بررسیها نشان میدهد که بیماری طولانیمدت کرونا میتواند نشانه وجود چند ویروس در بدن بیمار باشد.
به گزارش رمز فردا از ساینس الرت، براساس یافتههای جدید دلیل روند طولانیمدت بهبود در برخی بیماران مبتلا به کرونا، وجود دو ویروس به طور همزمان در بدن است. درواقع ممکن است سیستم ایمنی بدن این افراد علاوه بر کووید-۱۹ با ویروس دیگری نیز درگیر باشد.
از زمان گزارش دورههای طولانیمدت بهبودی از کووید-۱۹ در بیماران، بسیاری از علائم طولانیمدت این بیماری مانند خستگی و مه مغزی با سندرم خستگی مزمن مقایسه شده است. حال تحقیقات جدید نشان میدهد که این پدیده تصادفی نیست. در برخی موارد امکان وجود درگیری بدن با چند ویروس وجود دارد.
نتایج یک مطالعه جدید روی ۱۸۵ بیمار مبتلا به کرونا در آمریکا حاکی از فعالسازی مجدد ویروس «اپشتین-بار» (Epstein–Barr virus) در بدن اکثر بیمارانی است که مدت زمان زیادی به کرونا مبتلا بودهاند. ویروس اپشتین-بار یکی از شایعترین عفونتهای ویروسی است که اکثر افراد در سراسر دنیا در مقطعی از زندگی خود به این ویروس مبتلا شدهاند.
پس از بهبود از عفونت حاد، نسخه غیرفعال این ویروس در بدن بیمار باقی میماند. ویروس اپشتین-بار در دورههایی از زندگی که استرس روانی یا فیزیولوژیکی بالاست در بدن فعال شده و منجر به بروز علائم آنفولانزا مانند میشود. براساس مطالعات علمی اخیر، بیماران مبتلا به سندرم خستگی مزمن نشانههایی از فعالسازی مجدد ویروس اپشتین-بار را بروز میدهند. حال به نظر میرسد که درصد قابلتوجهی از بیماران مبتلا به کرونای طولانی مدت نیز نشانههای فعالسازی مجدد ویروس اپشتین-بار را نشان میدهند.