کارشناس فوتبال گفت: تخصصگرایی در فوتبال ایران اولویت نیست و چرخه معیوبی که وجود دارد باعث شده کیفیت فدای نتیجه شود.
به گزارش رمز فردا ، دیدار روز گذشته تیمهای استقلال و فجرسپاسی در ورزشگاه حافظیه شیراز برگزار شد و کیفیت پایین چمن این ورزشگاه باعث شد تا دو تیم نتوانند بازی مورد انتظارشان را ارائه کنند. در شرایطی که بیست و یکمین دوره لیگ برتر فوتبال ایران را پشت سر میگذاریم، اما کماکان در بسیاری از ورزشگاههای لیگ برتر شاهد افت کیفی زمینهای مسابقات هستیم و این موضوع به مشکل بزرگی برای ۱۶ تیم حاضر در این مسابقات تبدیل شده است.
مجید جلالی در مورد افت کیفی رقابتهای لیگ برتر به خاطر پایین بودن کیفیت زمینهای چمن برگزاری مسابقات عنوان کرد: بدون شک بخشی از پایین بودن کیفیت مسابقات به خاطر نداشتن کیفیت لازم زمینها است. البته این یک موضوع است. به صورت کلی تیمهای بالای جدول ما مانند پرسپولیس، استقلال و سپاهان، بازیهای جذابی را ارائه نمیکنند. من وقتی بازیهای لیگ برتر و لیگ یک را با دقت نگاه میکنم، زمینهای مسابقات به لحاظ کیفی خوب نیستند. شاید برخی بازیها مانند بازی استقلال و فجرسپاسی هم به خاطر کیفیت زمین دچار مشکل شود که باید این موضوع حل شود.
وی ادامه داد: فضایی در فوتبال ما حاکم شده که کاملاً ناامن برای سرمربی تیمهاست. آنها به سراغ کارهای زودبازده میروند تا نتیجه بگیرند. مثلاً وقتی گلهای بازیهای لیگ و برتر را نگاه میکنیم، آمار بسیار بالایی از گلها روی ضربات ایستگاهی به ثمر میرسد. باید به سمتی برویم که بدنه بازیها بهتر و کیفیت دلخواه ارائه شود ولی چون چنین فرصتی به مربیان داده نمیشود و آنها پس از باخت در دو مسابقه در خطر اخراج قرار میگیرند، جایگاه متزلزلی در تیم پیدا میکنند و اقتدارشان نزد بازیکنان از بین میرود. در نتیجه سرمربی فرصت نمیکند کار فنی لازم را انجام دهد و فقط به دنبال نتیجه گرفتن است. تأثیر گذاشتن روی داور و عوامل مختلف هم برای کسب نتیجه بسیار مهم است. این واقعیتی است که مربیان ما نمیتوانند شغل خود را مورد انتظار ارائه کنند.
کارشناس فوتبال با اشاره به اینکه موضوعات بنیادی در فوتبال ایران باید رفع شود، عنوان کرد: نهتنها مربیان در فوتبال ایران امنیت ندارند و پس از باخت در دو مسابقه هر جا که سر بکشند، اولتیماتوم میگیرند یا به آنها فحاشی میشود بلکه مدیران ما هم به دلیل آنکه صندلیشان مستحکم نیست در خطر برکناری هستند و بسیاری از آنها نیز ورزشی نیستند. تخصص آنها موارد دیگری است و میخواهند در کوتاهترین زمان نتیجه بگیرند. به همین دلیل به جای آنکه اقدامات آیندهساز انجام دهند، به سمت اقدامات نتیجهساز روی میآورند. آنها میدانند در نهایت عوض میشوند و این چرخه معیوب وجود دارد. مدیری که بتواند به مربیاش فشار بیاورد و نتیجه بگیرد، مدت زمان بیشتری باقی میماند.
وی با اشاره به اینکه چمنهای مصنوعی استاندارد در فوتبال ایران کم است، خاطرنشان کرد: برخی از زمینهای چمن که شبیه آسفالت شده و با پایین بودن کیفیت زمینهای چمن مصنوعی، سطح آسیبدیدگی بالا میرود. اگر چمنهای مصنوعی باکیفیت داشته باشیم و شرایط محافظت و نگهداری از آنها به صورت کاملاً اصولی انجام شود، میتوان از این چمنها استفاده کرد اما ما شرایط حفظ و نگهداری چمن طبیعی را هم بلد نیستیم و در چنین شرایطی نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که زمینهای چمن با کیفیت باشند و با مشکل مواجه میشویم.
وی تأکید کرد: نهادهای بالاتر باید تخصصگرایی را در اولویت قرار دهند ولی این موضوع فدای سیاسیگرایی، جناحگرایی و امنیتگرایی میشود و تخصصگرایی اصلاً مهم نیست. برای همین واسطهها اختیار فوتبال را به دست گرفتهاند و مجموعهای از کارهای مد نظرشان را انجام میدهند. مدیران هم فاقد کیفیت لازم هستند و واسطهها که فرصتطلب هستند، خواستههای خود را اجرا میکنند.
منبع : گروه ورزش خبرگزاری آنا