشبختانه در سیل روزهای گذشته در پاکدشت تلفات انسانی نداشتیم اما به کشاورزان و صنعتگران خساراتی وارد شده است.
فرهاد بشیری در گفت و گو با ایسنا، در رابطه با آخرین وضعیت سیل در پاکدشت بیان کرد: طی دو روز اخیر بارندگی هایی در پاکدشت صورت گرفت. البته این نعمت الهی است، اما باید آن را مدیریت و برنامه ریزی کنیم و اجازه ندهیم که برای ما مشکل ایجاد کند و اینگونه لطمات و خسارات را به بار آورد.
وی در ادامه تصریح کرد: در بارندگی های چند روز اخیر در پاکدشت خوشبختانه تلفات انسانی نداشتیم و کسی جان خود را از دست نداد، اما به کشاورزان و صنعتگران لطمات و خساراتی وارد شده است به این صورت که گل و لای وارد گلخانه ها، زمین های کشاورزی و کارخانجات شده و خساراتی به زمین های کشاورزی و ساختمان های آنها وارد کرده است.
نماینده مردم پاکدشت در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در بازدیدی که از مناطق حادثه دیده حوزه انتخابیه صورت گرفت قرار بر این شد که مسئولین گزارشات مصوب و جامعی تهیه کنند و پیگیری آنها بر عهده فرمانداری شهرستان پاکدشت باشد.
از بعدازظهر پنج شنبه (۶ مردادماه) بارندگی های شدیدی در سطح کشور آغاز شد که به دلیل شدت این بارش ها در برخی از شهرها و روستاها سیلاب راه افتاد و باعث بروز خسارات مالی بسیاری در مناطق مختلف شده است. همچنین تعدادی از هموطنان در نقاط مختلف کشور در پی این سیلاب ها جان خود را از دست دادند.
ورود ۲۵۰ نیروی امدادگر به شهرستان طالقان
رئیس بسیج سازندگی استان البرز گفت: جهادگران شهرستان طالقان بیش از ۵۰ خانه که در اثر سیلاب از گل و لای انباشت شده بود را لایروبی کردند.
به گزارش ایسنا، سرهنگ پاسدار مهران طیران اظهار کرد: به دنبال بارشهای شدید و سیلاب که نیمه شب پنجشنبه هفته گذشته در طالقان به وقوع پیوست، خانهها و معابر چند روستای این شهرستان از گل و لای انباشت شد و تعدادی از خودروهای مسافران در سیلاب گرفتار شد.
وی اظهار کرد: از همان ساعات اولیه وقوع این حادثه حدود ۱۵ گروه جهادی شهرستان طالقان وارد عرصه شدند و خدمات گستردهای به سیل زدگان ارایه دادند.
طیران با بیان اینکه بیشترین خسارت به مردم روستای ناریان و سپس مهران و طلاچای شهرستان طالقان در استان البرز وارد شده است، گفت: نیروهای جهادی تا غروب روز گذشته به صورت مداوم در حال خدمات رسانی بودند که با خستگی این نیروها، فراخوان نیروهای جهادی از دیگر شهرستانها اعلام شد که امروز ۲۵۰ نفر از نیروهای جهادگر وارد طالقان وارد میشوند.
وی با بیان اینکه لایروبی خانهها و معابر روستایی امروز به پایان میرسد، تصریح کرد: از فردا نیروهای تخصصی جهادی در نظافت و شست و شو به کمک خانوادههای آسیب دیده می روند ضمن اینکه در بازسازی مناطق آسیب دیده نیز مشارکت خواهیم داشت.
ورود خسارت جزیی به بافت تاریخی ثبت شده در فهرست میراث جهانی یزد
استاندار یزد در بازدید از مناطق سیلزده گفت: در ۲۰۰ هکتار بافت ثبت جهانی، شاهد خسارتهای جرئی بودیم و مورد خاصی وجود ندارد اما در بافت فرسوده یزد به دلیل عدم مقاوم سازی و بارش ۷۰ میلیمتری باران در بارش اولیه، تعدادی از خانهها تخریب و تعدادی مغازه دچار خسارت شوند که به زودی رسیدگی میشود، تمام اهتمام ما بر این است که تلفات جانی نداشته باشیم.
مهران فاطی در این بازدید گفت: بارش استان یزد در شهر یزد متوسط بارش سالیانه ۴۵ میلی متر بوده که تا الان ۹۰ میلی متر بارش داشته یعنی بارش دو سال یزد ظرف چند ساعت و حجم رواناب زیادی را ایحاد کرد.
وی افزود: در کوهستانهای اطراف که کلیه مسیرهای آنها منتهی به شهر یزد میشود بالغ بر ۷۰ میلیمتر بارش گزارش شده که موجب تکمیل ظرفیت کلیه سدها و بندها شده و مازاد آب آن در قالب رواناب با ۹۰ مترمکعب بر ثانیه (در بعضی از ساعات) به سمت شهر یزد حرکت کرد.
استاندار یزد خاطرنشان کرد: سیلبندهای اطراف شهر همگی تکمیل و سرریز آنها با سیلاب شهری بهم پیوستند و سبب بالازدگی فاضلاب، ایجاد مشکلاتی در بافت فرسوده و برخی مشکلات در زمینههای آب، گاز و برق شد.
فاطمی اعلام کرد: خوشبختانه در ناحیه بافت تاریخی ثبت شده در فهرست میراث جهانی، خسارتها جزئی بوده است.
استاندار یزد افزود: با حضور وزیر کشور در یزد، اهتمام شخص رئیسجمهور و پیگیریهای ویژه وی، سپاه، بسیج و ارتش، همه تجهیزات مورد نیاز در استان مستقر هستند.
وی تصریح کرد: بارش باران در شهر یزد استمرار دارد و عوامل شهرداری و دستگاههای خدمات رسان استان به مدت ۴ شبانه روز است که در حال پیگیری مسائل و مدیریت سیل هستند.
استاندار تاکید کرد: امید است با خروج سامانه بارشی از استان و در کوتاهترین زمان ممکن خسارتهای وارده را ارزیابی و با پیگیریهای مسئولان استان وضعیت زندگی مردم در خانههای آسیب دیده به روال عادی برگردد.
سیل طالقان ۷۰ خودرو را برد/از برخی خودروها هیچ اثری باقی نمانده است
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان البرز با اشاره به اینکه در بارشهای اخیر خطری متوجه سدهای استان نیست، گفت: تاکنون غرق شدن ۷۰ خودرو بر اثر طغیان رودخانه شاهرود طالقان ثبت شده است.
داوود نجفیان در گفت و گو با ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت سدهای استان البرز، گفت: در حال حاضر از ۱۸۰ میلیون مترمکعب ظرفیت سد کرج نزدیک به ۶۳ میلیون مترمکعب خالی است و ۱۱۷ میلیون مترمکعب پر است. این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۴ درصد منفی است.
نجفیان افزود: سد طالقان هم ۲۴۷ میلیون مترمعکب ظرفیت دارد که از این میزان ۱۷۳ میلیون مترمکعب خالی و ۱۵۴ میلیون مترمکعب آن پر است.
وی در پاسخ به اینکه آیا بارشهای اخیر سدهای استان را تهدید میکند یا خیر، گفت: بارشهای کنونی به صورت رگباری و آنی است که بر اثر آن حجم کمی آب به سمت سدها روانه میشود بنابراین خطری متوجه سدهای امیرکبیر(کرج) و طالقان نیست.
این مسئول در ادامه به خسارتهای سیل در شهرستان طالقان اشاره و اعلام کرد: با ورود سامانه بارشی اخیر، ۱۲ سرشاخه رودخانه شاهرود طالقان درگیر سیل و گل و لای شد.
