پنج شنبه , آذر ۱ ۱۴۰۳

گمرک به موقع ترخیص نکرد و سرم ها منقضی شد

آقای دکتر محمدرضا شانه ساز در مصاحبه اختصاصی

رئیس سازمان غذا و دارو: طی سال‌های گذشته بار‌ها برای ترخیص این محموله با گمرک نامه نگاری کردیم و گفتیم قبل از این که تاریخ مصرف سرم‌ها کم شود آن‌ها را ترخیص کنند، اما گمرک موافقت نکرد.

به گزارش رمز فردا ،آقای دکتر محمدرضا شانه ساز افزود: در سال ۹۵ یک محموله سرم وارد گمرک شد و همان زمان مقادیر زیادی از آن ترخیص شد، اما برای ترخیص مابقی آن‌ها طی سال‌های ۹۶ و ۹۷ به دلیل این که تاریخ انقضاء آن‌ها به کمتر از دو سوم زمان انقضاء رسید، گمرک اجازه ترخیص به آن‌ها نداد.

وی گفت: در آن سال‌ها چندین بار سازمان غذا و دارو و شرکت وارد کننده از گمرک درخواست ترخیص کرد تا تاریخ انقضاء محموله سر نرسد، اما گمرک اجازه خروج نداد.

رئیس سازمان غذا و دارو افزود: نامه‌های شرکت وارد کننده در این باره موجود است که بار‌ها به گمرک اعلام کرده اجازه ترخیص داده شود، از سویی دیگر گمرک این سرم‌ها را که باید در دمای معمولی نگهداری می‌شدند به داخل سردخانه منتقل کرده و باعث شده سرم‌ها کریستالی شوند به طوری که محموله غیر یخچالی به علت نگهداری در یخچال دچار رسوب شده و دیگر قابل استفاده نبود.

مشکل تولید سرم ماده اولیه و یا بسته بندی نیست
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: علت کمبودی که در سرم ایجاد شد در واقع بروز اشکال در خط تولید بود و گرنه هیچ مشکلی در زمینه ماده اولیه و یا مواد بسته بندی نداریم که بخواهیم آنها را وارد کنیم.
آقای دکتر محمدرضا شانه ساز افزود: خط تولید یکی از بزرگترین کارخانه های سرم سازی ما دچار مشکل شد و مجبور شدند برای بازسازی خط تولید را متوقف کنند، از طرفی سایر تولید کننده ها که تعهد کرده بودند نیاز بازار را پوشش بدهند نتوانستند به مقدار کافی تولید کنند.

وی گفت: ما در زمینه ماده اولیه و یا مواد بسته بندی هیچ مشکلی نداریم و مشکل فقط خود خط تولید بود که اکنون برطرف شده و تولید از سر گرفته شده هر چند که هر آنچه که تولید می شود باید فعلاً تا ۱۰ روز در قرنطینه باشد و بعد در بازار عرضه شود، بر همین اساس ما ناچار به واردات شدیم و اکنون کمبودها برطرف شده است.
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: هر آنچه که شرکت های پتروشیمی مواد بسته بندی در بورس عرضه کنند شرکت های سرم سازی هم به میزان نیاز خود خرید خواهند کرد و این طور نیست که بخواهند این مواد را وارد کنند چون ما به آنها اجازه واردات مواد اولیه را نمی دهیم و برای تأمین ارز آن هم دچار مشکل می شوند چون نمی توانند برای واردات مواد اولیه ارز دریافت کنند.

منبع : خبرگزاری صدا و سیما

این مطالب را نیز ببینید!

سویه خطرناک‌تر «آبله میمونی» تاکنون در چه کشورهایی شناسایی شده است؟

سازمان جهانی بهداشت (WHO) با توجه به شیوع بیماری آبله میمونی در جمهوری دموکراتیک کنگو …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *