پورمحمدی: در کرسنت یا حق با زنگنه است یا جلیلی باید پاسخ دهد
مصطفی پورمحمدی تاکید کرد: ما چرا نمیخواهیم درباره سیاست داخلی حرف بزنیم؟ موضوع مهم امروز کشور انتخابات است و انتخابات با مشارکت مردم پیش میرود.
به گزارش رمز فردا ، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی شامگاه دوشنبه – ۴ تیر ۱۴۰۳ – در چهارمین مناظره تلویزیونی کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری با موضوع سیاست و محور «ایران در جهان امروز»، در فرصت ۵ دقیقهای مرحله نخست، اظهار کرد: سیاست خارجی تداوم سیاست داخلی است. ما الان در حال برگزاری مقدمات انتخابات ریاستجمهوری هستیم، این مناظره هم سیاسی است اما کجا بحث سیاست داخلی انجام شد؟
وی افزود: اینهمه جلسات گفتوگو و مباحثه انجام شده اما حرفی از سیاست داخلی به میان نیامده است. همین سه کاندیدایی که تاکنون در این مناظره حرف زدند هم حرفشان درباره سیاست خارجی بود.
پورمحمدی تاکید کرد: ما چرا نمیخواهیم درباره سیاست داخلی حرف بزنیم؟ موضوع مهم امروز کشور انتخابات است و انتخابات با مشارکت مردم پیش میرود. رهبری هم تاکید دارند که با مشارکت اقتدار ملی تولید میشود.
وی یادآور شد: با اقتدار ملی هم خطرات دشمن رفع میشود و هم مشکلات داخلی را حل میکنیم.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: همه باید برای افزایش مشارکت تلاش کنیم اما متاسفانه امروز که باهم صحبت میکنیم افزایش مشارکت نمیبینیم و نظرسنجیها این را نشان نمیدهد و به همان اعداد و ارقام اولیه نزدیک است. سهم افراد هم همان است که در سبدهای رأی قبلی وجود داشته است.
پورمحمدی تصریح کرد: هیچ حس و حال جدیدی در جامعه نمیبینم و این ضعف عمده امروز ایران است. انتخابات ناموس سیاسی کشور است. جمهوری اسلامی با رأی و حضور مردم شکل گرفته است. از روز اول امام راحل موضوع انتخابات را با جدیت مطرح کرد.
وی یادآور شد: من وقتی وزیر کشور شدم دیدم مشکل انتخابات جدی است و باید اقدامی در این زمینه انجام شود. نامهای اوایل سال ۸۷ خدمت رهبری انقلاب نوشتم و مشکلات انتخابات را مطرح و از ایشان تقاضا کردم درباره این موضوع دستور بفرمایند. ایشان لطف کردند و به مجمع تشخیص ارجاع دادند تا بررسی شود.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: مجمع تشخیص هم تایید کرد و موضوع را جدی دانست. ۸ سال طول کشید تا سیاستهای کلی انتخابات نوشته شود. من آنجا به آقای مرحوم هاشمی رفسنجانی اعتراض کردم که موضوع انتخابات مهم است و چرا بررسی آن عقب میافتد؟ برخی گفتند با مسائل سال ۸۸ و وضع کشور اکنون مصلحت نیست. ۸ سال گذشت و در سال ۹۵ تصویب شد اما در نهایت تا امروز هم قانون انتخابات کامل نوشته نشده است.
وی افزود: هم در مجلس دهم و هم در مجلس یازدهم که آقای قالیباف رئیس بودند هنوز قانون جامع انتخابات که براساس سیاستهای کلی باشد را ننوشتهایم. من معتقدم سال ۸۸ بسیاری از گرفتاریهایی که داشتیم به این دلیل بود که سیاستهای انتخاباتی ما درست نبود. نباید از این موضوع به راحتی گذشت.
پورمحمدی یادآور شد: در همین انتخابات تعدادی از آقایان مثل آقای جهانگیری و آقای لاریجانی و آقای حسینی که نماینده مجلس تایید نشدند. آنان با ما چه فرقی میکنند؟ چه تفاوتی بین ما و آنان هست؟ چرا ما باشیم و آنان نباشند؟ این دغدغه و مسئله جامعه است که باید حل شود.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: من به دوستان در شورای نگهبان حق میدهم. میگویند ما قاضی هستیم و قانون به ما حق داده است. من چون قاضی بودم این را میفهمم. مشکل در ساختار و برخی قوانین است. باید قوانین انتخابات و تأیید صلاحیت شناور باشد.
وی تاکید کرد: آقای قالیباف نماینده کدام جریان سیاسی مشخص است؟ ما فقط خودمان هستیم. اگر خوب عمل کردیم رأی آوردیم و اگر موفق نشدیم کسی از دیگری سئوال نمیکند. آقای پزشکیان هم که نماینده جریان مشخصی است، برنامه خودش را دارد و حتی الان گفت که عدهای به من روی آوردند.
پورمحمدی یادآور شد: تا این مسائل حل نشود آن وفاق و اجماع و آن سرمایی که امروز در فضای سیاسی جامعه میبینیم متاسفانه باقی میماند و تا آن حل نشود مسائل اقتصادی و دیگر مسائل حل نمیشود.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در فرصت ۵ دقیقهای دوم مرحله نخست نیز اظهار کرد: نظام ما با مردم به اینجا رسیده است اما متاسفانه عدهای هنوز نقش مردم را باور ندارند. تلاش آنچنانی هم برای خوشبین شدن مردم و حضور آنان انجام نمیدهند و تفسیرهای مختلفی هم دارند.