نجفیان با بیان اینکه در برخی از روستاها آب و گل وارد منازل مردم شده است، افزود: خوشبختانه با اقداماتی که از هفته قبل صورت گرفت و هشدارهایی که از قبل در خصوص سیل داده شد، این سیل خسارت جانی در پی نداشت اما تاکنون آب بردگی نزدیک به ۷۰ دستگاه خودرو که عمده آنها متعلق به گردشگران بوده، ثبت شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای البرز افزود: میزان تخریب برخی از خودروها به حدی بوده که از آنها فقط به اندازه یک کف دست باقی مانده و به طور کامل از بین رفته است.
وی در خصوص وضعیت رودخانه کرج هم گفت: در مسیر رودخانه کرج و جاده چالوس یک رستوران که اتفاقاً به دلیل قرار داشتن در بستر رودخانه باید به صورت کامل تخریب میشد صد درصد از بین رفته است.
نجفیان گفت: به دلیل ورود روانآب به رودخانه کرج و کدر شدن آب، تصفیهخانه کرج و مرکز بیلقان از مدار خارج شده و آب رودخانه به همراه آبی که از سد کرج رها سازی شده برای تغذیه مصنوعی فردیس به کار گرفته شده است.
روستای بارده در چهارمحال و بختیاری نیاز فوری به پمپ لجنکش دارد
سرپرست فرمانداری بن گفت: در حال حاضر پمپ لجنکش یکی از مهمترین ابزارها برای امدادرسانی و تخلیه گل و لای از منازل اهالی روستای سیلزده بارده است، اما متاسفانه دستگاههای مربوطه همکاری لازم را در این خصوص نداشتهاند.
رضا علیبیگی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه امدارسانی به اهالی روستای سیلزده بارده در حال انجام است، اظهار کرد: در حال حاضر گروههای جهادی، تعدادی از اهالی شهرستان بن و شهرستانهای مجاور برای کمک به اهالی وارد روستا شدهاند.
سرپرست فرمانداری بن افزود: در حال حاضر پمپ لجنکش یکی از مهمترین وسایل برای امدادرسانی و تخلیه گل و لای از منازل اهالی روستای سیلزده بارده است، اما متاسفانه دستگاههای مرتبط مانند مدیریت بحران همکاری لازم را در این خصوص نداشتهاند.
وی با اشاره به اینکه ۱۴۵ واحد مسکونی در روستای بارده بر اثر سیل بهطور کامل تخریب شده است، گفت: پیشبینی میشود که این عدد به بالای ۱۸۰ واحد مسکونی برسد، همچنین وسایل زندگی ۲۵۰ خانوار بهطور کامل در سیل دو روز گذشته آسیب دیده و قابل استفاده نیست.
علیبیگی تاکید کرد: تهیه لوزام ضروری زندگی مانند فرش، گاز، یخچال و … برای اهالی آسیبدیده از سیل در روستای بارده باید در اولویت قرار بگیرد، خیرین میتوانند در این حوزه موثر باشند.
سرپرست فرمانداری بن در پایان با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای بارندگیهای پیشرو، توضیح داد: در حال حاضر چند بند برای انحراف سیل در حال احداث بوده، همچنین مسیلها، جوی و جداول پاکسازی شده است.
حجم خسارت به بخش کشاورزی فارس ۱۱۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: با توجه به برآوردهای اولیه تاکنون بر اثر رخدادهای جوی اخیر بالغ بر ۱۱۰۰ میلیارد تومان به بخش کشاورزی این استان خسارت وارد شده است.
مجتبی دهقان پور شنبه ۸ مرداد در نشست وبیناری با وزیر جهاد کشاورزی که با موضوع بررسی خسارتهای سیل اخیر برگزار شد، گفت: از مجموع ۳۷ شهرستان فارس تعداد ۲۶ شهرستان با پدیدههای مخاطره آمیز بارندگی سیل آسا و سیل درگیر شدهاند.
او با بیان اینکه ۳۴ درصد از خسارتها در زیر بخش زراعت حوزه کشاورزی فارس واقع شده است، اظهار کرد: به ترتیب تقریبا ۳۳ درصد در زیر بخش باغبانی، ۲۸ درصد در امور فنی و زیربنایی، ۲ درصد در طرح های آبخیزداری، یک و نیم درصد در ایل راههای عشایری و بالغ بر ۱ درصد در حوزه دام دچار خسارت شدهایم.
دهقانپور با اشاره به اینکه میزان خسارت ها به تفکیک شهرستانها، ادارات کل تابعه و در زیر بخشهای مختلف مشخص و تخمین زده شده است، افزود: پس از بازنگری در برآوردها، گزارشها از طریق استانداری فارس به مقام عالی وزارت ارسال میشود.
او با تاکید بر اینکه در حال حاضر یک سری اقدامات اضطراری بایپ انجام بدهیم، بیان کرد: به طور مشخص در برخی از شهرستانهای ما قنواتی آسیب دیده اند که این قناتها آب برخی از باغها و نهالستانهای زیردست را تامین میکنند؛ خیلی ضروری است برای لایروبی و مرمت این قنوات اعتبار لازم تخصیص یابد.
رئیس جهادکشاورزی فارس با اشاره به اینکه متوسط بارشها در استان فارس از طریق سامانه اخیر حدود ۲۵ میلیمتر بوده است، عنوان کرد: بیشترین بارندگی در شهرستان کازرون به میزان ۶۵ میلیمتر ثبت شده است؛ متوسط بلند مدت استان فارس ۳۰۰ میلیمتر بوده که با این بارندگیهای اخیر به حدود ۲۲۵ میلیمتر رسید.
آخرین وضعیت سیل در آمل
نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی در رابطه با خسارات سیل اخیر در حوزه انتخابیه اش گفت: خوشبختانه خسارت جانی چندانی نداشتیم و به چند مرکز پرورش ماهی که در بستر رودخانه قرار داشتند خسارت مالی تا ۲۰ میلیارد تومان وارد شده است.
رضا حاجی پور در گفت و گو با ایسنا، در تشریح آخرین وضعیت سیل در آمل و جاده هراز بیان کرد: در شهرستان ما خوشبختانه همت خوبی از سوی تمامی نیروهای امدادی وجود داشته و سپاه، ستاد بحران استان، مدیر کل راهداری استان و سایر نیروهای امدادی شبانه روزی در منطقه حضور داشتند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه خودمان هم به منطقه سر زدیم، گفت: خود مردم منطقه، بخشداری و شورای بخش منطقه نیز حضور داشتند و الحمدلله خسارت جانی آنچنانی نداشتیم و فقط یک مورد فوتی در جاده کِرف در بخش لاریجان داشتیم. همچنین چند کیلومتر جاده آن روستا نیز از بین رفته و دسترسی به آن وجود ندارد که مسئولان مشغول امدادرسانی هستند و امدادرسانی به سیل زدگان همچنان ادامه دارد.
نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در منطقه ما فعلا گزارش آنچنانی اعلام نشده است، خاطرنشان کرد: مثلا در بستر رودخانه چند تا از مراکز پرورش ماهی وجود داشتند که کلا از بین رفته و خساراتی از یک تا ۲۰ میلیارد تومان وارد شده است.
از بعدازظهر پنجشنبه (۶ مردادماه) بارش شدید باران در اکثر مناطق کشور آغاز شد که در شهرستان آمل نیز باعث بروز سیل و خساراتی به برخی روستاها در این شهرستان نیز شده است.
یزد در احاطه سیل
رئیس سازمان اورژانس استان یزد از فوت ۶ تن و مصدومیت ۱۰ نفر تاکنون در سیل خبر داد.
«احمد دهقان» رئیس سازمان اورژانس یزد در گفتوگو با ایسنا گفت: متاسفانه در حوادث مرتبط با سیل در استان شش فوتی داشتیم که اکثر آنها به دلیل سهلانگاری و عدم توجه به هشدارها جان خود را از دست دادند.
دهقان همچنین گفت: ۱۰ نفر در سیل اخیر نیز مصدوم شده که البته حال عمومی آنان خوب است.
رئیس سازمان اورژانس گفت: حوادث ترافیکی در روزهای اخیر افزایش یافته و شاهد تصادفهای زیادی هستیم.
وی با اشاره به آمادگی نیروهای اورژانس برای انجام عملیات تصریح کرد: برخی از شهروندان برای تماشا یا فیلمبرداری از آبگرفتگی اقدام به توقف میکنند که این مسئله به بسته شدن مسیرها انجام میشود و شرایط را برای حضور سریع نیروهای امدادی با مشکل مواجه میکند.
سیلاب به ۳۰ مزرعه پرورش ماهی الیگودرز آسیب وارد کرد
مدیرکل شیلات لرستان گفت: طی سیلاب شب گذشته به ۳۰ واحد مزرعه پرورش ماهی در شهرهای الیگودرز و شولآباد خسارت وارد شده است.
کیارش بیرانوند در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به پیشبینیهای هواشناسی مبنی بر ورود سامانه بارشی مانسون هند به جو کشور و به تبع آن لرستان، هشدارهای لازم به مزرعهداران پرورش ماهی داده شد.
وی ادامه داد: طی روزهای قبل از آغاز فعالیت این سامانه در جو استان راهکارهایی ارائه شد، مانند ایجاد سیلبند در مزارعی که نزدیک به حریم رودخانهها هستند برای جلوگیری از ورود سیلاب به داخل مزرعه که باید مورد تأکید بیشتر قرار بگیرد.
بیرانوند با اشاره به حضور میدانی در شهرستان آسیب دیده الیگودرز، عنوان کرد: در شهرهای الیگودرز و شولآباد حدود ۳۰ مزرعه پرورش ماهی خسارت دیده است.
مدیرکل شیلات لرستان ادامه داد: با توجه به اینکه میزان خسارتهای مزارع آسیبدیده هنوز به طور دقیق مشخص نیست، عنوان کرد: پیشبینی ما این است که حداقل ۷۰۰ لغایت ۸۰۰ تن ماهی در این مزارع تلف شده باشند.
وی تأکید کرد: هنوز نمیتوان میزان خسارات وارده به این مزارع پرورش ماهی را به صورت ریالی بیان کرد.
آبگرفتگی منازل در سطح شهر همدان
مدیرکل مدیریت بحران استان همدان از آبگرفتگی در برخی مناطق استان به دنبال رگبار باران در شب گذشته خبر داد و گفت: در سطح شهر همدان نیز آبگرفتگی منازل مسکونی را داشتیم.
علیمردان طالبی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: رگبار باران در شب گذشته خسارتهایی در شهرستان کبودراهنگ، دو روستا در شهرستان فامنین و بخش شراء شهرستان همدان داشته است.
وی با باین اینکه در سطح شهر همدان نیز آبگرفتگی منازل مسکونی را داشتیم، خاطرنشان کرد: گروههای کارشناسی در حال برآورد خسارات هستند.
طالبی مطرح کرد: هماستانیها باید در هنگام بارش باران، تردد بیمورد نداشته باشند و ترددهای ضروری را به حداقل برسانند، حاشیه رودخانهها تخلیه شود و به علت احتمال رعدوبرق و شکستگی درختها در حاشیه خیابان توقف نکنند.
خسارت میلیاردی سیل به بخش کشاورزی کازرون
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون گفت: بارندگیها و متعاقب آن جاری شدن سیل در این شهرستان بالغ بر ۹۱ میلیارد ریال خسارت به بخش کشاورزی وارد کرده است.
حمید رشیدی شنبه ۸ مرداد در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به وقوع سیل و جاری شدن سیلاب طی چند روز گذشته، اظهار کرد: در روزهای ششم و هفتم مرداد ماه، شاهد نزول ۶۵ میلیمتر باران در شهرستان کازرون بودیم.
رشیدی افزود: به دنبال وقوع سیلاب، ارزیابی خسارت مالی وارد شده به تاسیسات و محصولات کشاورزی و دامپروی با حضور کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی شهرستان در مناطق مختلف از همان ساعات اولیه آغاز شد.
او عنوان کرد: سیل به محصولات زراعی و باغی، دام و زنبور عسل، جادههای بین مزارع، چاههای کشاورزی، قنوات، کانالهای انتقال آب، سیستمپهای آبیاری نوین خسارت وارده کرده است.
رشیدی خاطرنشان کرد: در طی این مدت میزان خسارتهای وارده ناشی از سیل اخیر به تاسیسات آب و خاک و امور زیربنایی حدود ۷۰ میلیارد ریال، میزان خسارت به بخشهای زراعی و باغی بیش از ۲۰ میلیارد ریال، و بیش از یک میلیارد ریال به بخش دام بوده است.
مدیر جهاد کشاورزی کازرون با تأکید بر اینکه استفاده از روشهای نوین آبخیزداری هم میتواند به بحث مهار و استفاده از این سیلاب ها برای کشاورزی در ماههای گرم سال بهرهمند و هم از خسارتهای ناشی از روانابها جلوگیری کرد، گفت: بیشترین خسارت وارد شده به بخش کشاورزی مربوط به بخش جره و بالاده این شهرستان بوده است.
امدادرسانی هلال احمر کرمان به بیش از ۳۵۰۰ نفر/ امداد و نجات ادامه دارد
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان با اشاره به ششمین روز از عملیات امدادونجات به سیل زدگان گفت: بیش از ۳۵۰۰ نفر در ۱۰۶ شهر و روستای متاثر از سیل در سراسر استان امدادرسانی شدند.
رضا فلاح امروز هشتم مردادماه در این رابطه بیان کرد: در پی فعالیت سامانه بارشی مونسون در نقاط مختلف استان از روز دوشنبه سوم مردادماه جاری تا کنون در ششمین روز از عملیات امدادونجات، نیروهای هلال احمر به ۳ هزار و ۵۳۸ متاثر از سیل امدادرسانی کردند.
وی با اشاره به تخلیه آب ۲۱۵ منزل مسکونی افزود: امدادگران جمعیت هلال احمر ۱۱۳ خودرو محاصره در سیل در شهرستان های رفسنجان، سیرجان، شهربابک، راور، زرند و رودبارجنوب رهاسازی کردند.
فلاح با اشاره به مفقودی ۲۰ نفر در سیل های اخیر در استان خاطرنشان کرد: ۸ نفر از مفقودین توسط نیروهای هلال احمر پیدا شدند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان با اشاره به مصدومیت ۵ نفر در سیل تصریح کرد: ۸۵ نفر نیز توسط جمعیت هلال احمر اسکان داده شدند.
وی گفت: ۷۵۱ بسته غذایی، یک هزار و ۱۲۹ کیلوگرم نایلون، ۷۸۸ تخته پتو، ۱۷ دستگاه چادر امدادی و هم چنین سایر اقلام امدادی و غذایی در بین آسیب دیدگان از سیل در نقاط مختلف استان توزیع شده است.
آسیب جدی به زیرساخت های دو بخش شهرستان الیگودرز در پی وقوع سیل
نماینده الیگودرز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سیل اخیر خسارات زیادی به دو بخش «زز و ماهور» و «ذلقی» وارد کرده است، گفت که زیرساخت ها، مزارع پرورش ماهی، کانال های انتقال آب و جاده های بین مزارع آسیب جدی دیده اند.
محمد خدابخشی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به خسارات وارده از سیل اخیر در شهرستان الیگودرز گفت: شهرستان الیگودرز وسیع ترین شهرستان استان لرستان با پنج بخش است که دو بخش «زز و ماهور» و «ذلقی» با وسعت زیاد فاصله بسیاری تا مرکز شهرستان دارند. این شرایط باعث شده تا با بروز اتفاقاتی همچون سیل و زلزله کار امدادرسانی به این دو بخش نسبتا دشوار شود.
وی ادامه داد: با سیل اخیر جاده های روستایی و بعضا جاده های فصلی در دو بخش «زز و ماهور» و «ذلقی» مسدود شدند آن هم در شرایطی که این روستاها جمعیت زیادی داشته اما دسترسی ماشینرو ندارند.
نماینده الیگودرز در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سیل خسارت زیادی به مردم وارد کرده است، توضیح داد: علاوه بر تلفات جانی، کانال های انتقال آب و جاده های بین مزارع و بسیاری از مزارع پرورش ماهی تخریب شدند و آسیب جدی به زیرساخت ها وارده کرده است لذا انتظار می رود مسوولان برای امدادرسانی و جبران خسارات توجه ویژه ای به شهرستان الیگودرز کنند.
به گفته خدابخشی، هنوز همه مفقودی ها بعد از وقوع سیل پیدا نشده و همچنان در حال جستجو کشته های احتمالی هستند.
وی با قدردانی از دولت و مسوولان به خصوص وزارت کشور و شخص وزیر کشور و ستاد مدیریت بحران و مجموعه استانداری و اورژانس گفت: انتظار می رود کمک ویژه ای برای امدادرسانی به شهرستان الیگودرز شود. همچنین مصوبه سفر رییس جمهوری به استان لرستان درباره ارتقای وضعیت جاده الیگودرز اجرایی شود تا بتوان در زمان بحران شرایط را بهتر مدیریت کرد.
خدابخشی با تاکید بر لزوم پوشش کامل تلفن همراه و اینترنت و تقویت آن در الیگودرز گفت که شرکت توانیر شبکه توزیع برق را در این شهرستان تقویت کند تا بعد از قعطی برق مشکل سریع مرتفع شود؛ همچنین نسبت به ترمیم سد کشاورزی «خمه» نیز اقدامات لازم صورت گیرد.
میزان خسارت سیل روستای ناریان به طور دقیق مشخص نیست
فرماندار طالقان گفت: برخی از خودروهای روستاییان در داخل رودخانه گیر کرده و با توجه به گستردگی سیلاب هنوز به طور دقیق نمیتوان آمار دقیقی از خسارت وارد شده ارائه داد.
علی مهدوی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وقوع سیل در روستای ناریان بر اثر بارندگیهای اخیر اظهار کرد: خوشبختانه این سیل خسارت جانی نداشت ولی شاهد آبگرفتگی منازل و خسارت به تعدادی از خودروها، باغات و زمینهای کشاورزی روستاییان هستیم.
وی ادامه داد: با با توجه به اینکه برخی از خودروهای روستاییان در داخل رودخانه گیر کرده و با توجه به گستردگی سیلاب هنوز به طور دقیق نمیتوان آمار دقیقی از خسارت وارد شده ارائه داد.
این مسئول تاکید کرد: به همت نیروهای هلال احمر، سپاه و … عملیات پاکسازی منازل مسکونی روستاییان در حال انجام است.
فرماندار طالقان ابراز کرد: از ساکنین این روستا درخواست میشود صبور باشند و همکاری لازم با نیروهای خدمات رسان را داشته باشند تا شرایط هر چه زودتر به وضعیت عادی بازگردد.
امدادرسانی به مناطق سیلزده طالقان به کندی انجام شده است/
نماینده مردم طالقان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امداد رسانی به مناطق سیل زده طالقان به علت کوهستانی بودن منطقه و نداشتن امکانات به کندی انجام شده است، تاکید کرد: نیازمند تجهیزات و امکانات در سطح استان برای مقابله با حوادث طبیعی هستیم.
علی حدادی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به بازدید میدانی از مناطق سیل زده روستاهای طالقان، بیان کرد: در سیل اخیر کمبود امکانات و تجهیزات امدادی در استان البرز آشکار بود. نیازمند توجه جدی جهت تکمیل تجهیزات امدادی در سطح استان هستیم. استان نیاز به تجهیزات و امکانات زیاد برای مقابله با حوادث طبیعی دارد.
وی در ادامه اظهار کرد: امداد رسانی به مناطق سیل زده طالقان به علت کوهستانی بودن منطقه و دوری از مرکز استان و نداشتن امکانات به کندی انجام شده است، می طلبد روستاهایی که در خطر قرار دارند با استفاده از همه ظرفیتها به صورت جهادی از امکانات بهره مند شوند.
نماینده مردم طالقان، ساوجبلاغ، نظرآباد و چهارباغ در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: شهرستان طالقان به دلیل فاصله زیاد از شهرستان های دیگر، پراکندگی روستاها، صعب العبور بودن راه دسترسی برخی از روستاها و همچنین به خاطر جاذبههای خاص طبیعی و گردشگری نیاز جدی به ساخت بیمارستان دارد که این موضوع را با جدیت دنبال خواهیم کرد.
حدادی تاکید کرد: اجرای دقیق آبخیزداری در جلوگیری از حوادث این چنینی و ترمیم و ساخت پلهای ارتباطی روستایی باید با جدیت دنبال شود تا از خسارات گسترده در حوادث پیشگیری شود.
از خسارت ۱۰ میلیاردی سیل به زیرساخت های برق شمال استان تا ورود ۴ میلیون مترمکعب آب به سد جیرفت
ایسنا/کرمان بنا به گفته مدیرعامل آب منطقه ای استان کرمان در پی بارندگی های اخیر، حدود ۴ میلیون مترمکعب آب وارد سد جیرفت و حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب به سد تنگوئیه سیرجان وارد شده است.
به گزارش ایسنا، سلیمانی مدیرعامل شرکت توزیع برق شمال استان کرمان امروز هشتم مردادماه در جلسه ستاد بحران استان کرمان عنوان کرد: از ابتدای شروع بارش ها برق ۱۵۸ روستا تحت تاثیر قرار گرفته که هنوز ۲۲ روستا بی برق هستند و بیشترین مناطقی که قطعی برق دارند متعلق به رفسنجان و سپس زرند است.
به گفته وی، براساس برآورد اولیه بیش از ۱۰ میلیارد تومان به بخش برق شمال استان خسارت وارد شده است.
همچنین محمدمهدی مهدوی مدیرعامل شرکت توزیع برق جنوب استان نیز در این جلسه گفت: در حال حاضر برق هیچ روستایی در مناطق تحت پوشش این شرکت قطع نیست.
طبق اعلام خیراندیش رئیس سازمان جهادکشاورزی شمال استان کرمان، ۵ هزار و ۷۰۰ دام در استان تلف شده که ۵ هزار مورد آن متعلق به شهرستان شهربابک است و به حدود ۲۲ هزار و ۷۰۰ هکتار باغات و اراضی کشاورزی خسارت وارد شده است.
وی بیان کرد: به ۸۶۰ قنات شمال استان خسارات بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی وارد شده است.
