پنج شنبه , آذر ۱ ۱۴۰۳

جای خالی ماماها در نظام ارجاع

به گزارش رمز فردا /مرکزی عضو هیات مدیره سازمان نظام پزشکی اراک گفت: در طرح پزشک خانواده که از سوی بیمه سلامت راه اندازی شد، جایگاه مستقلی برای ماماها در نظر گرفته نشده است.

سپیده خائفی ، با اشاره به روز جهانی ماما و شعار صد سال تعالی مامایی و لزوم تجلیل و قدردانی از ماماها، اظهار کرد:  این شعار یادآور این است که ۱۰۰ سال از تاسیس نخستین دانشکده های مامایی می گذرد و در طول این زمان، جامعه مامایی همواره نقش و جایگاهی پر رنگ و مهم در نظام سلامت خانوداه داشته است. ماماها از بزرگترین سرمایه های نظام سلامت و یکی از اصلی ترین ارکان مرتبط با سیاست های جمعیتی هستند و شایسته است تا به اندازه منزلتشان مورد توجه قرار گیرند.

وی با بیان اینکه به مناسبت ۵ می روز جهانی ماما ایستگاهی در سطح شهر در دو نوبت صبح و بعد از ظهر به مردم اراک خدمات مامایی را به صورت رایگان ارائه کرد، افزود: خدمات این ایستگاه شامل اطلاع رسانی در خصوص خدمات قبل و بعد از ازدواج، خدمات قبل، حین و پس از بارداری، ترویج زایمان طبیعی و آموزش غربالگری سرطان دهانه رحم بود.

نماینده جامعه مامایی در سازمان نظام پزشکل اراک با اشاره به مشکلات و دغدغه های این قشر گفت: آنچه به عنوان بزرگترین دغدغه و مطالبه جامعه مامایی مطرح می شود، عدم قرارداد بیمه ها با این قشر است. با استناد به ماده ۴۵ قانون جوانی جمعیت، بیمه ها مکلف به عقد قرارداد با ماماهای مطب دار ظرف مدت ۶ ماه  هستند،  اما در عمل چنین اتفاقی نیفتاده است.

وی تصریح کرد:  با توجه به قانون جوانی جمعیت و تاکید مقام معظم رهبری بر این مهم، رسیدگی به مطالبه بیمه ای ماماها اهمیت دو چندان پیدا می کند.

خائفی افزود: از دیگر مطالبات جامعه مامایی توجه به نقش و هویت ماماها در بحث نظام ارجاع است. در طرح پزشک خانواده که از سوی بیمه سلامت راه اندازی شد، جایگاه مستقلی برای ماماها در نظر گرفته نشده است در صورتی که شایسته است بیمه سلامت با آنها به عنوان مامای مستق قرارداد منعقد کند. این مهم نقشی پررنگ در نظام سلامت خانواده دارد؛ چرا که اولین مراجعه زنان چه پیش از بارداری چه در حین و پس از آن به ماما است و علاوه بر آن سلامت نوزاد نیز در گروی خدمات مامایی و حضور ماما است.

وی تاکید کرد: بیمه ها برخی وظایف ماماها که مطابق شرح وظایف شان می توانند انجام دهند نظیر درخواست سونوگرافی و یا برخی آزمایش ها را تحت پوشش قرار نمی دهد و این خدمات را به صورت آزاد حساب می کنند، در صورتی که وجود چنین قانون و مجوزی برای ماماها، تاثیری مهم بر نظام سلامت خانواده خواهد داشت، چراکه ماماها این خدمات را به صورت ارزان تر ارائه می کنند و علاوه بر این، ماما زمان بیشتری برای ارائه مشاوره به مادر باردار خواهد داشت.

خائفی گفت: ماماهای مطب دار با وجودی که در طی دوره بارداری، ۹ ماه بیمار را تحت کنترل دارند امکان اینکه در بیمارستان های اراک به عنوان مامای عامل زایمان تعریف شوند، ندارند.

منبع : ایسنا

این مطالب را نیز ببینید!

تکذیب تیراندازی مأموران مرزبانی ایرانی به اتباع افغانستان

به گزارش رمزفردا /سیستان و بلوچستان خبر تیراندازی مأموران مرزبانی ایرانی به اتباع افغانستان از سوی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *