پنج شنبه , آذر ۱ ۱۴۰۳

پانسمان‌های هوشمندی که عفونت و بهبودی را گزارش می‌دهند!

پانسمان‌های هوشمندی که عفونت و بهبودی را گزارش می‌دهند!

اغلب ما یا اطرافیان‌مان گاهی زخمی و یا دچار شکستگی شده و پانسمان را تجربه کرده‌ایم، به ویژه در شکستگی‌ها، با این‌که پزشکان زمانی را برای بهبود پیش بینی می‌کنند، اما برای مطمئن شدن از بهبود ناحیه آسیب‌دیده، فرد ناچار است تن به عکسبرداری با اشعه بدهد که برای بدن زیان‌های فراوانی دارد.در عین حال، پانسمان‌ها معمولا  فقط تا مدتی  جلوی عفونت زخم را می‌گیرند و باید به تناوب تعویض شوند. حالا دانشمندان استرالیایی روشی نوین برای جلوگیری از این عکسبرداری‌های زیان‌آور و زمان مناسب برای تعویض پانسمان، یافته‌اند.

پژوهشگران استرالیایی ، نوعی پانسمان هوشمند ابداع کرده‌اند که به حسگرهای داخلی مجهز است و اگر زخم به‌طور کامل بهبود نیافته باشد، به بیمار هشدار می‌دهد.این پانسمان‌های ضد میکروبی چند منظوره، به حسگرهای فلورسنت مجهز هستند که درصورت آغاز عفونت، زیر نور ماوراءبنفش به‌شدت می‌درخشند و می‌توان از آن‌ها برای نظارت بر روند بهبودی استفاده کرد.
پانسمان هوشمند، ویژگی‌های قوی ضد باکتری و ضد قارچی «منیزیم هیدروکسید»(Magnesium hydroxide) را تقویت می‌کند.تولید این پانسمان‌های هوشمند، هزینه کمتری نسبت به تولید پانسمان‌های متداول دارد اما در مقابله با باکتری‌ها و قارچ‌ها به همان اندازه موثر است و قدرت ضد میکروبی آن۲ها تا یک هفته طول می‌کشد.در حال حاضر تنها راه برای بررسی پیشرفت زخم‌ها، برداشتن پانسمان است که راهی دردناک و خطرناک به شمار می‌رود و به عوامل بیماری‌زا فرصت حمله می‌دهد.اما پانسمان‌های هوشمند، علاوه بر مقابله با باکتری‌ها و کاهش التهاب برای کمک به بهبود زخم، حسگرهایی درخشان برای ردیابی و کنترل عفونت در بر دارند. توانایی بررسی زخم به سادگی، نیاز به تغییر مکرر پانسمان را کاهش می‌دهد و به محافظت بیشتر از زخم کمک می‌کند.
اگرچه منیزیم به عنوان یک ماده ضد میکروبی، ضد التهابی و بسیار زیست سازگار شناخته شده است اما پژوهش‌های عملی کمی در مورد نحوه استفاده از آن در پانسمان وجود دارد.این نخستین پژوهشی است که به ابداع نانوورقه‌های منیزیم هیدروکسید می‌پردازد. پژوهشگران، نانوورقه‌هایی ابداع کرده‌اند که ۱۰ هزار تا ۱۰۰ هزار برابر نازک‌تر از موی انسان هستند و آن‌ها را روی نانوالیاف قرار دادند. این ورقه‌ها نسبت به pH بدن واکنش نشان دادند. همین ویژگی، آن‌ها را به حسگرهایی ایده‌آل برای ردیابی ترمیم زخم تبدیل می‌کند.
نانوورقه‌ها زیر نور ماوراءبنفش و در محیط‌های قلیایی به شدت می‌درخشند و در محیط‌های اسیدی، کم‌رنگ می‌شوند که نشان‌دهنده سطوح pH است و مراحل بهبود زخم را مشخص می‌کند.بررسی‌های آزمایشگاهی نشان داد که نانوورقه‌ها برای سلول‌های انسانی، غیرسمی هستند اما پاتوژن‌های مقاوم در برابر دارو را از بین می‌برند.

منبع افرینش

این مطالب را نیز ببینید!

رای برای تغییر یک سرنوشت مبهم

زمان بسیار کمی تا انتخابات مانده است و من ناامیدتر و دلگیر تر از همیشه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *