سه شنبه , آذر ۱۳ ۱۴۰۳

بروز پدیده شورآبی و تلخ‌آبی در بعضی مناطق نیشابور

بروز پدیده شورآبی و تلخ‌آبی در بعضی مناطق نیشابور

به گزارش رمز فردا ،خراسان رضوی فرماندار نیشابور در زمینه بهره‌برداری بیش از حد از سفره‌های آب زیرزمینی نیشابور هشدار داد و گفت: برداشت بی‌رویه از مخازن زیرزمینی و به دنبال آن پایین رفتن سطح آب در سفره‌های آب زیرزمینی، علاوه بر ایجاد فروچاله و فرونشست‌ها در سطح زمین، باعث تغییر در کیفیت آب و بروز پدیده شورآبی و تلخ آبی در بعضی مناطق شده‌ است.

علیرضا قامتی در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: بارندگی‌ها در سال جاری در کلیه نقاط استان و از جمله نیشابور، نسبت به سال گذشته بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته‌ است اما میزان مصرف آب چه در بخش کشاورزی، بخش صنعت، بخش خدمات و بخش شرب کاهشی نداشته، بنابراین میزان آب ورودی به سفرها و مخازن زیرزمینی حداقل ۵۰ درصد کاهش یافته اما میزان برداشت کمتر نشده و همین عدم تعادل در ورودی و خروجی آب، باعث شده‌ است که سطح آب سفره‌های زیرزمینی به شدت افت پیدا کند.

قامتی اظهار کرد: از پیامدهای برداشت بی‌رویه از سفره‌های آب زیرزمینی و به دنبال آن پایین افتادن سطح آب، ایجاد فرونشست‌ها، چاله‌ها و شکاف‌های بسیار عمیق است، همچنین برداشت بی‌رویه از مخازان زیرزمینی آب توسط چاه‌ها، کیفیت آب را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: آبی که در داخل این سفره‌های زیرزمینی ذخیره شده‌ است انواع و اقسام املاح را به همراه دارد و طبیعتا وقتی که میزان آب کاهش پیدا می‌کند غلظت این املاح در آن بخش افزایش یافته و آب به حالت شورآبی و یا تلخ‌آبی می‌رسد.

نبود مدیریت صحیح و تغییر کاربری در محل آبخوان‌ها علت اصلی این بحران است

فرماندار نیشابور عدم مدیریت صحیح و تغییر کاربری‌های بی‌رویه در محل آبخوان‌ها، در حریم و بستر مسیل‌ها، رودخانه‌ها وسفره‌های آب زیرزمینی را علت اصلی این بحران دانست و یادآور شد: متاسفانه آبخوان‌ها را به خوبی مدیریت نکردیم و با تغییر کاربری‌ها و ایجاد باغ‌ تالارها و باغ‌ ویلاها و سایر مستحدثات در حریم آبخوان‌ها، این آبخوان‌ها از بین رفته و در این مناطق اراضی و عرصه لازم که بخواهیم جذب آب در آن داشته باشیم، نداریم.

قامتی گفت: یکی از بهترین آبخوان‌های ما در نیشابور، در محور نیشابور به سمت باغرود و محور رودخانه فاراب رومان و اراضی شمالی شهر است که متاسفانه در این مناطق تغییر کاربری‌های زیادی صورت گرفته و ساخت باغ‌ تالارها و باغ‌ ویلاها در این محور آسیب جدی به آبخوان وارد کرده‌ است.

پروژه بازچرخانی فاضلاب شهری به عنوان یک مگا پروژه

قامتی توضیح داد: مجموعه مدیریت شهری شهرستان با دانشی که مجموعه‌های مختلف در زمینه‌های تخصصی خودشان دارند دست به دست هم داده‌اند که موضوع را مدیریت کرده و شرایط را به حالت تثبیت برسانند.

وی گفت: هدف ما استفاده از روش‌های ایجابی است و به دنبال روش‌های سلبی نیستیم و باید با استفاده از روش‌های جایگزین شامل استفاده بهینه آب در حوزه کشاورزی، استفاده بهینه از آب در حوزه صنعت و بازچرخانی فاضلاب شهری در حد امکان وضعیت را به حالت اولیه برگردانیم.

یکی از بحران‌های جدی آینده در سطح ملی و منطقه‌ای بحران آب است

قامتی در زمینه وضعیت آب شرب در نیشابور نیز گفت: خوشبختانه با اراده و عزم راسخی که مسئولان ذی‌ربط در این زمینه داشتند سعی شد مشکلات در زمینه تأمین آب شرب را به حداقل برسانیم.

منبع : ایسنا

این مطالب را نیز ببینید!

معاون شهردار خبر داد آماده‌باش تمام نقاط شیراز برای بارش‌های پیش‌رو

به گزارش رمز فردا /فارس معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز با اشاره به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *