معاون درمان اسبق وزارت بهداشت مهمترین اولویتهای وزیر و وزارت بهداشت دولت سیزدهم را تشریح کرد.
دکتر سید حسن امامی رضوی ؛ درباره اولویتهای اصلی وزیر بهداشت دولت سیزدهم، گفت: مهمترین اولویتها در سیاستهای کلی سلامت ذکر شده است ولی مشکل این است که اجرا نشده است.
وی در عین حال افزود: البته در شرایط کنونی اولین اولویت ما بحث کرونا است که نیاز به مدیریت درست دارد؛ زحمات مسئولین پیشین در جای خود است و شهدای زیادی در راه مقابله با کرونا دادهایم، اما باید اشکالات دوره فعلی برطرف شود. تامین سلامت مردم با واکسیناسیون صحیح و بهبود ارائه خدمت در حوزه کرونا باید به اولین اولویت وزیر بعدی تبدیل شود.
وی افزود: پس از موضوع کرونا مباحث زیرساختی مثل برنامه پزشک خانواده، پاک دست بودن ارائه دهندگان خدمات، رفع تعارض منافع در بخش سلامت و تعیین منابع کافی برای نظام سلامت برای ارائه خدمت مناسب نکته مهمی است. در حال حاضر حتی با وجود اینکه قرار بود طرح تحول سلامت هزینههای مردم را کاهش دهد، مردم گرفتاریهای بیمهای دارند که یا تحت پوشش بیمه نیستند و یا پوشش بیمه به علت کافی نبودن منابع بیمهها، کافی نیست و مردم گرفتار هزینههای سلامت هستند.
امامی رضوی درباره نقاط ضعف و قوت اجرای طرح تحول سلامت در دولتهای یازدهم و دوازدهم، اظهار کرد: در ابتدا که منابع کافی برای این طرح دیده شده بود، طرح به خوبی توانست به احیای حوزه سلامت بپردازد، اما بعد از آن به علت آنکه منابع مالی پایدار علیرغم قول رئیس جمهور به وزیر بهداشت وقت، برای طرح دیده نشد، پشتوانه طرح خالی شد و منابع نیز کافی نبود و با اینکه اقدامات خوبی صورت گرفت اما نیمه کاره ماند.
وی افزود: از طرفی در بهبود زیرساختها و توزیع نیروی انسانی خوب برای مناطق محروم نیز اقدامات مناسبی صورت گرفت که آنها هم نیمه کاره ماند؛ بنابراین دولت بعدی در حوزه سلامت کارهای زیادی دارد.
امامی رضوی در ادامه تاکید کرد: راهکار اول وزیر بهداشت آتی این است که حمایت طلبی کند تا سلامت در اولویت اصلی دولت سیزدهم قرار گیرد. البته طبق چیزی که میدانم رئیس جمهور منتخب دو اولویت اصلی دارند که اولی حفظ جان مردم و دومی تامین معیشت مردم است که با تحقق این اهداف سایر مسائل به تدریج برطرف خواهند شد.
وی افزود: برای بهبود شرایط در موضوع طرح تحول سلامت، تامین منابع و اصلاح زیرساختها و قوانین و مقررات دو گام مهم است.
معاون سلامت اسبق وزارت بهداشت در خاتمه، تصریح کرد: در حوزه مدیریت کرونا علیرغم آنکه وزارت بهداشت تلاش خود را کرد، اما دولت خوب عمل نکرد و همراهی خوبی نداشت. بحث اصلی اکنون تامین واکسن کرونا است که چه نوع داخلی و چه خارجی آن باید تامین شود. از طرفی وزیر بهداشت آتی باید ویروس را محدود کند و نه مردم را؛ در واقع بیماریابی مشابه آنچه در طرح شهید سلیمانی صورت میگیرد باید به قوت ادامه یابد.
منبع ایسنا