صنعت خودرو را می‌توان از جمله مصرف‌کنندگان اصلی فولاد به شمار آورد.

با وجود اینکه کاهش وزن خودرو با هدف کاهش مصرف سوخت، همواره از دغدغه‌های خودروسازان بوده، اما حتی در جریان حرکت از خودروسازی سنتی به مدرن نیز، فولاد جایگاه خود را به عنوان ماده اولیه بسیار مهم در این صنعت حفظ کرده است.

همین عامل سنگین بودن، سبب شده تا در پیشرفت‌های جدید صنعت خودرو، به فکر جایگزینی برای این آلیاژ در ساخت بخش‌های مختلف آن باشند. به این منظور، برخی آلیاژها و مواد پیشرفته معرفی شده‌اند. اما برای برخی بخش‌ها هنوز نتوانسته‌اند خواصی به خوبی فولاد را دریافت نمایند.

از سوی دیگر، در بسیاری موارد استفاده از فلزات دیگر به جای فولاد، هزینه بالاتری را به دنبال داشته و استفاده از آن‌ها مقرون‌بصرفه نیست. استحکام بالا، گستردگی خواص، قابلیت انعطاف در تولید بسیاری از قطعات و هزینه مناسب، دلایل اصلی استفاده از این آلیاژ آهنی در بخش‌های مختلف خودرو می‌باشد.

بخش‌های مختلف خودرو مانند سقف، ستون‌ها و بدنه، از فولاد ساخته شده اند. علاوه بر اجزای بیرونی، اجزای داخلی مانند قطعات موتور، شاسی و لوله‌ها نیز فولادی هستند. برخی از مقاطع فولادی هستند که نسبت به سایر انواع، کاربرد بیشتری در خودروسازی دارند. از جمله این محصولات آهنی می توان به ورق و پروفیل اشاره نمود. قیمت این مقاطع، خصوصا ورق، تاثیر بسیاری بر قیمت خودرو دارد.

در بازار آهن ایران تامین کنندگان متعددی حضور دارند که مواد اولیه صنایع مختلف چون خودروسازی را تامین می‌کنند. شرکت پیشرو صنعت نفت آسیا با برند تجاری آیرومارت از جمله فعالین این بخش هستند. تمامی مقاطع پرکاربرد چون ورق، پروفیل، میلگرد و تیرآهن توسط این بازرگانی قابل تامین است.

کاربرد محصولات فولادی در خودروسازی

در بخش‌های مختلف یک اتومبیل، از انواع قطعات فولادی استفاده می‌شود. اما برخی از مقاطع مانند ورق، هستند که اصلی‌ترین بخش‌های آن را تشکیل می‌دهند. به همین دلیل، قیمت ورق از جمله عوامل بسیار موثر بر بازار خودرو است.

بنابراین برای فعالان بازار خودرو، اطلاع از قیمت روز ورق از اهمیت بالایی برخوردار است. قیمت انواع مقاطع فولادی به صورت روزانه در وبسایت آیرومارت، به‌روزرسانی می شود. برای اطلاع از قیمت روز انواع ورق فولادی، به نشانی https://iromart.com/sheet در وبسایت آیرومارت مراجعه نمایید. در ادامه به برخی از مقاطع فولادی پرکاربرد در صنعت خودرو اشاره خواهد شد.

قوطی و پروفیل

در بازار ایران، اغلب از کلمه قوطی به جای پروفیل استفاده می‌شود. در واقع می‌توان گفت که قوطی نوعی پروفیل است که دارای شکل چهارگوش می‌باشد.

پروفیل قوطی مربع و مستطیل با نام پروفیل ستونی نیز شناخته می شوند. و بیشتر در صنایع خودرو و برای ساخت اتاق خودروهای سبک و سنگین، یدک کش‌ها، تریلرها و باربندها کاربرد دارند. در میان بودن مسئله ایمنی سبب شده است تا استانداردهای مشخصی را برای تولید پروفیل‌های مورد استفاده در خودروسازی در نظر بگیرند.

کاربرد گسترده پروفیل در ساخت اجزای داخلی خودرو موجب تاثیر قیمت این مقطع در قیمت نهایی آن شده است. برای استعلام قیمت روز انواع پروفیل و قوطی فولادی می توانید به نشانی https://iromart.com/profile مراجعه کنید.

تاثیر قیمت فولاد بر بازار خودرو

همانطور که پیش از این نیز به آن اشاره شد، فولاد نقش بسیار تعیین‌کننده‌ای در ساخت خودرو دارد. بنابراین می توان گفت که قیمت آهن‌آلات نیز بر قیمت نهایی خودرو بسیار تاثیرگذار است.

از سوی دیگر برخی از مواد اولیه در ساخت خودرو، تولید داخل و برخی نیز وارداتی هستند. به همین دلیل تاثیر نرخ دلار بر این بازار را نمی‌توان نادیده گرفت. آیرومارت به عنوان مرجع قیمت دهی آهن آلات بازار آهن ایران روزانه قیمت تمام مقاطع فولادی و پرکاربرد را در وبسایت خود به آدرس iromart بروزرسانی می‌کند. همچنین می‌توانید از طریق شماره تلفن ۴۵۳۰۶-۰۲۱ با کارشناسان این مجموعه در ارتباط باشید.

سخن پایانی

در این مطلب درباره نقش فولاد در صنعت خودروسازی صحبت شد. با توجه به مواردی که گفته شد، می توان دریافت که فولاد کاربرد گسترده‌ای در ساخت بخش‌های مختلف خودرو دارد. بنابراین نوسانات بازار خودرو با تغییر قیمت آهن‌آلات قابل توجیه است. به عبارتی با پیش بینی بازار فولاد، تا حدی می‌توانید قیمت خودرو را نیز پیش بینی کنید. امروزه پیشرفت تکنولوژی و ورود بازار آهن به فضای آنلاین، این عمل را بسیار آسان نموده است.

فقط کافیست که به وبسایت‌های معتبر مانند آیرومارت، مراجعه کرده و قیمت روز انواع مقاطع را پیگیری نمایید. همچنین بازرگانی فولاد آیرومارت در خدماتی که به فعالان حوزه آهن و فولاد ارائه می‌دهد، تحلیل هفتگی بازار آهن را نیز قرار داده است. این تحلیل‌های هفتگی در وبسایت و صفحه اینستاگرام این مجموعه و در دسترس متقاضیان و علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

منبع دنیای اقتصاد