تلاش برای رفع تنش آبی با افتتاح ۶ طرح در حوزه آبرسانی، بهرهبرداری از ۹ طرح در حوزه توسعه و تقویت شبکه برق، حضور در جمع مردم شهرکرد، نشست با نخبگان و فعالان اقتصاد دانش بنیان و حضور در شورای برنامهریزی و توسعه استان از جمله اقدامات رئیس دولت سیزدهم در سفر استانی به چهارمحال و بختیاری بود.
به گزارش رمز فردا، سید ابراهیم رئیسی صبح پنجشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۲ در نهمین مقصد از دور دوم سفرهای استانی خود با استقبال نماینده ولیفقیه و امام جمعه شهرکرد، استاندار و جمعی از مقامات محلی وارد چهارمحال و بختیاری شد.
رئیس قوه مجریه در بدو ورود به شهرکرد و در فرودگاه، با «تاکید بر محرومیتزدایی از استان چهارمحال و بختیاری»، «استفاده بهینه از ظرفیتهای طبیعی استان از جمله زمینهای حاصلخیز، مراتع و معادن را موجب برطرف شدن بسیاری از مشکلات چهارمحال بختیاری عنوان کرد» و گفت: «با طرحهایی که در زمینه آبرسانی در دو سال گذشته اجرایی شده، نیمی از مشکل آبرسانی استان حل میشود که باید از همه دستاندرکاران تشکر کنم.»
در اولین بخش از برنامههای این سفر ۱۵ طرح آب و برق در چهارمحال و بختیاری به ارزش بالغ بر ۲۷ هزار میلیارد تومان با حضور رئیس دولت سیزدهم افتتاح شد. رئیسی طرح عظیم تامین آب شرب بهداشتی استان چهارمحال و بختیاری، شامل آبگیری سد غدیر باباحیدر و شبکه انتقال و توزیع آب این سد را افتتاح کرد.
با افتتاح طرحهای انتقال و توزیع آب سد غدیر باباحیدر، آبرسانی به ۱۱۷ روستای استان، ارتقای سیستم آبرسانی شهری و خدمات پایدار به مشترکین و احداث یک تصفیهخانه فاضلاب در شهر فرادنبه چهارمحال و بختیاری که شامل همه بخشهای تامین، انتقال، توزیع و بازتولید آب میشود، ۶۵ درصد از آب شرب بهداشتی و سالم مورد نیاز استان به شکل پایدار تامین میشود.
همچنین ۹ طرح توسعه و تقویت شبکه توزیع برق همزمان و به شکل ویدئوکنفرانس در مناطق مختلف استان چهارمحال و بختیاری افتتاح شدند.
رئیسی در این مراسم با اشاره به مشکلات آبی روستاهای استان، عنوان کرد: «امروز مشکلات آبی ۱۱۷ روستا با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) رفع میشود؛ در استانی که به بام ایران معروف و منطقهای پرآب است زمینه حل مشکلات آبی فروان است که در این گام، شاهد حل مشکلات آبی ۱۱۷ روستا هستیم و ۲۰۰ روستا جزو برنامه است.»
پس از آن رئیس قوه مجریه در اجتماع مردم شهرکرد حاضر شد. رئیسی در سخنرانی خود «صفآرایی امروز شکل گرفته در جهان امروز را تقابل حق و باطل و شرافت و شرارت توصیف» و تصریح کرد: «در کنار این رنج و غم باید نویدی خدمت شما بدهم که یقین بدانید همین کودککشی رژیم صهیونیستی باعث بیرون آمدن دست انتقام الهی شده و به عمر صهیونیستها پایان خواهد بخشید تا فلسطینیان به حقوق حقه خود برسند.»
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه «ما در کشور کمبود آب نداریم و آنچه باید آب انجام شود مدیریت آب است»، گفت: «کارهایی که در حوزه آبرسانی در استان چهارمحال بختیاری انجام شد میتوانست در سالهای گذشته با مبلغی کمتر انجام شود. مثلاً برخی طرحها همچون «سد باباحیدر» با ۱۵۰ میلیارد تومان قابل حل بود اما امروز باید با ۱۳۰۰ میلیارد تومان انجام بگیرد. امروز بهرهبرداری از سد باباحیدر انجام شد و مردم میتوانند از این نعمت الهی بهرهمند شوند.»
پس از آن رئیس دولت سیزدهم از پارک علموفناوری شهرکرد بازدید کرد. در جریان این بازدید، نماینده یکی از شرکتهای دانشبنیان شهرکرد دغدغههای خود را بیواسطه بیان کرد. رئیسی هم بعد از شنیدن حرفهای نماینده شرکت دانشبنیان، از سازمان ملی استاندارد درخواست کرد مشکل این شرکت را ظرف مدت ۱۰ روز حل کند.
نشست رئیسی با نخبگان و فعالان اقتصاد دانش بنیان چهارمحال و بختیاری دیگر برنامه این سفر بود. رئیس قوه مجریه در این نشست «لازمه ارتقای کیفیت، بازدهی و کاهش هزینههای تولید را قرار گرفتن علم و دانش در کنار تولید دانست» و افزود: «حمایت از فعالیتهای دانشبنیان دستور کار با اولویت همه مسئولان و مدیران دستگاههای اجرایی است.»
