به گزارش رمز فردا ، ۲۵ تیرماه بود که با شدت گرفتن بارشها در شهرهای شمالی و شرقی کرمان، سیلابی در برخی مناطق این استان به راه افتاد و با درگیر کردن سایر مناطق، خسارات زیادی به مردم و زیرساختهای شهری وارد کرد.
شهرستانهای راور، زرند، سیرجان، بردسیر، رابر، راین، ماهان جزو اولین شهرهایی بودند که سیلاب خانمان سوز بر اثر شدت گرفتن بارشها در محلههای مختلف آنها جاری شد و آب به منازل مسکونی مردم ورود کرد و با وخیمتر شدن اوضاع، عملیات امداد و نجات نیروهای امدادی در ۲۱ روستای این شهرستانها آغاز شد تا از بروز تلفات جانی جلوگیری شود.
خسارات جانی و مالی سیلاب
طبق اعلام مدیرعامل جمعیت هلال احمر، این نیروها از همان ساعات ابتدایی بروز سیلاب در قالب ۱۴ تیم به مناطق حادثه دیده اعزام شدند و به انجام عملیات ارزیابی، رهاسازی خودروهای گرفتار در آب، تخلیه آب منال و معابر در ۲۱ روستای شهرهای مذکور پرداختند. با این حال، در سیل ناگهانیای که در منطقه کیسکان کرمان رخ داد، ۵ نفر مفقود شدند و ۲۶ تیرماه بود که پیکر بی جان دو نفر از آنها در نزدیکی سد بافت پیدا شد.
علاوه بر خسارات جانی، سیلاب کرمان خسارات مالی بسیاری هم به جای گذاشته و در همان ساعات ابتدایی وقوع باعث بسته شدن جادهها و مسیرهای ترددی بسیاری از جمله گردنه خراسان واقع در شهرستان راور شد که با تلاش ماموران اداره راهداری بعد از گذشت ساعاتی این مسیر بازگشایی شد.
بر اساس اعلام حمزه وفایی معاون فرماندار بردسیر، سیلاب به خانههای روستایی و باغات کشاورزی در روستای هراران وارد شده و مقداری خسارت ایجاد کرده است. ستاد بحران تمام تلاش خود را برای پیشگیری از خسارتهای بیشتر به کار خواهد بست و از ابتدای وقوع سیلاب نیروهای امدادی، راهداری و هلال احمر در مناطق یاد شده حضور یافتند.
به گفته معاون فرماندار بردسیر، با توجه به اینکه بارشها به صورت رگبارهای موسمی بوده و از لحاظ نقطه بارش و میزان بارش قابل پیشبینی نیست، لذا تلاش داریم در صورت بروز مشکلات احتمالی، سیلابها به مسیرهای اصلی خود هدایت شوند تا به مناطق مسکونی و کشاورزی کمترین میزان خسارت وارد شود.
مسعود جمیلی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای جنوب استان کرمان نیز در خصوص خسارت سیلاب به زیرساختهای جادهای مناطق کوهستانی شهرستانهای قلعه گنج، جیرفت و عنبرآباد اعلام کرد: بارش شدید باران در مناطق کوهستانی جنوب کرمان به راههای روستایی خاکی خسارت وارد کرده که بیشترین میزان خسارت سیلاب را به بستر جادههای کوهستانی وارد آورده و میزان دقیق خسارت بعد از برآورد کارشناسان اعلام میشود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای جنوب استان کرمان اظهار کرد: بارش باران به ویژه در مناطق کوهستانی قلعه گنج، ساردوئیه، جیرفت و عنبرآباد سبب خسارت به راههای روستایی، تخریب بستر و آبشستگی حاشیه محورها شده است. تیمهای راهداری در هفت شهرستان جنوبی استان کرمان با توجه به هشدارهای هواشناسی، آماده باش هستند تا از بروز خسارات احتمالی جلوگیری کنند.
جمیلی با بیان اینکه بیش از ۳۰۰ کیلومتر راه روستایی نیاز به تیغ زنی دارد، خاطرنشان کرد: عملیات تیغ زنی راههای روستایی بلافاصله پس از اتمام بارندگی انجام میشود. لازم به ذکر است که مردم مشکلات ناشی از سیلاب در حوزه راههای روستایی را به شماره ۱۴۱ مرکز مدیریت اطلاعات راهها گزارش کنند تا نیروهای ما برای حل مشکل به منطقه اعزام شوند.
مرمت واحدهای مسکونی آسیبدیده از سیل
به منظور بررسی میزان خسارات وارده به مناطق سیل زده روستای کیسکان و سد بافت، ۲۷ تیرماه مصطفی آیت اللهی موسوی معاون عمرانی استاندار کرمان به بازدید از این مناطق پرداخت و در جریان این بازدید اعلام کرد: واحدهای مسکونی که در جریان سیلاب روزهای اخیر در روستای کیسکان شهرستان بافت آسیب دیدهاند بزودی مرمت میشوند. در فاز اول مرمت، اولویت با واحدهای مسکونی است که در جریان روان شدن سیلاب در این منطقه به شدت آسیب دیده اند. همچنین به خانوارهایی که در حادثه سیل لوازم منزل آنها آسیب دیده یا از بین رفته است، لوازم اولیه منزل اعطا میشود.
معاون عمرانی استاندار کرمان تصریح کرد: با تلاش دستگاههای ذیربط و مجتمع فولاد بافت عملیات لایروبی قناتها و ساماندهی بستر رودخانه و راهها نیز در منطقه انجام خواهد شد.
طبق بررسیهای صورت گرفته، علاوه بر مناطق سیل زده روستای کیسکان و سد بافت که به دلیل وقوع سیلاب خساراتی متحمل شدند، سیلاب در سایر نقاط استان نیز خسارتهایی به دنبال داشته که مسئولان هر منطقه در حال برآورد کردن میزان ریالی آنها هستند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمان با اشاره به اینکه لایروبی رودخانهها در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: اقلام زیستی و غذایی توسط هلال احمر بین آسیب دیدگان از سیل توزیع شده است. ناگفته نماند که در جنوب استان کرمان طوفان خسارت بیشتری وارد کرده است.