همچنین علی رشیدی مدیرعامل آب منطقه ای استان کرمان نیز در این جلسه تاکید کرد: سیل اخیر بسیار خاص و با دوره بازگشت خیلی طولانی بوده است و در برخی مناطق مثل رفسنجان دوره بازگشت آن حدود ۱۰۰ سال و در برخی مناطق به ۵۰۰ سال می رسد.
او با ابراز تاسف از اینکه آب سیلاب اخیر وارد سدها نشده است، بیان کرد: حدود ۴ میلیون مترمکعب آب وارد سد جیرفت و حدود ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب به سد تنگوئیه سیرجان وارد شده است.
به گفته رشیدی، برخی از رودخانه ها که از نظر مردم متروکه بودند، در چند روز اخیر آب در بستر آنها جاری شد.
او با اشاره به نهضت لایروبی در استان کرمان بیان کرد: سال ۱۳۹۹ اقدامات خوبی برای لایروبی رودخانه ها انجام شد که این مهم به سیلاب اخیر بسیار کمک کرد و رودخانه های لایروبی شده خطرساز نبودند.
سیل
بارندگی به آثار تاریخی استان کرمان خسارت جدی وارد نکرده است
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان با اشاره به بارندگیهای روزهای اخیر در برخی از شهرستانهای استان گفت: این بارندگیها تا این لحظه به آثار تاریخی شهرستانها خسارت جدی وارد نکرده و موجب تخریب آنها نشده است.
مجتبی شفیعی امروز هشتم مردادماه اظهار کرد: با توجه به ماهیت آسیبپذیر بودن ابنیه تاریخی، آسیبهای مختصر و جزئی در برخی از بناهای تاریخی شاخص استان کرمان گزارش شده است.
وی افزود: پایش و بازدید آثار تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی در تمام شهرهای استان کرمان انجام شده و گزارش تکمیلی در خصوص آثار و ابنیه تاریخی موجود در روستاهایی که مسیر دسترسی به آنها مسدود شده، در روزهای آینده اعلام میشود.
شفیعی در توصیهای به مالکان بناهای تاریخی خاطرنشان کرد: مالکان بناهای تاریخی و ساکنان بافت تاریخی رسیدگی و هوشیاری لازم در خصوص حفاظت از بناهای تاریخی را داشته باشند.
۳ فوتی و تخلیه ۳۴ روستا در پی وقوع سیل در استان کرمان
در پی وقوع بارندگی شدید و جاری شدن سیل در نقاط مختلف استان کرمان متاسفانه تاکنون سه نفر جان خود را از دست داده اند.
مجید سعیدی مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان پیش از ظهر امروز هشتم مردادماه در جلسه ستاد بحران استان حفظ جان و مال مردم را وظیفه اصلی دستگاه ها دانست و عنوان کرد: علی رغم تلاش های گسترده متاسفانه هشدارها مورد توجه قرار نگرفته و تاکید دارم که مدیران و دهیاران هشدارها را جدی بگیرند.
او در ادامه به تشریح میزان خساراتی که از ابتدای ورود سامانه مونسونی به استان تاکنون وارد شده پرداخت و از تخریب ۳۶۰ راه روستایی خبر داد و در ادامه می گوید: در استان کرمان ۳۴ روستا را تخلیه کردیم و ۱۷۰۰ واحد مسکونی در ۴۷ روستا دچار آبگرفتگی شدند.
به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان، ۵۰ شبکه برق روستایی، ۱۲۴ شبکه آب و ۳۳ شبکه مخابراتی در سطح استان به دلیل سیلاب قطع شد ضمن آنکه دو کوه نیز ریزش کرده است.
او اظهار کرد: ۱۶ راه شریانی اصلی و ۴۴ راه فرعی شریانی قطع شده است.
طبق گفته رضا فلاح مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان کرمان نیز در ۱۹ شهرستان استان سیل های خطرآفرین اتفاق افتاده و ۵۰۰ امدادگر مناطق تحت تاثیر سامانه بارشی مونسون را مورد ارزیابی قرار داده اند.
او از پیداشدن همه مفقودین خبر داد و اظهار کرد: تاکنون ۵۰۰ خانه روستایی تخلیه آب کرده ایم و ۲۰۰ خودرو را رهاسازی و به ۴۰۰۰ نفر امدادرسانی شد.
همچنین عبدیان مدیرعامل آب و فاضلاب استان کرمان در این جلسه می گوید: از ابتدای بارش ها تا کنون آب ۱۲۲ روستا قطع شد که تا این لحظه هنوز آب ۴۶ روستا وصل نشده است.
به گفته وی، سیلاب آب سه شهر را قطع کرد که در حال حاضر آب شهرهای پاریز و رمشک وصل شده اما آب رفسنجان هنوز متصل نشده و آبرسانی به ۴۰ درصد شهرستان رفسنجان توسط تانکر انجام می شود.
او با اشاره به مشکلاتی که سیلاب ها برای استان های یزد و اصفهان ایجاد کرده در ادامه گفت: ۵ تانکر برای یزد جهت آبرسانی به مردم این استان ارسال شده است.
محمد صابری رئیس اورژانس کرمان نیز در این جلسه گفت: از ابتدای ورود سامانه مونسون تاکنون دو نفر در شهر کرمان و چهار نفر در زرند مصدوم داشتیم و کوهبنان، رفسنجان و راور هر کدام یک مصدوم داشتند.
او با بیان اینکه روز گذشته یک نفر در استان کرمان فوت کرد، اظهار کرد: متاسفانه دو نفر در رفسنجان نیز فوت شدند.
٧٠٠ میلیارد تومان برآورد اولیه خسارت سیلاب به بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان وبلوچستان در نشست و بیناری با وزارت جهادکشاورزی اظهار کرد: بر اساس گزارش اکیپ های بررسی و ارزیابی خسارات، میزان خسارت اولیه واحدهای تولیدی و زیر ساختهای آسیب دیده بخش کشاورزی استان از سیلاب سامانه مونسون حدود ٧٠٠ میلیارد تومان برآورد شده است.
به گزارش ایسنا- سید محمد رضا سید حسینی عمده خسارات وارده به ٢٠ هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی ،١١١واحد دامداری روستایی و ٨٨٠ رأس دام سبک ، ٢٧١ واحد گلخانه، ٢٣٧ رشته قنات و ۵٣ حلقه چاه، ١٣ کیلومتر جاده بین مزارع، ٢٢ کیلومتر کانال انتقال آب و ١٣ کیلومتر انتقال آب بالوله ، ٩١ بندو سازه آبخیزداری، منابع تأمین آب عشایر و ١٢ باب استخر برشمرد.
وی اطلاع رسانی به موقع به جامعه هدف بخش کشاورزی، تأمین و تدارک، توزیع و بکارگیری تجهیزات، نهاده ها، سوخت و سایر نیازهای اضطراری، خوراک دام، تهیه و توزیع واکسن، اجرای عملیات سمپاشی، لایروبی انهار، چاه ها و قنوات، توزیع لوله و سیمان و توزیع ٣٠ تن آرد بین عشایر و روستائیان، اعزام اکیپهای بررسی و ارزیابی خسارات به مناطق آسیب دیده و سازماندهی جهت استفاده بهنگام از ظرفیت های تشکل ها، اتحادیه ها، تعاونی ها و بخش خصوصی از مهمترین اقدامات ستاد بحران سازمان جهاد کشاورزی برای کمک به کشاورزان آسیب دیده از سیل اخیر اعلام کرد.
خسارت سیل به بیش از ۱۳ هزار واحد مسکونی در یزد
استاندار یزد از وارد شدن خسارت به بیش از ۱۳ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی در پی وقوع سیل در یزد خبر داد.
