مخالفت با تشکیل سازمان بازرگانی/ اصلاحاتی برای قانون انتخابات مجلس و… مهمترین دستور کار جلسه علنی امروز (یکشنبه) بیست و هفتم فروردین ماه ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی است که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
به گزارش رمزفردا ، جلسه علنی مجلس به ریاست محمد باقر قالیباف برگزار شد و ادامه بررسی گزارش کمیسیون قضائی و حقوقی در مورد طرح حمایت مالی از افشاگران فساد، رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و … در دستورکار نمایندگان قرار گرفت.
در ابتدای این جلسه محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور خود ضمن قدردانی از حضور پرشور مردم کشورمان در راهپیمایی روز قدس گفت: ایران اسلامی امروز به پشتوانه ملت شجاع و با هدایت رهبر حکیم انقلاب اسلامی بزرگترین و استوارترین حامی مقاومت در سراسر جهان است.
رییس مجلس همچنین درگذشت عماد افروغ نماینده تهران در مجلس هفتم را تسلیت گفت و از حذف موضوع ممنوعیت ثبت نام داوطلبان با سه دوره سابقه نمایندگی در انتخابات مجلس شورای اسلامی خبر داد.
نمایندگان هم در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی تصویب کردند که از زمان ثبت نام تا پایان مهلت رای گیری، جلب یا بازداشت داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی در رابطه با اتهامات قبل از داوطلبی یا تخلفات و جرائم انتخاباتی ممنوع است.
همچنین با تصمیم مجلس مصوب شد که چنانچه بدلیل فوت یا استعفاء یا هر علت دیگر، حوزه انتخابیهای یک یا چند نماینده خود را از دست بدهد یا اینکه تعداد نمایندگان مجلس کمتر از چهار پنجم مجموع نمایندگان شود انتخابات میان دوره ای برگزار خواهد شد.
ناطقین مجلس
مرادی: مشارکت مردم در انتخابات ضامن اقتدار نظام جمهوری اسلامی است
محمدنژاد: مسئولان از نیروهای فعال کشور استفاده کنند
عزیزی: نگاه راهبردی به ارزشهای اصیل انقلاب باید مدنظر مسئولان کشور باشد
احمدیبیغش: عادیسازی روابط با عربستان کلیدیترین اتفاق سیاست خارجی سال ۱۴۰۱ بود
تذکر نماینده بابل به دولت برای حل مشکل برنجکاران
***
در جریان بررسی موادی از طرح حمایت مالی از افشاگران فساد، نمایندگان مجلس سقف پاداش قابل پرداخت به گزارشگران فساد در هر پرونده به شخص حقیقی و شخص حقوقی خصوصی را به ترتیب ۱۰۰ میلیارد ریال و ۲۰۰ میلیارد ریال تعیین کردند.
همچنین تقاضای دولت برای بررسی لایحه ایجاد سازمان بازرگانی و تنظیم بازار به صورت دو فوریتی مورد بررسی نمایندگان قرار گرفت که در نهایت با این تقاضا مخالفت شد.
علی ادیانی به عنوان نماینده دولت با حضور در این جلسه ضمن طرح تقاضای دولت برای بررسی لایحه ایجاد سازمان بازرگانی و تنظیم بازار به صورت دو فوریتی تاکید کرد: که با ایجاد سازمان بازرگانی نه تنها توسعه تشکیلاتی اتفاق نمیافتد بلکه از تمام ظرفیتها و مجموعههای بالفعل موجود برای نظارت و کنترل بازار استفاده خواهد شد.
اما نمایندگان مجلس تاکید کردند که اکنون مشکل ساختاری و قانونی برای کنترل بازار و مهار تورم وجود نداشته و لذا تشکیل سازمان بازرگانی نه تنها دردی از مردم را دوا نمیکند بلکه از اختیارات نظارتی مجلس در این حوزه میکاهد.
اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس
توسلی: چگونه قیمت خودرویی در کمتر از دو ماه به ۴۰۰ میلیون میرسد؟
فلاحی: وضعیت خودرو تبدیل به یک معضل شده است
انتقاد علیپور از اخذ ۵۰۰ میلیون تومان از مردم برای دریافت خودروهای وارداتی
رحیمی مظفری: پراید آهن قراضه را کیلویی چند میدهید؟
ماموریت قالیباف به کمیسیون امنیت برای پیگیری حادثه روستای دانیال سلمان شهر
کوچکینژاد: واردات بیش از حد برنج کشاورزان را دچار مشکل کرده است
اعظمی: رییس جمهور هر چه سریعتر وزیر پیشنهادی کشاورزی را معرفی کند
نوروزی: نرخ تضمینی گندم کمتر از ۱۹ هزار تومان به صرفه نیست
مالک شریعتی نیاسر: روند رسیدگی به درخواست استیضاح وزرا در هیات رئیسه باید شفاف شود
میرتاج الدینی: خواهر مسلمان و هموطنم حفظ و رعایت عفاف و حجاب به صلاح خود است
نوری: قیمت منصفانهای برای خرید تضمینی گندم اعلام شود
مالکی: قانون مجلس در زمینه کنکور اجرا شود
نصیرایی: بازنشستگان منتظر اجرای همسان سازی حقوق هستند
***
در ادامه جلسه علنی امروز، نمایندگان با یک فوریت لایحه الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی (۳) موافقت کردند.
بعد از تصویب یک فوریت این لایحه، محمدباقر قالیباف گفت که کمیسیون مربوطه با اولویت به بررسی این لایحه بپردازد تا مجلس آن را قبل از رسیدگی به لایحه برنامه هفتم به تصویب برساند.
در پایان هم، یک عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان مجلس خطاب به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.
منبع : ایسنا