وی افزود: یکی از ساختارهای روشن برای جلب مشارکت مردم و سازماندهی و پاسخگویی و شناسنامهدار کردن فعالیتهای سیاسی که جلوی فعالیتهای هرج و مرج طلبانه، نامشخص، پنهان و مافیایی در عرصه سیاسی گرفته شود، تحزب است.
پورمحمدی یادآور شد: وقتی دوستانی حاضر در همین جلسه تحزب و فعالیت سازمانیافته سیاسی را قبول ندارند، ما میتوانیم امیدی به داشتن یک سازمان سیاسی مشخص داشته باشیم؟
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: من ناچارم این موضوع را مطرح کنم که همین برادر عزیزمان آقای جلیلی وقتی من وزیر کشور بودم و دیدم باید به جریانات سیاسی و بهویژه تشکلهای مردمی و سازمانهای مردمنهاد، ساماندهی کنیم. آقای جلیلی معاون من را خواست و به او گفت این چه کاری است که دارید انجام میدهید؟ میخواهید انقلاب رنگی و مخملی با سازمانهای مردمنهاد و NGOها راه بیفتد؟
وی تاکید کرد: معاون من وقتی این سخنان آقای جلیلی را برایم بازگو کرد که به او گفتم آقا این حرفها را قبول نکن. قدرت ایران در تاریخ به طبقه متوسط مربوط است. ما در تاریخ چندان تسلیم دیکتاتورها نشدیم. در ایران خیلی هیچوقت آن فضای دیکتاتوری شدید حاکم نشده، چون طبقه متوسط ایران قدرتمند بوده است.
پورمحمدی یادآور شد: علما، دانشمندان، فرهنگیان، هنرمندان، اصناف و بازاریان و پیشهوران و پیلهوران قدرتمندترین طبقه متوسط را شکل دادهاند و به همین دلیل دیکتاتوری در کشور ما ضعیف بوده است. امروز هیئات مذهبی و تشکلهای خیریه که بسیار گسترده و مفید است و نیز سازمانهای مردمنهاد، قوت نظام ماست و مدنیت نظام ما را تأمین میکند، حالا ما میخواهیم آن را سازماندهی کنیم و کسی هم هست که مردم را به آن معنا قبول ندارد، در حالی که مردم باید حضور داشته باشند، حرف بزنند و نقشآفرین باشند و بتوانند با سازماندهی و تشکل در نظام سیاسی مشارکت بکنند.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: توافقات منطقهای که در دولت شهید رئیسی خوب جلو رفت، فعالشدن بازارهای مشترک، انعقاد قراردادهای تجاری و اقتصادی و صادرات خدمات مهندسی و گردشگری و مهمتر از همه اجرای پروژههای مشترک را باید در نظر داشته باشیم.
وی درباره موضوع کرسنت و SFO، اظهار کرد: کرسنت سال ۸۱ و در قراردادی که در دولت وقت بسته شد، تصویب شد. بنا شده تا از یک حوزه میدان مشترک گازی بین ما و امارات برداشت مشترک شود. قرار شد ما سهم خود را استخراج کنیم و حدود ۳۰ سال به اماراتیها بفروشیم. قرارداد انجام شد اما اختلافاتی در قیمت و برخی حواشی پیش آمد که موضوع طول کشید.
پورمحمدی یادآور شد: بعد که بحث اختلاف قیمت مطرح شد، دیوان محاسبات هم وارد شد تا نسبت به این ماجرا تصمیمگیری کند. من هم هیچ نقشی نداشتم و آن زمان در سال ۸۱ در دفتر رهبری بودم. در سال ۸۷ هم به سازمان بازرسی رفتهام. پس اینکه از من سوال میشود به من هیچ ارتباطی ندارد.
کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: من صرفاً اطلاعاتم را در این زمینه به مردم اعلام میکنم. قرار بود در این پروژه هم گاز میدان مشترک را بفروشیم و پول دریافت کنیم و ضمناً امنیت منطقهای را با مشارکت دو کشور تضمین کنیم و سهم خودمان را هم از میدان مشترک گازی برداریم. چرا جلوی آن را تا امروز که ۲۲ سال میگذرد گرفتهایم؟
وی تصریح کرد: چند سال اول مذاکره بود و الان ۱۵ تا ۱۶ سال است که گذشته است. یا آقای زنگنه مجرم است که آقای جلیلی و دوستان او را متهم میکنند یا دوستانی که جلوی اجرای قرارداد را گرفتند. من امروز به ملت ایران اعلام میکنم این قرارداد میلیاردها دلار منافع ملت را از دست ما گرفت و میلیاردها دلار خسارت بر ما وارد کرد. ۱۸ میلیارد دلار تقاضای خسارت شده است و چند میلیارد دلار در دادگاه پذیرفته شده است.
پورمحمدی تصریح کرد: سه سال است که آقای زنگنه تقاضای مناظره با آقای جلیلی دارد چرا جواب نمیدهد؟ یا حق با زنگنه است یا ایشان خائن به ملت است و باید پاسخ دهد. از صداوسیما میخواهم جلسه بگذارد و مشکل را حل کند. تکلیف مردم باید روشن شود. این است که سیاست داخلی به سیاست خارجی دیکته میکند و منافع ما را در گروکشیها و خطکشیها به خطر میاندازد باید حل شود. امثال این موضوع زیاد داریم حل کنیم تا استخوان لای زخم نماند.
تکمیل میشود.
منبع : ایسنا