«مهران فاطمی» استاندار یزد در پی وقوع سیل در استان یزد گفت: تاکنون به ۵۶۵۰ واحد مسکونی شهری و ۷۴۰۰ واحد مسکونی روستایی خسارات کلی و جزئی وارد شده است.
وی افزود: همچنین تاکنون ۴۵۰ واحد تجاری _ صنعتی، ۲۵۰۰ راه و ابنیه مرتبط با آن، ۱۶۰ ساختمان، تأسیسات و ادوات کشاورزی و نیز تعدادی از ساختمانها دولتی دچار خسارت شده است که باید برای آنها اقدامات لازم و سریع انجام شود.
سیل به بافت تاریخی یزد خسارت وارد کرده است
رئیس مجمع نمایندگان استان یزد در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: با توجه به اینکه در بافت تاریخی یزد غالبا سازه ها از نوع خشتی بوده و سازگاری با آب ندارد، شاهد تخریب سازه ها به دنبال سیل در این بخش بودیم.
محمدصالح جوکار در گفت وگو با ایسنا، درباره آخرین وضعیت سیل در استان یزد، بیان کرد: در چند روز اخیر شاهد بودیم که سامانه بارشی چندین استان کشور از جمله استان یزد را در برگرفت. بارش ها به صورت نقطه ای و منطقه ای بود، به عنوان مثال روز گذشته از ساعت ۳ بامداد تا ۵:۳۰ صبح ظرف دو ساعت و نیم در شهر یزد ۷۵ میلی متر باران بارید. این حجم بارش با سرعت بالایی که داشت موجب شد تا روان آب ها و سیلاب هایی در سطح استان جاری شده و برخی از شهرستان های استان و از جمله سطح شهر یزد با سیلاب ها مواجه شد.
وی در ادامه اظهار کرد: خسارات زیادی به سطح شهر وارد شده است و شاهد آبگرفتگی منازل و معابر هستیم. باتوجه به اینکه در بافت تاریخی غالبا سازه ها از نوع خشتی بود و سازگاری با آب ندارد، شاهد تخریب منازل در این بافت هستیم. تا الان دو نفر فوتی گزارش شده است. ارتباط برخی از مناطق روستایی قطع شده است و برخی از روستاها نیز به دلیل حجم بالای بارندگی تخلیه شدند.
نماینده مردم یزد در مجلس با بیان اینکه تخریب سدهای خاکی در جاری شدن سیلاب ها به سمت منازل مسکونی تاثیر داشت، تصریح کرد: نیروهای امدادی فعالیت خود را از همان لحظات ابتدایی آغاز کردند. روز گذشته حوالی ظهر نیز وزیر کشور در شهر یزد حضور یافتند و از مناطق سیل زده بازدید به عمل آوردند و جلسه ستاد بحران تشکیل شد. یک تقسیم کار صورت گرفت. بنا شد از استان های همجوار پمپ های تخلیه آب آورده شود تا از منازل مسکونی و معابر آب تخلیه شود.
جوکار در ادامه تاکید کرد: نیروی زمینی ارتش نیز دستگاه های مهندسی خود را برای تقویت سیل بندها به استان یزد آورده است. اکنون در حال بررسی میزان خسارت وارده به بخش های مختلف هستیم تا با تامین اعتبار خسارات به مردم پرداخت شود.
نماینده یزد در مجلس خاطرنشان کرد: شرایط جوی همچنان ناپایدار است و احتمال بارندگی وجود دارد. اگر این بارندگی ادامه اداشته باشد، احتمال تخریب بندهای خاکی وجود دارد که می تواند منجر به تشدید خسارات شود. نیروهای امدادی از جمله بسیج، سپاه، نیروهای هلال احمر و عوامل شهرداری کمک های خوبی کردند. دستگاه های خدمات رسان نیز در مناطقی که آب یا برق قطع شده است در حال تلاش هستند تا زودتر مشکل برطرف گردد.
خسارت سیل به بخش کشاورزی چادگان قابل توجه است
فرماندار چادگان نیز گفت: خسارات ناشی از سیل در بخش کشاورزی چادگان زیاد بوده و کارشناسان در حال برآورد این خسارات هستند.
جواد شمسیپور در گفتوگو با ایسنا درباره خسارات ناشی از سیل در شهرستان چادگان، اظهار کرد: خسارات ناشی از سیل در شهرضا بیشتر متوجه بخش کشاورزی بود. کشت و کارهایی که در مسیلها انجام شده بود خسارات زیادی دیدند و دِبی آب به این دلیل که از حجم دهانههای پل بیشتر بود آب پسزدگی را شاهد بودیم.
وی افزود: تنها در شهر رزوه تعدادی از منازل مسکونی دچار آبگرفتگی شدند که با لجن کش عملیات تخلیه آب و گل و لای از این منازل در حال انجام است، اما هنوز برآورد دقیقی از خسارات وارد شده با برخی منازل مسکونی نداریم که البته بعید است خسارت زیادی وارد شده باشد.
فرماندار چادگان تصریح کرد: منتها خسارت ناشی از سیل در بخش کشاورزی زیاد بوده و کارشناسان در حال برآورد این خسارات هستند. بارندگی از روز پنجشنبه در شهرستان چادگان آغاز شد و تا روز دوشنبه ادامه دارد. بارندگی داخل شهر هم شدید بود و در کل تا دیروز حدود ۶۰ میلیمتر بارش باران داشتیم.
شمسیپور گفت: چند روز قبل از سیل تدابیر زیادی اندیشیده شد تا مشکل خاصی برای مردم پیش نیاید. تمام دهانه پلها، زیر پلها، مسیلها و… تمیز و پاکسازی شد. تا دیروز بر اثر بارندگی خوبی که رخ داد حدود ۱۰ میلیون متر مکعب به حجم آب سد زایندهرود اضافه شد.
وی خاطرنشان کرد: در فضای مجازی اخباری جعلی و کلیپهایی درباره بارندگی و برده شدن گوسفندان بر اثر سیل به چادگان نسبت داده شده است که هیچ یک از این اخبار صحت ندارد و از عاملان این کلیپها به دستگاه قضایی شکایت کردهایم.
غرق شدن یک نفر در سیل روستای ترکان یزد
مدیر روابط عمومی سازمان اورژانس یزد هم از غرق شدن یک زن در سیل روستای ترکان و نجات سرباز گیر افتاده در سیل فراغه خبر داد.
سید حسین طباطبایی ندوشن گفت: شب گذشته به علت سیل و طغیان رودخانه بعد از روستای ترکان یک دستگاه سواری از جاده منحرف و درگیر سیل شد.
وی ادامه داد: راننده سواری خود را به بیرون پرت کرد و نجات یافت، ولی متاسفانه سرنشین آن که همسرش بود داخل سواری گیر کرد و غرق شد.
طباطبایی افزود: با تلاش نیروهای آتشنشانی مروست و جستجو حدود ۶۰۰ متر داخل رودخانه فرد غرق شده از آب بیرون آورده و متاسفانه، فوت نامبرده توسط عوامل اورژانس مروست تایید شد.
مدیر روابط عمومی سازمان اورژانس اظهار کرد: همچنین در حادثهای دیگر در شب گذشته، کانکسهای ایست بازرسی فراغه شهرستان ابرکوه در اثر سیل واژگون شد و سرباز، در سیل گیر افتاد.
طباطبایی تصریح کرد: سرباز پس از نجات از سیلاب، توسط عوامل اورژانس فراغه به بیمارستان ابرکوه منتقل شد و هم اکنون حال عمومی وی مساعد گزارش شده است.
