رئیس جمعیت هلال احمر کشورمان با تشریح آخرین اقدامات کمیته امدادونجات راهپیمایی اربعین اعلام کرد که تا کنون بیش از ۱۱۰ زائر ایرانی به دلایلی نظیر بیماری یا مصدومیت به داخل کشور انتقال داده شدهاند.
به گزارش رمز فردا ،پیرحسین کولیوند درباره خلاصه عملکرد کمیته امداد و نجات در اربعین حسینی سال ۱۴۰۱ اظهار کرد: در خصوص خدمترسانی به زائران اربعین حسینی طرحی در نظر گرفته شده است که از روز پنج شنبه دهم شهریور ماه آغاز شده و تا روز پنجشنبه ۲۱ شهریور ماه ادامه خواهد داشت که البته در صورت لزوم مدت زمان طرح افزایش پیدا خواهد کرد.
وی درباره به کارگیری امکانات، منابع انسانی، تجهیزات امدادی فعال در این طرح در داخل کشور اظهار کرد: در این طرح هزار و ۲۰۵ مرکز عملیاتی امداد و نجات فعال است که از جمله آن ۱۱۶ پست ثابت و موقت است که در نهایت به مرزها منتهی میشود. همچنین ۱۹ مرکز امداد هوایی، ۱۳ قرارگاه مرزی، یک قرارگاه ویژه در محدوده مرز مهران، سه قرارگاه اصلی در مرزهای شلمچه، چذابه و خسروی و ۹ قرارگاه فرعی فعال هستند و ۵۷۴ پایگاه امداد و نجات بین شهری و ۴۴۹ شعبه شهرستان نیز به صورت پشتیبان فعال هستند.
رئیس جمعیت هلال احمر در خصوص منابع انسانی به کارگرفته شده در این طرح نیز گفت: این طرح با مشارکت ۱۵ هزار نفر نیروی تخصصی کادر و ۴ هزار و ۵۹۹ نفر نیروی داوطلب در هر روز اجرا خواهد شد. در مجموع ۱۸ دستگاه آمبولانس، ۱۴ دستگاه موتورسیکلت، سه دستگاه خودرو نجات، سه دستگاه خودرو سنگین، سه فروند بالگرد و ۳۰ دستگاه از سایر خودروها در در قرارگاههای مرزی در مسیر زائران اربعین حسینی (ع) مستقر هستند.
به گفته کولیوند ۳۸۴ نفر در قرارگاههای مرزی، ۴۶۴ نفر در استانهای مرزی، سه هزار و ۵۴۹ نفر در استانهای معین و پشتیبان و ۳۰ نفر در قرارگاههای کشوری که همان مراکز EOC و ECC هستند حضور دارند.
رئیس جمعیت هلال احمر کشورمان درباره خودروهای عملیاتی به کارگرفته شده در این طرح نیز گفت: چهار هزار و ۵۰۸ دستگاه خودرو عملیاتی و ۱۹ فروند بالگرد به کارگرفته شدند که چهار فروند مستقر در مرز های خروجی و ۱۵ فروند در مرز های ورودی و معین مستقر هستند.
وی در ادامه در خصوص اقدامات سازمان امداد و نجات در کشور عراق نیز اظهار کرد: در خصوص اعزام نیرو و خودرو های امدادی با مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر همکاری های لازم صورت گرفته است. در همین راستا شش دستگاه اتوبوس آمبولانس از استان ها به عزاق اعزام شدند. همچنین برای اعزام ۵۰ دستگاه خودرو آمبولانس از استانها و سازمان نیز هماهنگی انجام شد. ۱۶ دستگاه تریلی نیز برای انتقال اقلام دارویی و تجهیزات به کشور عراق اعزام شدند.در مجموع ۷۲ دستگاه خودرو و ۲۰۲ نفر نیروی پرسنل و داوطلب تخصصی در عراق مستقر هستند.
رئیس جمعیت هلال احمر کشورمان با بیان اینکه در مجموع به ۸۰ هزار و ۳۲۴ زائر اربعین حسینی خدمات ارائه شده است اظهارکرد: از ابتدای طرح ملی امداد و نجات اربعین حسینی ۱۴۰۱ در سطح کشور، قرارگاههای مرزی به خصوص در مرز های غربی کشور خدمات ارائه شد که ۴۷ درصد خدمات در مرز خسروی، ۴۶ درصد در مرز مهران، یک درصد در مرز چذابه، دو درصد در مرز شلمچه و چهار درصد در سایر نقاط کشور انجام شده است.
وی در خصوص اسکان اضطراری برخی از زائران اربعین حسینی گفت: ۳۸ هزار و ۲۱۶ زائر اربعین از دهم تا روز جاری بیستم شهریور ماه به صورت اضطراری اسکان داده شدند که در همین راستا ۷۴۰ دستگاه چادر امدادی برپا شده و شش اردوگاه اسکان اضطراری برپا شده است.
رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه خدمات درمانی پیش بیمارستانی به حدود ۲۹ هزار و ۹۰۰ مصدوم و بیمار ارائه شده است گفت: از ابتدای طرح ملی امداد و نجات اربعین حسینی در سطح کشور ۱۳۹۳ نفر از مصدومان و بیماران به مراکز درمانی منتقل شدند و ۲۹ هزار و ۹۰۰ نفر در محل درمان شدند. طی این مدت نیز با برپایی سه دستگاه چادر راپ هال به ظرفیت ۵۲ تخت به ۱۸ هزار و ۲۵۰ نفر از افراد گرما زده در مرز مهران خدمات درمانی لازم ارائه شده که پس از آن ترخیص شدند.
انتقال ۱۱۰ بیمار و مصدوم از عراق به ایران
کولیوند درباره انتقال افراد بیمار و مصدومان به کشور نیز گفت: تا کنون ۱۱۰ بیمار و مصدوم از کشور عراق به ایران منتقل شدند. همچنین تاکنون حدود ۳۰ ماموریت امداد و نجات در سوانح جادهای مرتبط با زائران صورت گرفته است.
رئیسجمعیت هلال احمر در خصوص آموزش کمکهای اولیه ضروری به زائران اربعین حسینی نیز اظهار کرد: به منظور آشنایی زائران اربعین با کمک های اولیه در شرایط اضطراری تیم های آموزشی در مرزهای خروجی حاضر شده و به ۲۷ هزار و ۱۲۰ نفر آموزش چهره به چهره ارائه شده است.همچنین با توجه به گرمای شدید هوا حدود ۱۲ هزار و ۸۹۶ بطری آب معنی توزیع شده است.
منبع : ایسنا