همچنین رئیسی به مسائل و درخواستهای مطرح شده در این جلسه از جمله در زمینه اعطای استقلال بیشتر بنیاد ملی نخبگان، توجه بیشتر به تکمیل زنجیره ارزش بادام به عنوان یکی از تولیدات مهم استان، کمک به ایفای نقش شتابدهندگی پارکهای علم و فناوری در عرصه اقتصاد استان و کشور و توجه به نیازهای فعالان دانشبنیان استان اشاره کرد و دستوراتی برای بررسی کارشناسانه موارد مطرح شده و رفع و رسیدگی به نیازهای بیان شده صادر کرد.
پس از آن رئیس قوه مجریه در جمع سران و نمایندگان عشایر چهارمحال و بختیاری حاضر شد و با آنان دیدار و گفتوگو کرد. رئیسی در این دیدار اظهار کرد: «رفع مشکلات ایلراهها، ایجاد فرصتهای شغلی متناسب برای جوانان عشایر، رسیدگی به مشکلاتی که در گذشته در زمینه اعطای زمین برای چرای دام به عشایر اختصاص پیدا کرده اما مورد کاربریهای دیگری قرار گرفته است، ایجاد همراهسرا برای خانوادههای عشایری که نیاز به مراجعه به بیمارستانها پیدا میکنند و کمک به تقویت تولیدات عشایری مورد توجه دولت مردمی است و پیگیری خواهد شد.»
در پایان این دیدار رئیس دولت سیزدهم نماز مغرب و عشا را در جمع سران و نمایندگان عشایر حاضر اقامه کرد.
برنامه دیگر رئیس قوه مجریه در این سفر نشست با جریانهای حلقههای میانی و جمعی از فعالان جبهه مردمی انقلاب اسلامی بود. رئیسی در این نشست با «تاکید بر مبارزه جدی و قاطع دولت مردمی با مصادیق بزرگ و کوچک فساد»، گفت: «دولت مردمی نشان داده که در راستای ارتقای کارآمدی آمادگی بالایی برای اعمال تغییرات لازم دارد؛ یقین بدانید که در این دولت کوچکترین مصادیق فساد و حتی ناکارآمدی تحمل نخواهد شد.»
با بیان اینکه «کنار گذاشتن فلهای مدیران دولتهای قبلی برخلاف اصول شایستهسالاری است»، خاطرنشان کرد: «در دولت مردمی هیچ عقد اخوتی با هیچ مدیری نداشته و نداریم و حتی اگر در مورد مدیران نصب شده در این دولت نیز به این نتیجه رسیدیم که برخلاف تصور اولیه کارآمدی لازم را ندارند، بدون تعارف و فوری آنها را تغییر دادهایم.»
حضور در نشست مشترک شورای برنامهریزی و توسعه و فعالان اقتصادی چهارمحال و بختیاری دیگر برنامه رئیس دولت سیزدهم در این سفر بود. رئیسی د راین نشست با بیان اینکه «همه مسئولان و مدیران در دستگاههای مختلف مامور و موظف به اجرای عدالت اداری هستند»، تصریح کرد: «در نظام جمهوری اسلامی ایران هر مسئول و مدیری مسئول به اجرای عدالت در تخصیص و توزیع منابع و اعتبارات، بهکارگیری نیروی انسانی صالح، مورد اعتماد و کارآمد و نظارت بر عملکرد آنان است.»
شرکت رئیس دولت سیزدهم در نشست خبری با رسانههای چهارمحال و بختیاری پایانبخش این سفر یکروزه بود. رئیسی در این نشست در تشریح نتایج و دستاوردهای این سفر، به «دغدغهمندی دولت نسبت به معیشت و سفره مردم با تنظیم بازار و کنترل قیمتها» اشاره کرد و گفت: «دولت در کنار تکمیل طرحها و پروژهای عمرانی تلاش کرده است با اقداماتی نظیر کنترل نقدینگی رشد تورم را متوقف کند و آمار بانک مرکزی در این زمینه که کاهش رشد نقدینگی از ۳۲ درصد به ۲۶.۵ درصد را نشان میدهد موید همین مسئله است.»
وی در پاسخ به سوالی درباره وجود مشکلاتی نظیر بیکاری و کمبود مسکن در استان با وجود برخورداری از منابع و ظرفیتهای بسیار خوب، بیان کرد: «درباره مسئله مسکن استان در این سفر چهار هزار واحد مسکونی به بهرهبرداری رسید و تحویل متقاضیان خواهد شد و در بخش واگذاری زمین هم به استثنای برخی شهرهای بزرگ که با مشکل زمین مواجهند، نسبت به واگذاری زمین به متقاضیان اقدام کردهایم و آقای استاندار هم اعلام کرند که ۲۰۰ هکتار زمین در این استان برای واگذاری آمادهسازی شده است و دولت طرح احداث مسکن و واگذاری زمین تا رسیدن به نقطه مطلوب را ادامه خواهد داد.»
رئیس قوه مجریه در ادامه «راهانداری ۶۸ واحد تولیدی تعطیل و نیمهتعطیل در استان را از جمله دلایل اصلی کاهش نرخ بیکاری در این استان عنوان کرد» و «افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان را در استان چهارمحال و بختیاری با تمهیدات دولت، در زمینه جذب و اشتغال نیروهای تحصیلکرده بسیار موثر دانست.»