خسارتهای سیل در استان اصفهان
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان هم با اشاره به بارشهای رگباری روز گذشته، از جاری شدن سیلاب و رواناب در برخی نقاط استان و بروز خسارات به راهها، بخش کشاورزی و تعدادی اماکن مسکونی خبر داد.
منصور شیشهفروش در گفتوگو با ایسنا، گزارشی از آخرین وضعیت استان ارائه و اظهار کرد: در پی ادامه بارشهای رگباری، روز گذشته(جمعه، ۷ مرداد) سیلاب و رواناب در روستاهای شهرستان فریدن و بویین میاندشت، رزوه، چادگان و مندرجان شهرستان چادگان، روستاهای بخش کرون، شهرهای میمه و وزوان، منطقه عشایری زردفهره فریدونشهر، روستای پهلوشکن و محور جادهای پادنا سی سخت جاری شد و خساراتی به راهها، بخش کشاورزی و تعدادی اماکن مسکونی وارد شد.
وی با اشاره به اینکه محور جادهای تیران و کرون، داران و گلپایگان و دهق علویجه برای ساعاتی مسدود و ارتباط مخابراتی ۳ روستای بخش میمه با بازسازی فیبر نوری برقرار شد، گفت: جریان سیلابی از سه حوضه شهرستان ورزنه به سمت تالاب گاوخونی هدایت شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: شبکه برق فشار متوسط روستای گلاب شهرستان تیران و کرون بازسازی و سیلاب در بخش کرون به سمت رودخانه مرغاب و سد خمیران هدایت شد.
وی از امدادرسانی به خانوارهای عشایری در محاصره سیل در بخش پادنای علیای سمیرم خبر داد و گفت: بازگشایی محور پادنا به سی سخت که به علت رانش مسدود شده بود، نجات ۳ نفر در منطقه انارک از سیل و آبگرفتگی چاه تأمین آب شرب ۳ روستای بخش مهردشت و تأمین اضطراری آب برای مناطق از اقدامات انجام شده در روز گذشته بود.
شیشهفروش همچنین از ورود سیلاب به رودخانه زایندهرود و گلآلود شدن آب خبر داد که باعث افزایش کدورت آب در تصفیهخانه شد.
وی همچنین با اشاره به ارسال تجهیزات از استان اصفهان به یزد جهت کنترل سیل، گفت: ۳۳ نیروی امدادی، یک دستگاه جرثقیل ۵ تن ایسوز، ۳دستگاه تویوتا شاسی بلند، یک دستگاه موتور پرکینز، ۴ دستگاه موتور روبین، ۱۰ دستگاه اسپیکو، ۷ دستگاه لجن کش، ۵ دستگاه موتور برق و ۶ دستگاه لودر، یک دستگاه بلدوزر۲ دستگاه بیل مکانیکی۴ دستگاه کامیون و ۳ دستگاه پمپ کف کش از اصفهان به عنوان معین استان یزد ارسال شد.
امدادرسانی به بیش از ۵۰۰۰ نفر سیلزده/ ۱۵۲ روستای سیستان و بلوچستان دچار سیل و آبگرفتگی شده اند
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سیستان و بلوچستان هم از امدادرسانی به ۵۲۰۷ نفر آسیب دیده در سیل و آبگرفتگی در سطح استان سیستان و بلوچستان خبر داد.
علیرضا میربهاء الدین در گفت وگو با ایسنا- افزود: به دلیل ورود سامانه بارشی مونسون به استان سیستان و بلوچستان تاکنون ۱۵۲روستا در سطح استان دچار سیل و آبگرفتگی شدند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان بیان کرد: از ۲۸ تیرماه تا ۷ مرداد ماه ۱۵۲ روستا در سطح استان دچار سیل و آبگرفتگی شدند که توسط ۱۶۳۴ نفر روز پرسنل و نجاتگر در قالب ۳۱۹ تیم عملیاتی به همراه ۲۴۷ خودرو خدمات امدادرسانی جهت آسیب دیدگان در سطح استان انجام گرفته است.
وی اضافه کرد: تاکنون ۲۱۹۵ نفر از آسیب دیدگان در چادرهای هلال احمر اسکان داده شده اند.
میربهاء الدین اظهار داشت: ۳۹۲ دستگاه چادر امدادی ، ۱۰۲ دستگاه چادر مسافرتی ، ۱۰۷۱ تخته موکت ، ۲۴۲۴ تخته پتو ، ۴۱۰۴ کیلوگرم نایلون ، ۹۲۹ قوطی کنسروجات ، ۸۹۷ بسته غذایی ۷۲ ساعته ، ۷۱۵ کیلو گرم برنج ، ۴۲ کیلوگرم قندوشکر ، ۵۵ کیلوگرم چای، فانوس، ست ظروف، سبد غذایی یکماهه بین آسیب دیدگان توزیع شده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان بیان کرد: ۴۳ نفر آسیب دیده در سیل و آبگرفتگی توسط نجاتگران هلال احمر رهاسازی شدند و ۲ خودرو گرفتار نیز خدمات رهاسازی جهت آنان انجام گرفته است.
میربهاء الدین اضافه کرد: در راستای امدادرسانی بهتر به آسیب دیدگان علاوه بر توزیع چادر های امدادی ، ۷ اردوگاه با ظرفیت ۸۵ خانوار در مکان های امن در سطح شهرستان زاهدان برپا شد .
میربهاء الدین بیان کرد: تلفن گویا ۱۱۲ ندای امداد جمعیت هلال احمر بیست و چهار ساعت شبانه روز آماده پاسخگویی به آسیب دیدگان خواهد بود.
خسارت ٢٢٠ میلیارد تومانی سیلاب به بخش کشاورزی سرباز
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرباز نیز گفت: در جریان بارندگیهای مونسون اخیر ٨٠ درصد محصول خرمای ٢٣٠٠ هکتار از نخلستانهای شهرستان سرباز ریزش کرده و مابقی دچار ترشیدگی شده است.
اسماعیل رنگ بست در گفت وگو با ایسنا- تخریب ٢۵ حلقه چاه، ١۶ رشته قنات، نیم هکتار گلخانه، بندهای خاکی حفاظتی جوار اراضی کشاورزی ،محصول انار باغات و برنج، علوفه و سبزیجات ، اراضی زراعی و باغی حاشیه رودخانه بدون سیل بند حفاظتی را از دیگر خسارت های بارندگیهای سیل آسا در منطقه برشمرد.
وی برآورد اولیه میزان خسارت وارده به کشاورزان منطقه را بیش از ٢٢٠ میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: اکیپ های برآورد خسارت در منطقه در حال جمع آوری و ارزیابی میزان نهایی میزان خسارت منطقه هستند.
خسارت بیش از ۵۰۰ میلیارد تومانی مونسون به راههای سیستان و بلوچستان
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان سیستان و بلوچستان هم گفت: برآورد اولیه خسارت بارندگی های سامانه مونسون به راهها و پل های محورهای مواصلاتی تحت پوشش این اداره کل بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان تخمین زده شده است که احتمال افزایش میزان خسارت نیز پس ازجمع بندی کامل وجود دارد.
ایوب کرد در گفت وگو با ایسنا افزود: تعداد۵۷ دستگاه ماشین آلات سنگین و ۱۱۵ نفر نیروی راهدار از آغاز سطح هوشیار قرمز هواشناسی به صورت شبانه روزی در حال انجام فعالیت و بازگشایی محورها هستند.
