خریداران اینترنتی برای اینکه به دام کلاهبرداران نیفتند؛ باید از منابع معتبر اقدام به خرید اینترنتی کنند.
به گزارش رمز فردا ، آقای علیرضا مهربانی، قاضی دادسرای عمومی و انقلاب تهران با بیان اینکه جرایم رایانهای بر اثر نیازهای مردم ایجاد میشود که خریدهای اینترنتی یکی از این موارد است، گفت: مردم علاقه دارند خریدهایشان را از طریق اینترنت انجام دهند و این موضوع در دو سال اخیر که کرونا شیوع پیدا کرده، گسترش یافته است.
وی با تاکید بر رعایت اصول ایمنی در هنگام خرید اینترنتی اظهار کرد: فروشگاههای مجازی غیرمجاز به دو صورت فعالیت میکنند؛ یکسری از آنها فروشگاه نیستند و پرداختهای اینترنتی نیز از طریق درگاههای مجاز صورت میگیرد. در این فروشگاهها هیچ کالایی وجود ندارد و قرار نیست به دست مشتری برسد. این جرایم در حوزه اینترنت هستند، اما جرم اینترنتی محسوب نمیشوند و این جرم در قالب کلاهبرداری از طریق وسایل متقلبانه تعریف میشود.
این قاضی دادسرای عمومی و انقلاب تهران در رادیو گفتگو به فروشگاههای مجازی غیر مجاز دسته دوم اشاره و بیان کرد: این فروشگاهها با هدف دسترسی پیدا کردن به رمز و مشخصات کارت بانکی فعالیت میکنند. این فروشگاهها که نوع خطرناک تری محسوب میشوند، از درگاههای جعلی استفاده میکنند و با به دست آوردن رمز دوم، حساب قربانی را خالی میکنند که این نوع جرم، در حوزه جرایم رایانهای تعریف میشود.
وی با هشدار به خریداران اینترنتی برای نیفتادن به دام کلاهبرداران جرایم رایانهای، تأکید کرد: مردم باید از منابع معتبر اقدام به خرید اینترنتی کنند. همچنین مردم نباید اپلیکیشنهای پرداخت بانکی را از محلی غیر از سایت خود بانک دریافت کنند، زیرا این امکان وجود دارد که نرم افزار مورد اشاره جعلی باشد و فرد در معرض خطر خالی شدن حساب بانکی قرار گیرد.
مهربانی در پاسخ به سؤال یکی از شنوندگان درباره شنود غیرمجاز توضیح داد و گفت: این جرم در قانون پیش بینی شده است و شنود غیرمجاز حتماً باید در ارتباط با فضای مخابراتی و دادههای در حال انتقال باشد که به عنوان مثال شنود گفتگوی دو فرد از طریق تلفن یا ا نرم افزارهای گفتگو و چت از مصادیق این جرم محسوب میشود.