وی گفت: بیشترین خسارت در اثر بارندگی های چند روز اخیر به محورهای مواصلاتی بخش نصرت آباد و محورهای حوزه شهرستان تفتان بوده است که متاسفانه یک پل در بخش نصرت آباد به طور کامل تخریب و به چند پل دیگر نیز در این محور خسارت وارد شده است.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: شهروندان از انجام سفرهای غیر ضروری، پرهیز و قبل از سفربا سامانه ۱۴۱ مدیریت راههای استان تماس گرفته و از آخرین وضعیت راهها مطلع شوند.
آسیب به ۵ رشته قنات در اثر بارندگی / خسارت جانی نداشتیم
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی هم از خسارت به پنج رشته قنات و ۱۲ واحد مسکونی در پی بارندگی روزهای اخیر خبر داد و گفت: سیلاب و بارندگی اخیر خسارت جانی نداشت.
سید ابوالحسن میرجلیلی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در بارندگیهای ۷۲ ساعت گذشته در برخی نقاط ۵۰ میلی متر بارندگی گزارش شد.
وی افزود: این بارندگیها خسارت جانی نداشت و علی رغم بارشها با آماده باش نیروها و امدادرسانی به موقع خسارت چندانی ندیدیم.
میرجلیلی با اشاره به آب شستگی شانه راههای خوسف و طبس و رفع سریع خسارات، تصریح کرد: نیروهای امدادی و عملیاتی استان در شهرستانهای طبس، خوسف و نهبندان در حالت آمادهباش هستند، اما اکنون بارندگی در سطح استان نداریم.
وی یادآور شد: مردم از قرار گرفتن در مسیر رودخانهها در این روزها خودداری کنند تا بتوان از خسارات احتمالی جلوگیری کرد.
مفقود شدن ۲ نفر به دلیل وقوع سیل در الیگودرز/ آمادهباش کامل ۴۰۰ امدادگر
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر لرستان نیز از جان باختن ۵ نفر و مفقود شدن ۲ نفر به دلیل وقوع سیل در الیگودرز خبر داد.
محمد قدمی در حاشیه برگزاری ستاد مدیریت بحران لرستان، اظهار کرد: جمعیت هلالاحمر لرستان با ۳۴ مرکز امدادی و اداری در سطح استان با ۴۰۰ امدادگر در حال آمادهباش کامل و خدمترسانی به مناطق سیلزده است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه بیشترین بارندگی در شرق لرستان صورت گرفته است با ۱۰ تیم امدادی در حال امدادرسانی هستیم.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر لرستان همچنین به ۵ نفر فوتی در بخش ذلقی الیگودرز اشاره کرد و افزود: متأسفانه ۲ نفر نیز در بخش ززو ماهرو نیز مفقود شدهاند.
قدمی بیان کرد: در شهرستان الیگودرز امدادرسانی به ۶۰ خانوار عشایر و روستایی صورت گرفته است و در این امدادرسانی ۴۰۰ کیلو نایلون، ۶۰ بسته مواد غذایی، ۱۲۰ متر موکت و ۳۰۰ تخته پتو میان سیلزدگان توزیع شده است.
وی ادامه داد: در صورت مساعد بودن هوا استاندار بهصورت هوایی از مناطق سیلزده بازدید خواهند داشت.
خسارت ۸۲ هزار میلیون ریالی بارندگی در مرودشت
مدیر جهاد کشاورزی مرودشت هم از خسارت ۸۲ هزارو ۶۰۰ میلیون ریالی بارندگی و سیلاب سامانه اخیر به محصولات صیفی، گلخانه و سایر زیر بخشهای کشاورزی و دام و طیور در این شهرستان خبر داد.
منصور امیریان افزود: بر اساس برآورد اولیه در پی این رخداد و در مرحله نخست این بارشها که عصر و شامگاه پنجشنبه ششم مرداد به وقوع پیوست، بیش از ۲۲۰ هکتار از مزارع و تعدادی کلنی زنبور عسل دچار خسارت شدند.
به گفته نقل از جهادکشاورزی مرودشت، امیریان ادامه داد: بر اساس برآوردهای انجام شده توسط تیمهای ارزیاب حدود یکصد هکتارمزرعه ذرت، بین ۳۰ تا ۷۰ درصد، ۷۰ هکتار گوجه فرنگی بین ۱۰ تا ۵۰ درصد و سایر محصولات از جمله یونجه، خرفه، ارزن و برنج در سطح ۵۰ هکتار بین ۱۰ تا ۴۰ درصد و ۵۰۰ کلنی زنبور عسل و دوگلخانه در سطح یک هکتار متحمل خسارت شدهاند.
او با تاکید بر اینکه بر اساس هشدارهواشناسی روند بارش تا چند روز آینده تداوم دارد، از بهره برداران زراعی، دامداران روستایی و عشایری و زنبور داران خواست از قرار دادن کلنیهای زنبور عسل در مسیر رودخانهها و مسیلها اکیداً اجتناب کنند و حداکثر مراقبت خود را از انبارهای کاه و یونجه، گلخانهها و باغها به عمل آورند.
سیل خسارتی در شهرضا به بار نیاورد
فرماندار شهرضا نیز گفت: پاکسازی مسیلها و رودخانهها چند روز قبل از سیل موجب شد خسارت جدی در اثر سیل نداشته باشیم و هیچ منزل مسکونی تخریب نشود.
امیر جعفری در گفتوگو با ایسنا درباره خسارات سیل در شهرستان شهرضا، اظهار کرد: با تدابیر اندیشیده شده سیل خسارت زیادی به بار نیاورد. سه روز قبل از سیل تمام مسیلها، رودخانهها و قنوات پاکسازی و لایروبی شد و تمام رودخانههای فصلی و فرعی پاکسازی شدند که به همین دلیل حجم آبی که بر اثر بارندگی از طرف سمیرم، دهاقان، روستاهای قصر چم، اسفرجان، هونجان و شهر منظریه به طرف شهرضا آمد خسارت زیادی را موجب نشد و توانستیم حجم آب را دفع کنیم.
وی افزود: با این تدابیر به خوبی عملیات هدایت سیل انجام شد و تنها در برخی روستاها به دلیل ساخت و سازهای غیرمجاز که خارج از طرح هادی انجام شده بود با حکم مقام قضایی یک واحد غیرمجاز تخریب شد تا به منازل مردم خسارتی در اثر سیل وارد نشود. در یک مورد دیگر دو گلخانه دچار آبگرفتگی ناشی از سیل شدند که شب گذشته با حکم قضایی تخریب شدند.
فرماندار شهرضا، گفت: از شب گذشته در مناطق عشایری بارندگی شدیدی رخ داد، اما چون در یک هفته گذشته اطلاع رسانی لازم برای رعایت نکات ایمنی به عشایر داده شده بود، هیچ مشکلی رخ نداد.
جعفری با بیان اینکه در اثر سیل هیچ خانه مسکونی در شهرضا تخریب نشد، خاطرنشان کرد: تنها در روستای قصرچم، چند منزل مسکونی دچار آبگرفتگی شدند که بلافاصله با کفکِش، آب را خارج کردیم تا به این خانه آسیبی وارد نشود.
وی افزود: میزان بارندگی در نقاط مختلف شهرستان شهرضا متفاوت بود، به طوری که در برخی مناطق ۱۸ میلیمتر و برخی مناطق ۲ میلیمتر بود. بارندگی در شهر شهرضا اندک بود و بیشترین بارندگی در نواحی جنوبی شهرستان رخ داد. بارندگی در نواحی عشایری ادامه دارد، اما به دلیل تمهیدات اندیشیده شده مشکل خاصی برای عشایر پیش نخواهد آمد.
ادامه دارد…
منبع : ایسنا